Fandango Logo

  Fandango Logo

  Fandango is een online kassa met een eigen applicatie en website. Ze verkoopt kaartjes voor bioscopen en entertainment. Dit bedrijf heeft veel divisies, die elk in iets anders gespecialiseerd zijn. Met MovieClips kunt u bijvoorbeeld Hollywood-films streamen.

  Betekenis en geschiedenis

  Fandango Logo Geschiedenis

  Fandango heeft zijn hoofdkantoor in Beverly Hills en het bedrijf opereert voornamelijk op internet, waar klanten vrijelijk gebruik kunnen maken van zijn diensten. De service is voor 30% eigendom van Warner Media, LLC. Het Amerikaanse multinationale conglomeraat verwierf in 2016 zijn belang in ruil voor Rotten Tomatoes en Flixster. De resterende 70% is in handen van het gediversifieerde bedrijf NBCUniversal Media, dat op zijn beurt deel uitmaakt van Comcast Corporation.

  Fandango is niet alleen een loket. Op de website van de mediadienst kunt u filmbeschrijvingen bekijken, recensies van andere kijkers lezen, diverse interviews met acteurs bekijken, trailers van nieuwe producten bekijken en genieten van videoclips. Tegelijkertijd verschilt de online bron van zijn concurrenten in zijn oorspronkelijke ontwerp, gebouwd op een enkel visueel identificatiesysteem. Het belangrijkste onderdeel is het logo – een gestileerde oranje badge met blauwe letters.

  2000 – 2014

  Fandango Logo 2000-2014

  Fandango werd in 2000 opgericht in de staat Californië. Het eerste embleem had de vorm van een puzzelstukje, met een inkeping aan de linkerkant en twee richels aan de rechterkant. Het zag eruit als zowel een grote F (de eerste van het woord Fandango) als een half gescheurde ruggengraat van een bioscoopkaartje. Dat het element niet uit één stuk bestaat, werd aangegeven door een brede zwarte omtreklijn, die aan de boven- en onderkant onderbroken was. Daarnaast was er een extra smalle witte omtrek en een grijze schaduw die volume creëert. De “F” zelf was volledig rood-oranje.

  Onder het embleem stond het blauwe woord “Fandango”, geschreven in een onevenredig, naar boven gericht schreefloos lettertype. Het weergalmde in ontwerp met een gestileerde letter aan de bovenkant.

  2014 – heden

  Fandango Logo 2014-vandaag

  Na het herontwerp van 2014 ziet de afbeelding er niet langer uit als een kaartje. Nu zijn dit slechts twee hoofdletters “F”, die door de uitstekende zijkanten naar elkaar toe zijn gedraaid en als een puzzel met elkaar zijn verbonden. De eerste “F” is wit en de tweede is oranje en wordt gevormd door negatieve ruimte. De zwarte omtreklijn is verwijderd omdat de behoefte eraan is verdwenen – het element is al integraal en wordt niet geassocieerd met een gescheurd bioscoopkaartje.

  Het opschrift is ook merkbaar veranderd. De kleur is iets lichter geworden, de letters hebben een ronde vorm gekregen en zijn breder geworden. Doordat de karakters zijn vergroot, is de onderlinge afstand kleiner geworden.

  Logo lettertype en kleuren

  Fandango Logo

  Toen het embleem zijn klassieke vorm verloor, kreeg het een geheel nieuwe betekenis. De twee F’s zien er tegelijkertijd heel eenvoudig en uitgebalanceerd uit. Ze balanceren elkaar door perfecte symmetrie. Ze zijn alleen verbonden met de ruggengraat van het ticket door inkepingen aan de zijkant, maar voor volledige betrouwbaarheid is er niet genoeg rechthoekige vorm in plaats van vierkant. De geest van het oude logo is bewaard gebleven, al wordt het op een geheel nieuwe manier gepresenteerd.

  Het bredere lettertype en de kleinere letterafstand maken het Fandango-tekstmerk beter dan het oorspronkelijk was. Dankzij de laatste innovaties is het overzichtelijk, zichtbaar en goed leesbaar geworden. Het lettertype lijkt qua uiterlijk op Galeb Black van Tour de Force Font Foundry. De belettering op het logo wijkt hiervan af in de afronding van sommige hoeken.

  Logo Fandango

  Voor het grafische symbool in de vorm van verbonden “FF” worden twee kleuren gebruikt: fel oranje (# F3751E) en wit (#FFFFFF). Het woord “FANDANGO” heeft een lichte maar enigszins gedempte blauwe tint (# 297ABE).