FiveM Logo

  FiveM Logo

  FiveM is een aanpassing van de multiplayer-videogame Grand Theft Auto V. Hiermee kun je online concurreren met andere gebruikers op speciale servers. Ze werken op Cfx.re – een ontwikkelingsraamwerk voor de lange termijn dat sinds 2014 in verschillende vormen bestaat en de originele basis vormt voor de multiplayer-versie van GTA V. Het belangrijkste concept van het project is om zich te verenigen in een enkele gemeenschap van spelers , servereigenaren en moderators.

  Betekenis en geschiedenis

  FiveM Logo

  Het eerste en belangrijkste criterium dat FiveM biedt, zijn grenzeloze mogelijkheden. Het virtuele platform biedt optimale omstandigheden voor zowel het spelen van het spel als voor het vormen van een individuele modus. In dit opzicht heeft de service zijn gelijke niet, omdat je hiermee aangepaste kaarten, wapens, voertuigen en nog veel meer in de stream kunt gebruiken. En dit alles is direct in dynamiek. En met brede ondersteuning voor meerdere programmeertalen, kan iedereen degene kiezen die het beste bij hem past en snel aan de slag gaan.

  De wijziging zorgt ook voor een gemakkelijke synchronisatie voor gebruikers, omdat het door Rockstar verbeterde netwerkcode gebruikt. Bovendien kunnen servers de originele AI opslaan, waardoor gamers niet alleen hoeven te concurreren – er zullen altijd andere gebruikers zijn. Maar de service zelf verandert niets aan de persoonlijke installatie van GTA V, en spelers kunnen vrij wisselen tussen GTA: O en FiveM zonder het risico te lopen te worden uitgesloten.

  Degenen die dat willen, krijgen echter onbeperkte mogelijkheden om hun eigen spelmodus te creëren, alleen met bepaalde hardwarevereisten. Het betreft een systeem dat niet lager mag zijn dan Windows 8.1. En om alles in detail te begrijpen, biedt de officiële site een sectie met standaardvragen en antwoorden. Net als de FiveM-modificatie is hij gemakkelijk te herkennen aan het originele embleem. En ze is er maar één.

  De visuele identiteit van het project wordt overgebracht door het omgekeerde Romeinse cijfer V. Het drukt tegelijkertijd de Engelse “v” uit van het woord Five en de hoofdletter “M”, die ook een soortgelijk detail bevat. Bovendien duidt dit element de vijf aan uit de multiplayer-videogame Grand Theft Auto V. Dat wil zeggen, het is een symbool met een diepgaand concept. In de loop der jaren is de geometrische figuur een helder identificatiemerk geworden voor alle FiveM-liefhebbers.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo FiveM

  Het logo is gebaseerd op twee brede strepen die onder een hoek met elkaar zijn verbonden: aan de buitenkant is de hoek verwijderd en aan de binnenkant is deze scherp gelaten. Tegelijkertijd is het niet alleen een omgekeerd overwinningssymbool “V” – het teken is gevormd uit vele afzonderlijke geometrische vormen met verschillende vormen. Het heeft een trapezium, een driehoek en meerdere rechthoeken die aan één kant schuin zijn uitgesneden. Ze worden gevormd door de negatieve ruimte die wordt gecreëerd door de witte lijnen die het pictogram bovenaan kruisen.

  Voor de visuele identiteit van FiveM hebben de ontwikkelaars een embleem zonder tekst gemaakt. Maar als we het bestaande symbool zien als een omgekeerde “V”, dan moet worden opgemerkt dat dit een gehakte letter (schreefloos) van een individueel ontwerp is.

  Het bedrijfspalet bestaat uit een enkele kleur: oranje. Voor het logo kozen de auteurs een warme tint onder de code # ff6f00. Het is helder en steekt duidelijk af tegen een donkere achtergrond, wat niet alleen de wijziging van de videogame aangeeft, maar ook de bijbehorende webbron.