Fleming College — een nieuw tijdperk begon met een merktransformatie

Fleming College Logo

Op 21 juni 2021 maakte FLEMING COLLEGE in haar persbericht bekend over de rebranding van het logo van de onderwijsinstelling. Het nieuwe embleem weerspiegelt en verenigt het rijke erfgoed van het college, zijn geschiedenis, die begon in 1967, innovatieve ontwikkeling, een eenheid van visies op de toekomst en een gemeenschappelijk streven om de gestelde doelen van alle leden van de FLEMING-gemeenschap te bereiken.

Fleming College Nieuw Logo

Bij de ontwikkeling van het ontwerp is veel werk verzet om de visie van Fleming College-leden te bestuderen: studenten en alumni van voorgaande jaren, medewerkers en investeerders, partners die de instelling ondersteunen. Er werd overleg gepleegd met alle geïnteresseerde partijen, inclusief vertegenwoordigers van de inheemse volkeren van Crooked Lake — Mississauga van de grote natie Anishnaabe, op wiens land de volledige architecturale samenstelling van de onderwijsinstelling zich bevindt. De professionals van het bedrijf Blazing Agency, waarmee het marketingteam van de hogeschool nauw samenwerkte, hebben uitstekend geholpen bij de rebrandingkwestie.

Logo Fleming College

Het resultaat van deze interactie was de creatie van een logo dat, met zijn vorm en ontwerp, de essentie van Fleming College tot uitdrukking kon brengen — «One brand. Eén gemeenschap. Een Vlaming.» Het was mogelijk om niet alleen de eenheid van allen die nauw verbonden zijn met de geschiedenis en het leven van het college, hun standvastigheid en verlangen naar verandering, verdere verbetering, zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Maar ook de eenheid, harmonie met de natuur van het gehele architectuurcomplex, historische continuïteit, lef van toekomstvisies.

Fleming College Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Er werd gekozen voor een schild als vorm van het logo, dat symbool staat voor stabiliteit, bescherming en duurzaamheid. De interne vulling imiteert de aderen die kenmerkend zijn voor boombladeren, wat de unieke eigenschappen van de natuur zelf weerspiegelt — haar onovertroffen schoonheid en betrouwbaarheid. Dit komt overeen met elke universiteitscampus, met een onderscheidend kleurenschema, omgeven door natuurlijke schoonheid. Tegelijkertijd tonen deze symbolen een eerbetoon aan de inheemse bevolking van de noordelijke oevers van Lake Ontario en zijn zijrivieren, wiens grondgebied wordt gebruikt op basis van de Williams-verdragen.

Het middelpunt van het embleem is de letter F, de hoofdletter van de naam van het college gevormd door convergerende lijnen.

Het originele nieuwe logo dat werd gepresenteerd was in staat om de wens van Fleming College volledig weer te geven om een ​​solide basis te leggen voor de ontwikkeling en groei van het onderwijsniveau van studenten en de hele gemeenschap.