Faze Logo

Faze Logo

Faze is een eSports-team in twee steden: New York en Los Angeles (VS). Het is opgericht in het voorjaar van 2010 en bestaat uit spelers van over de hele wereld. De groep is betrokken bij vele multi-role-gevechten van verschillende genres, waaronder Call of Duty, Counter-Strike en Overwatch. Bovendien is de volledige naam FaZe Clan.

Het verhaal

De carrière van het team begon in het 2010e jaar, toen drie gamers hun debuut maakten op YouTube. Dit waren Eric Rivera (bijgenaamd CLipZ), Jeff Emann (House Cat, die zijn bijnaam veranderde in Timid) en Ben Christensen (bekend als Resistance). In die tijd werkten ze samen om Trick Shots on Call of Duty te publiceren op het universele internetkanaal. Als resultaat verscheen een bekend embleem, bestaande uit verschillende kleine elementen die één groot bord vormen.

Het FaZe-logo symboliseert een onbreekbare eenheid, integriteit en teamgeest, dus elk element ziet er anders uit, maar samen vormen ze één geheel. Om dit idee te benadrukken, gebruikte de ontwikkelaar een combinatie van afgeschuinde stroken van verschillende lengtes. Puntige uiteinden zijn naar buiten gericht – als een aanduiding van bescherming tegen externe factoren die de acties van een groep gelijkgestemde mensen kunnen verstoren. Bovendien geeft het grafische symbool de afgekorte naam van het commando weer: de letters “F” en “Z”.

Embleem

De auteur van het originele esports-logo is een grafisch ontwerper, freelancer, bekend op internet onder de bijnaam Ferox. Zijn werk was zeer succesvol, omdat het enerzijds de indruk wekt van een willekeurige set strepen van verschillende lengtes, maar anderzijds een stabiel beeld vormt dat perfect past in het teamconcept.

Het basiselement van de sticker is de “F”, uniek gecombineerd met de letter “C”. Symbolen zijn niet zoals gewoonlijk verbonden in de vorm van een monogram, maar in de vorm van een strikt geometrische figuur, waarbij “F” en “C” één aangrenzende zijde hebben.

Als het originele logo rood was op een witte achtergrond, dan is het moderne enigszins verschoven naar een helder spectrum en aangevuld met enkele details. In 2016, na het herontwerp, werd het kleurenpalet kleurrijk. Nu is de cultfiguur donkerblauw, geel en zwart verschenen, wat als een rand gaat.

Lettertype en kleur

Aangezien het FaZe-logo een grafisch teken is, heeft het geen eigen lettertype. Dit is slechts een afbeelding van letters. Hun onderscheidende kenmerken bestaan ​​uit rechte hoeken, afgeschuinde randen van stroken en in strikt geometrische textuur. Het woord ziet er duidelijk, direct en precies uit, alsof het benadrukt: de eigenaren van zo’n logo sluiten nooit een compromis.

Bovendien gaat het logo soms vergezeld van een inscriptie. Het oude label, gemarkeerd in rood en wit, heeft een aangepast lettertype waarin elke letter helemaal opnieuw is ontworpen. Het kleurenschema is variabel, omdat het grafische bord kan worden geverfd in de kleuren van de landen van de teamleden.