Friends Logo

  Friends Logo

  Friends is een Amerikaanse tv-sitcom die tien seizoenen beslaat. Het werd voor het eerst uitgezonden op NBC, waar het liep van 22-09-1994 tot 06-05-2004. De serie is geschreven door David Crane en Marta Kauffman. Het werd gefilmd door twee filmmaatschappijen: Bright / Kauffman / Crane Productions met gezamenlijke steun van Warner Bros. Televisie. De film heeft talloze prijzen en prijzen gewonnen, is uitgeroepen tot de langste en beste comedy-tv-serie en de populairste tv-show aller tijden.

  Betekenis en geschiedenis

  Friends Logo Geschiedenis

  Wat is Vrienden?

  Friends is een Amerikaanse komische televisieserie, erkend als een van de beste sitcoms in de Amerikaanse cinematografie. Het vertelt over het leven van 6 vrienden en bestaat uit 236 afleveringen die samen 10 seizoenen vormen.

  De sitcom vertelt over de relatie van zes vrienden die in New York City in Manhattan wonen. Hun leeftijd varieert van 20 tot 30 jaar. Voordat hij aan de filmreeks begon, droeg hij de naam Insomnia Cafe (november-december 1993). Daarna presenteerden Kauffman en Crane hun concept van Bright, waarna ze allemaal samen het tv-programma presenteerden op NBC. In de loop van herhaaldelijk herschrijven en verduidelijken van details, veranderde de film de titel nog een paar meer. De tweede naam is Six of One, de derde is Friends Like Us, de vierde en laatste is Friends.

  Het was de laatste versie die als basis voor het logo werd genomen. Het visuele identiteitsmerk van de cult-tv-sitcom werd in 1994 gepresenteerd, onmiddellijk nadat de definitieve versie van de titel was goedgekeurd. Sindsdien is het nooit veranderd en nooit gecorrigeerd. Dit werd de reden dat het persoonlijke symbool niet minder erkenning kreeg dan de personages van de comedyshow zelf.

  Het Friends-logo is ontworpen door Deborah Naysee. Ondanks het langdurige uiterlijk van het embleem, ziet het er nog steeds relevant, stijlvol en modieus uit en bevestigt het, net als de serie, de titel ‘voor altijd’. De exacte periode van zijn oorsprong is het jaar 1994.

  Logo Friends

  Aangezien het logo een televisieserie symboliseert, is de visuele kant daarvoor erg belangrijk, zodat het harmonieus opgaat in de film, de inhoud en de innerlijke energie ervan. En zo gebeurde het: dit is een eeuwig jong bord, gemaakt op basis van een op maat gemaakt lettertype van individueel ontwerp.

  De zwarte inscriptie duidt de routine, het dagelijks leven en het dagelijks leven aan, en de veelkleurige stippen tussen de letters – vrolijke vrienden, over wie de film vertelt. Lichtpuntjes zijn ook de personificatie van de hoofdpersonen. Miniatuur, maar pakkende elementen brengen plezier en vreugde, liefde en energie over en zenden honderd procent de karakteristieke essentie van de helden van de film uit.

  Tegen de achtergrond van zwarte letters voegen heldere stippen scherpte, frisheid en vriendelijkheid toe aan de algehele compositie, waardoor een laconiek en eenvoudig logo wordt getransformeerd in een zinvol, aantrekkelijk en gedenkwaardig logo. Zelfs gedurfde karakters bederven het niet, omdat ze een zachte, gladde textuur hebben en eruitzien als handgeschreven tekst. Gecombineerd met miniatuur veelkleurige vlekken, voegen ze een gevoel van controverse en vriendelijkheid toe aan het embleem.

  Logo lettertype en kleuren

  Friends Logo

  Een universeel herkenbaar teken is in feite een inscriptie, dus het type lettertype is er erg belangrijk voor. De ontwikkelaar koos een vet lettertype voor het logo, genaamd Friends (door Gabriel Weiss). In stijl is het zo dicht mogelijk bij de NorB Croquis, Fave Hand Pro en Black Racer Regular. Ze zien er ook gastvrij, grotesk en goedaardig uit.

  Het corporate palet van het embleem is perfect uitgebalanceerd, omdat de heldere punten in harmonie zijn met de zwarte omgeving en ondanks het kleine formaat duidelijk en pakkend afsteken tegen de achtergrond. Twee vlekken zijn roze gekleurd, twee – blauw en evenveel – geel. De eerste personifieert passie, warmte en liefde. Deze laatste staan ​​voor vertrouwen, betrouwbaarheid en toewijding. Weer anderen symboliseren humor, creativiteit en positiviteit.