Gastronomische uitjes en eigenzinnige kunst in het gerenoveerde 2SLGBTQ+ Village Montréal

Village Montréal Logo

Village Montréal — voorheen Le Village de l’Est in de wijk Ville-Marie in Montréal, Quebec, Canada, wordt beheerd door SDC, Business Development Company. Het heeft een gemeenschap gevormd die verenigd is door de gemeenschappelijke richting 2SLGBTQ+, die tot 1,5 miljoen bezoekers per jaar ontvangt om Pride te vieren. Hier bevinden zich de belangrijkste amusements- en cateringfaciliteiten — restaurants en hotels, boetieks en bars, ruimtes voor het verlenen van professionele, technische en esthetische diensten. In het voorjaar van 2021 verwijderde het merk het woord ‘homo’ uit de naam om alle gemeenschappen met verschillende seksuele geaardheden en genderidentiteiten te vertegenwoordigen. Voor deze veranderingen is een nieuwe identiteit ontwikkeld, die eind vorig jaar is gepresenteerd.

Village Montréal Nieuw Logo

De nieuwe identiteit is een effectieve manier geworden om degenen die deel uitmaken van de bevolking van het dorp aan te spreken. Met haar hulp werd het mogelijk om haar berichten te delen met iedereen die zichzelf niet als een lid van deze gemeenschap beschouwt, maar moet weten dat de Village Montréal klaar staat om iedereen te ontmoeten die wil deelnemen aan de heldere viering van het leven. Om de bestemming van het gebied goed aan te geven en mogelijkheden aan te tonen die de leefbaarheid waarborgen, is gebruik gemaakt van feiten en momenten die door etnografisch onderzoek zijn gevonden, weerspiegeld in de identiteit. De belangrijkste manier was om de veelheid aan stemmen weer te geven die kenmerkend zijn voor verschillende gemeenschappen, ondernemingen en activiteiten, evenals seksuele en genderoriëntaties. Visualisatie was de drijfveer die mensen ertoe aanzette het dorp te ontdekken en te ervaren wat het altijd is geweest. Het is zeer aantrekkelijk om te ontvangen om de kansen te laten zien die zich openen voor iedereen om zichzelf en hun essentie te leren kennen, en ongeacht dit, hun interesse hier te vinden.

Logo Village Montréal

Het begin van de implementatie van dit plan werd gelegd door het ontwikkelde logo, dat inzicht verschafte in het concept van integratie met het «=»-symbool dat in de compositie werd geïntroduceerd. Het is «afgeleid» van de dubbele «L» in het woordmerk Village. Een dergelijke uitvoering symboliseert de compilatie van alle kenmerken van het gebied, waarbij de implementatie van de eenheid van alle variabelen het algehele geheel voortdurend verandert. Het is de constante evolutie, verandering en multipliciteit die inherent zijn aan het merk die de basis werden van visualisatie. Hiervoor werden verschillende typografische technologieën, berichten en lay-outs gebruikt, die de grafische basis vormden van de gehele compositie van het visuele ontwerp van het merk.

Village Montréal Voor en Na Logo (Geschiedenis)