FSU Logo

  FSU Logo

  FSU (Florida State University of kortweg Florida State) is de belangrijkste vertegenwoordiger van het State University System of Florida en de oudste onderwijsinstelling in de Verenigde Staten. In 2021 rangschikte de Amerikaanse organisatie News & World Report het als de beste openbare universiteit in de categorie van nationale onderwijsinstellingen en plaatste het op de 19e plaats. De universiteit verscheen in 1851 en is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 110 centra, instituten en laboratoria, evenals tot 16 hogescholen, waar training wordt gegeven in 360 programma’s. De locatie is Tallahassee, Florida. FSU heeft zijn eigen sportafdeling genaamd de Florida State Seminoles, waarvan de leden concurreren onder de NCAA en ACC.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Florida State University

   

  Na de overdracht van het grondgebied van Florida door Spanje aan de Verenigde Staten ontstond daar de voorwaarde voor een grootschalige staatsvorming. Deze beslissing werd in 1823 genomen door het Amerikaanse Congres. In 1838 kreeg het systeem grond toegewezen voor scholen. Toen Florida de zevenentwintigste staat van de Verenigde Staten werd (in 1845), konden de autoriteiten hun plan uitvoeren. Als gevolg van officiële acties in 1851 verschenen er twee onderwijsinstellingen.

  Later claimde de jongensschool, gevestigd in Tallahassee, de titel van seminarie, waardoor het dichter bij het hoger onderwijs kwam. In 1856 bood de toenmalige burgemeester van de staat de wetgever een gebouw en grond aan voor het instituut. De beslissing werd goedgekeurd en de instelling begon mannen hoger onderwijs te geven. In 1858 werd de Tallahassee Female Academy, die al sinds 1843 bestond, bij het seminarie gevoegd. Dit was het begin van de geschiedenis van de moderne FSU.

  Gedurende deze tijd is de identiteit van de universiteit verschillende keren veranderd – zowel academisch als sportief. Bovendien fungeert het zegel als embleem en wordt het dus overal gebruikt: op officiële documenten, reclamemedia, interne bestellingen, enz. Het bord bestaat uit een dichte cirkel, met in het midden drie brandende fakkels. Ze zijn volledig identiek, hoewel het centrale element groter lijkt dan de zijkanten. Tussen de handvatten is een breed lint met een donkere omtrek gedraaid. Het is verdeeld in drie segmenten, waar Latijnse woorden zijn ingeschreven: “Vires”, “Artes”, “Mores”. Dat is het motto van een instelling voor hoger onderwijs.

  Verderop op de cirkelvormige strook staat de uitgebreide naam van FSU – “Florida State University”. Het heeft de vorm van een boog met een open onderkant. Het jaar van oprichting van de universiteit – “1851” bevindt zich daar ook. Langs de rand van het bord loopt een driedubbele rand, bestaande uit een brede en twee smalle strepen. Dankzij deze structuur ziet het logo eruit als een klassieke rondel. Het is geschilderd in verschillende tinten goud, de officiële kleur van de universiteit.

  Florida State Seminoles-logo

  Florida State Seminoles Logo Geschiedenis

  De naam van de sportafdeling is gekozen door studenten. Ze stemden op hem in 1947. Toen kwam het universiteitsbestuur het overeen met vertegenwoordigers van de Seminole-stam uit Florida en kreeg het goedkeuring. De varsity-teams maken deel uit van de Atlantic Coast Conference en strijden in de NCAA Division One. Door de geschiedenis van de universiteit hebben ze 20 nationale kampioenschappen gewonnen.

  1947 – 1975

  Florida State Seminoles Logo 1947-1975

  Het debuutlogo wordt geassocieerd met het Seminole Native American-volk, naar wie de club zijn naam kreeg. De man is afgebeeld in profiel naar rechts kijkend. Hij draagt ​​een nationaal hoofddeksel met drie hoge veren. Het gezicht is gefocust, de ogen zijn vernauwd, de lippen zijn gesloten. Er loopt een dunne lijn omheen, die een open ring vormt met de binneninscriptie “Florida State University”. Daaronder, op een rechthoekige zwarte plaat, staat in witte letters “Seminoles”. Het portret is gemaakt met contourlijnen – het bevat alleen contouren, er is geen kleurvulling.

  1976 – 1989

  Florida State Seminoles Logo 1976-1989

  Het herontwerp van het logo bracht een heel andere stijl met zich mee. De ontwerpers vergrootten het hoofd van de vertegenwoordiger van de Seminole-stam, zodat het bijna de hele cirkel beslaat. Overal zijn driedubbele strepen – de nationale oorlogsverf op de wang, op de neus, in het haar en op de veer die van het oor naar beneden loopt. De ogen van de persoon zijn gesloten en de mond daarentegen is open, alsof hij een strijdkreet uit. Haar, wenkbrauwen en schaduwen zijn zwart, gezicht en veren zijn beige-roze, lijnen zijn granaatgeel. Aan de linkerkant is de ring niet massief en wordt onderbroken door lange strengen, duidelijk zichtbaar tegen een lichte achtergrond. De afgekorte naam van de onderwijsinstelling is op de pen geschreven – “Florida State”. De letters zijn wazig, gestippeld.

  1990 – 2013

  Florida State Seminoles Logo 1990-2013

  Na de update verdween de gele kleur van het embleem – het werd vervangen door een lichtbeige. Het gezicht van de indiaan werd ook anders – wit, wat het mogelijk maakte om het beeld dichter bij de moderniteit te brengen. Integendeel, de ontwikkelaars hebben de granaatkleur geïntensiveerd.

  2014 – heden

  Florida State Seminoles Logo 2014-vandaag

  Het huidige insigne van de FSU-sportclub is volledig opnieuw getekend. Het uiterlijk van de vertegenwoordiger van de Indiaanse bevolking is nu realistischer – met duidelijk afgebeelde gelaatstrekken, hoewel het hoofd en andere details hetzelfde blijven. Alleen hebben de kunstenaars er duidelijkheid aan toegevoegd. Tanden verschenen in de mond, rimpels werden toegevoegd rond het oog, de oorlogsverf werd uniform. De ontwerpers haalden de lange naam van de universiteit uit de pen en plaatsten daar een korte afkorting achter het oor. In het haar op het voorhoofd en op de slapen zijn grijze lokken zichtbaar.

  Logo lettertype en kleuren

  Florida State University Logo

  De visuele identiteit van de Florida State University weerspiegelt haar erfgoed en visie. De academische pers brengt zijn educatieve principes over, weerspiegelt het motto en de ernst van de benadering van het onderwijsproces. De sportparafernalia duiden op een territoriale band met de inheemse bevolking – de Seminoles-stam, waarnaar het departement is vernoemd.

  Voor de belettering in de logo’s hebben de ontwikkelaars gekozen voor klassieke maar eenvoudige lettertypen. Aanbevolen voor gebruik zijn Benton Sans of Adobe Garamond Pro. Geldige opties zijn Arial of Times New Roman.

  Het universitaire palet wordt gedomineerd door twee kleuren: granaat (Hex 782F40) en goud (Hex CEB888). Ze worden gecombineerd met wit (Hex FFFFFF) en zwart (Hex 2C2A29).