FaZe Clan Logo

  FaZe Clan Logo

  FaZe Clan is een Amerikaanse CS: GO esports-community. Hij neemt deel aan de wereldberoemde Call of Duty-, Counter-Strike- en Overwatch-competities. Nu bestaat het uit Europese spelers.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo FaZe Clan

  Wat is de FaZe-clan?

  Het is een Amerikaans bedrijf dat esports-teams bezit. Het begon allemaal met de Call of Duty-clan, die uit drie personen bestond. Toen voegden zich nieuwe gamers bij hem en na verloop van tijd begon de organisatie deel te nemen aan toernooien voor andere games.

  Het logo verscheen in 2016, toen FaZe ClipZ een team oprichtte om Trick Shots on Call of Duty op YouTube te publiceren. De auteur is een onafhankelijke grafisch ontwerper die online bekend staat als Ferox. Hij werd geïnspireerd door het idee om twee karakters (F en C) te combineren, de eerste letters van de samengestelde naam van de organisatie. Ze zijn afgebeeld als horizontale en verticale strepen van verschillende lengtes.

  De originele versie bestond uit een omgekeerde F en C in de bekende spelling. De hoofdkleur was rood, de achtergrondkleur was wit. Vervolgens werd het logo gewijzigd met kleine wijzigingen. In de bijgewerkte versie blijft de iconische vorm hetzelfde, maar is het palet diverser geworden. Er zijn veel nieuwe kleuren in verschenen: donkerblauw, geel en zwart, dat de contour volgt.

  Soms wordt in plaats van een grafisch symbool een woordteken gebruikt, ontwikkeld aan het begin van de carrière van FaZe Clan. Het is een woord dat is geschreven in een aangepast lettertype, waarbij elk teken vanaf nul wordt ontworpen. Uiterlijk lijkt dit logo ongebruikelijk, omdat het verschillende hoeken en lengtes van de dwarsbalken heeft.

  Logo lettertype en kleuren

  FaZe Clan Logo

  De evolutie van de branding van het Noord-Amerikaanse esports-team begon met de kruising van korte en lange lijnen. Zoals bedacht door de auteur, duiden ze twee hoofdletters aan die zijn ontleend aan de naam van de gemeenschap – F en C. Een onderscheidend kenmerk van beide elementen zijn rechte hoeken en scherpe uiteinden. Dit effect wordt gecreëerd door de afgeschuinde snede aan de rand. Bovendien zijn de bovenste strepen altijd langer dan de onderste, wat ook typerend is voor de moderne versie.

  Het kleurenschema van het logo veranderde regelmatig. De debuutversie was helemaal rood. Toen werd er wit aan toegevoegd. En na verloop van tijd verschenen geel en donkerblauw. Dit hangt direct samen met de samenstelling van het team: er wordt aangenomen dat de kleuren de landen vertegenwoordigen waar de teamleden vandaan kwamen. Felle kleuren zijn geconcentreerd in de linkerbovenhoek van het logo. De rest is rood, de rand is zwart, met een gelijkmatige dekking van de omtrek.