Free Logo

  Free Logo

  Free is een Frans telecommunicatienetwerk, de op een na grootste provider van het land en een dochteronderneming van Iliad. Dit laatste betekent dat het door haar is opgericht om gespecialiseerde diensten te verlenen aan de algemene bevolking. Haar professionele interesses omvatten vaste en mobiele communicatie, distributie van prepaid telefoonkaarten en het aanbieden van internettoegang. Het werd opgericht in 1999. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs, waar Xavier Niel het bedrijf heeft opgericht.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Free

  Wat is gratis?

  Het is een Frans telecombedrijf. Het levert spraak-, televisie- en internetdiensten en is de op één na grootste ISP van het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. De exploitant verscheen in 1999.

  Dit merk heeft een lange geschiedenis van openingen van diensten, pogingen om te kopen bij rivaliserende bedrijven, fusies en uitbreidingen. Als gevolg hiervan leidde de krachtige activiteit van het bedrijf ertoe dat het een hoge plaats innam in de Franse beoordeling van operators van verschillende soorten communicatie. In andere statussen heeft de dienst zijn visuele identiteit niet verloren en blijft hij trouw aan het enige logo dat hij aan het begin van zijn carrière ontving.

  Tegenwoordig levert deze organisatie internetgebruikers uit dertig landen van de wereld. Bovendien was ze de eerste in Frankrijk die de “triple play” -dienst lanceerde, met haar eigen Freebox-settopbox. Een uitstekende marketingtruc droeg bij aan de snelle herkenning van het bedrijf vanwege de vraag naar zijn pakketten. Ze omvatten met name digitale tv, telefonie en snel internet. Dankzij deze doordachte stap is de operator de nummer één internationale IPTV-provider geworden. Tegenwoordig wordt het logo goed erkend op de wereldmarkt.

  Logo lettertype en kleuren

  Free Logo

  De symbolen van het bedrijf zijn meestal tekstueel. Het bestaat uit een enkel woord: de volledige merknaam. Kleine letters zijn cursief geschreven en hebben een 3D-effect. Het wordt gevormd door de schaduwen aan de rechterkant van elke letter. Bovendien is de donker wordende overgang gradiënt en omvat een palet van lichtgrijs tot bijna zwart. Deze grafische techniek “verhoogde” de inscriptie lichtjes boven de achtergrond. Zo maakte hij er een apart element van, dat niet versmelt met de ondergrond, maar parallel lijkt te staan ​​en in de ruimte “hangt”.

  Verrassend genoeg gaf het oorspronkelijke ontwerpconcept een impuls aan de marketingrichting. Het aantrekkelijke embleem met ongebruikelijke letters benadrukte de innovatie en moderniteit van de telecomoperator, dus het blijft relevant tot op de dag van vandaag. Terwijl de klassieke combinatie van rood en wit met een lichte verduistering getuigt van de traditionele ontwikkelingslijn van het vrije werk.

  De inscriptie, die in feite het embleem is, is gemaakt in kleine letters. I Het lettertype is eenvoudig, cursief, de letters zijn niet met elkaar verbonden, omdat elk teken apart staat van de aangrenzende tekens. Tegelijkertijd zijn “f” en “r” niet met de hand geschreven – ze zien eruit als blokletters die naar rechts zijn gekanteld. De eerste heeft een rechte dwarsbalk, de tweede heeft een gelijkmatig bovendeel en is met de open zijde naar rechts gericht. Het kleurenschema van het logo bestaat uit dieprood, wit, twee grijstinten en gedempt zwart.