Gatorade Logo

   

  Gatorade Logo

  Gatorade is een merk van isotone sportdranken. Het werd in 1965 opgericht op initiatief van een voetbalteam waarvan de spelers last hadden van uitdroging. Om dit probleem op te lossen, bereidde de assistent-coach een oplossing van water, glucose en de nodige zouten voor. De talrijke overwinningen van de atleten brachten de drankfaam. In de nasleep van commercieel succes veranderde het merk van eigenaar tot het bij PepsiCo Corporation kwam.

  Betekenis en geschiedenis

  Gatorade Logo Geschiedenis

  Het originele logo was anders dan het moderne logo. Na de make-over in de jaren zeventig kreeg het een heel andere uitstraling, bekend tot 2008. Het enige dat onveranderd bleef, was de bliksem.

  1965 – 1970

  Gatorade Logo 1965-1970

  Het eerste logo bestaat uit een combinatie van zwarte letters geschreven in verschillende lettertypen.

  1970 – 1986

  Gatorade Logo 1970-1986

  Dit jaar is er een cultbeeld van bliksem ontstaan. Het was erg lang en doordrong de naam, evenals de onderstaande tekst. De hoofdkleuren van het merk zijn oranje, aquamarijn en blauw.

  1986 – 1991

  Gatorade Logo 1986-1991

  Gedurende deze periode hebben de eigenaren de schrijfstijl van sommige brieven veranderd.

  1991 – 1994

  Gatorade Logo 1991-1994

  In deze versie bleef de Cult Lightning ongewijzigd en corrigeerde alleen de naam van de drank en de uitdrukking “Dorstlesser”. Ze werden schuin geplaatst en er werd een scherpe rand aan het frame toegevoegd.

  1994 – 1998

  Gatorade Logo 1994-1998

  De variant uit 1994 kreeg rechts en onderaan een gearceerde lijn. De onderste inscriptie is aan de buitenkant gedragen.

  1998 – 2004

  Gatorade Logo 1998-2004

  De volgende aanpassing van het merk resulteerde in een eenvoudig en gedenkwaardig herkenbaar logo in een modern label. De ontwikkelaars hebben de woorden Thirst Quencher volledig verwijderd.

  2004 – 2009

  Gatorade Logo 2004-2009

  Een kader om de naam is uit het embleem verdwenen – de letters hebben een witte achtergrond met een gekrulde rand gekregen. De bliksem werd fel oranje, bijna rood.

  2009 – heden

  Gatorade Logo 2009-vandaag

  De ontwerpers hebben het bedrijfslogo volledig opnieuw ontworpen: de hoofdletter “G” vergroot en de volledige naam van het merk erboven geplaatst. De ritssluiting is verkleind en in het midden geplaatst.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Gatorade

  Alle versies hebben hun eigen serif-lettertypen – geen enkele spelling is hetzelfde. Daarom verschillen logo’s in dikte, hoek en kleur van letters. Sommigen van hen hebben iets gemeen met Rory Oblique.

  De internationale versie bevat een klassieke set kleuren: wit voor de omtrek, oranje en zwart voor de rits, donkergrijs voor de letter.

  Het emblemenpalet met speciale nummers, ontwikkeld in 2015 in Noord-Amerika, is zeer divers. Naast het traditionele kenmerkende assortiment bevat het geel, een extra tint van fel oranje en groene tinten.

  Gatorade Logo

  Er zijn geen identieke lettertypen in de logo’s van dit merk: elke periode heeft zijn eigen spelling van het woord “Gatorade”. Kortom, het lettertype heeft iets gemeen met Rory Oblique. De nieuwste versie maakt gebruik van afgeronde serif-letters die zijn ontwikkeld door het reclamebureau TBWA \ Chiat \ Day.

  Het bedrijfspalet omvat wit voor de achtergrond, zwart voor de omtrek, geel en oranje voor de bliksem, donkergrijs voor de letter en firmanaam. Vroege versies hadden ook blauw voor de randen en groen voor de letters.