Flipkart Logo

  Flipkart Logo

  Flipkart is een Indiase online marktplaats waar sommige mensen hun producten tentoonstellen, terwijl anderen ze kiezen en kopen. Dat wil zeggen, het is een tussenplatform tussen fabrikanten en klanten, waar gebruikers producten kopen met een garantie van originele oorsprong. De webservice verscheen in 2007 en is geregistreerd in Bangalore, Karnataka (India). De oprichters zijn Sachin en Binny Bansal. Na een aantal eigendomswisselingen ging een meerderheidsbelang in het commerciële bedrijf over op het Amerikaanse retailplatform Walmart. Dit evenement vond plaats in 2018.

  Betekenis en geschiedenis

  Flipkart Logo Geschiedenis

  Begonnen als een kleine, beperkte online winkel, breidde de keten van Flipkart zich jaar na jaar uit totdat het een serieuze concurrent van Amazon werd. Het omvat nu ook een mobiele betalingsdienst die onder hetzelfde logo werkt als het moederbedrijf. En ze heeft er twee, en beide hebben te maken met het onderwerp verkoop.

  2007 – 2015

  Flipkart Logo 2007-2015

  Aanvankelijk was het logo een gestileerde kruidenierskar die in supermarkten werd gebruikt. Aan de linkerkant is een hendel getekend, evenals twee wielen. Aan de rechterkant staat het e-mailadres van de online winkel (domein “.com”), wat het logo reclame-informatief maakt. In het midden staat de volledige naam van de commerciële site in kleine letters – “flipkart”.

  Om de vorm van de kruideniersmand te vormen, gebruikten de ontwerpers de letter “f”. Ze bogen de poot naar links, en het resultaat is het onderste element waar de wielen aan vastzitten. Lange en korte slagen onder het label zorgen voor een voorwaartse beweging. Alle elementen bevinden zich op een horizontale rechthoek met een afgesneden rechterhoek, wat nog meer dynamiek aan het logo geeft.

  2015 – heden

  Flipkart Logo 2015-vandaag

  De huidige versie bestaat uit twee details: de naam van de winkelketen en de afbeeldingen van het boodschappenpakket, die meestal bij de kassa worden uitgegeven. De ontwerpers plaatsten het woord “Flipkart” aan de linkerkant en veranderden het lettertype radicaal.

  Aan de rechterkant van het logo bevindt zich de bovenste helft van de tas met een hangend hengsel. Op een gele achtergrond staat een kleine “f” waarvan de onderkant is afgesneden. Ze heeft een vage horizontale slag, wat haar originaliteit geeft en perfect de dynamiek van beweging weerspiegelt. Uiterlijk lijkt dit symbool sterk op het Facebook-pictogram: dezelfde afgeronde en vloeiende lijnen, behalve een lichte kanteling.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Flipkart

  Beide logo’s zijn gebaseerd op de naam en het handelsthema, uitgedrukt in verschillende elementen. Werd het vroeger geassocieerd met een kruidenierskar, nu is de nadruk verschoven naar een boodschappentas om te winkelen. In zowel de eerste als de tweede versie hielden de ontwerpers hetzelfde palet door simpelweg de kleuren te herschikken.

  Het embleem van 2015 maakt gebruik van het lettertype Riona Sans Bold Italic van Mika Melvas. Bij “R” is een derde van de dop verwijderd, bij “l” is een onderste element toegevoegd alsof het een kleine letter is, en bij “p” en “a” zijn er ovale openingen. Terwijl het originele logo werd gedaan in Dundee RR Condensed Extra Bold door Pat Hickson.

  De kleur van het logo is stabiel, omdat bijna hetzelfde bereik wordt gepresenteerd in zowel de debuut- als de huidige versie. Het huidige embleem maakt gebruik van een selectie kleuren van Vivid Orange Peel, Banana Yellow en True Blue die werden gecombineerd door Keshav Naidu.