Fall Out Boy Logo

  Fall Out Boy Logo

  Fall Out Boy is een groep rockmuzikanten uit de VS. Opgericht in 2001 door Joseph Throman en Pete Wentz. Hij begon zijn vocale carrière in de buitenwijken van Chicago, beginnend in de lokale hardcore punkscene. Het is nu gevestigd in Wilmette, Illinois.

  Betekenis en geschiedenis

  Fall Out Boy Logo Geschiedenis

  Wat is Fall Out Boy?

  Fall Out Boy is een Amerikaanse poppunk- en poprockband. Het bestaat sinds 2001 en bestaat uit vier personen die afzonderlijk hun loopbaan zijn begonnen. Ze werden vergezeld door Pete Wentz en Joe Trohman.

  Het bekendste teamlogo is de gekroonde vulkaan. Het werd zowel afzonderlijk als in combinatie met de naam van de groep gebruikt. Toch is hij niet de enige: er waren veel andere legendarische emblemen op albumhoezen uit verschillende periodes.

  2002 – 2003

  Fall Out Boy Logo 2002-2003

  De muzikanten gebruikten FallOutBoy korte tijd om zichzelf te identificeren. Het vertegenwoordigde een afwisseling van hoofdletters met kleine letters. Het lettertype is eenvoudig, schreefloos.

  2003 – 2005

  Fall Out Boy Logo 2003-2005

  Op dat moment besloot de selectie op te vallen, dus werd het logo ingrijpend herzien. Het ging van zwart naar lichtblauw met een dikker lettertype. Elk woord in de titel wordt afzonderlijk geschreven.

  2005 – 2007

  Fall Out Boy Logo 2005-2007

  Het jaar 2005 bracht de muzikanten een update: toen verscheen een van de legendarische logo’s, die debuteerde op de cover van From Under the Cork Tree. Het is een alziend oog midden in het kasteel. Er zit een touw omheen in plaats van een ring. Er is een kroon boven het sleutelgat, eronder – een banner met de naam van de band. De woorden zijn geschreven in een stijlvol dun lettertype, allemaal hoofdletters.

  2007 – 2008

  Fall Out Boy Logo 2007-2008

  De rockgroep bleef spelen met lettertypen, dus schakelden ze in 2007 over op cursief. De naam van die tijd ziet eruit alsof hij met de hand is geschreven in kleine letters.

  2008 – 2013

  Fall Out Boy Logo 2008-2013

  Toen was er een combinatie van twee lettertypen. In het midden is er een miniatuur dunne “Out”, en aan de zijkanten zijn er brede “Fall” en “Boy”, die iets groter van formaat zijn.

  2013 – 2016

  Fall Out Boy Logo 2013-2016

  Alle letters werden hetzelfde: hoofdletter en langwerpig. Grafische symbolen zijn veranderd. Het is gemaakt door Brandon Travis Rike, een ontwerper uit Ohio die in verschillende rockbands heeft gespeeld. Het logo werd op de hoes van het Save Rock and Roll-muziekalbum geplaatst.

  2016 – 2018

  Fall Out Boy Logo 2016-2018

  Toen veranderde de groep het lettertype opnieuw: de naam kreeg een klassieke uitstraling en schreefletters.

  2018 – 2019

  Fall Out Boy Logo 2018-2019

  In deze versie zijn de woorden ver van elkaar verwijderd en dun gemaakt, alsof ze uit een sluier van mist komen.

  Naast de afbeelding van de beroemde “vulkaan met een kroon”, heeft de muziekgroep andere huisstijlen van een eigen identiteit. Dit zijn namen die in verschillende stijlen zijn gemaakt. Een van de laatste is de dunne, gebroken inscriptie “Fall Out Boy”. Woorden staan ​​ver uit elkaar en karakters hebben verschillende hoogtes. In het eerste fragment – een lage “A”, in de tweede – een scheve “U”, in het derde – uitstekende “O”. De hoeken van de letters zijn afgerond en de lijnen van sommige karakters zijn onderbroken, wat duidelijk zichtbaar is voor “B”, “O” en “A”.

  Het meest herkenbare logo van rockmuzikanten is de gekroonde vulkaan. Dit is een afgesneden driehoek. Er wordt aangenomen dat het trapezium het beeld van een vulkaan overbrengt uit de compositie van jonge vulkanen. Daarboven is een kroon met drie stippen, die de kunstenaar Jean-Michel Basquiat (1960-1988) symboliseert. Het centrale deel wordt ingenomen door de afkorting “FOB”, uitgevoerd in grote letters. Alle lijnen van de merknaam zien er gekarteld uit – alsof ze achteloos met brede streken zijn aangebracht.

  In feite had elk album zijn eigen aanduiding, uitgedrukt in een grafisch symbool. Het werd gekozen in overeenstemming met de inhoud van de nummers en het algehele ontwerp van de hoes. Het lettertype is altijd gevarieerd – van de klassieke serif (American Beauty / American Psycho) tot de aangepaste schreefloze (Mania).

  De basiskleurencombinatie van de groep is zwart en wit. Ze passen perfect in de unieke sfeer en benadrukken de stijl van rock metal. Meestal domineert de donkere en dient als achtergrond voor het lichtembleem. Het inversieschema wordt echter ook gebruikt.

  2019 – heden

  Fall Out Boy Logo 2019-vandaag

  In deze versie besloten Amerikaanse rockmuzikanten opnieuw met de letters te spelen. Als resultaat kregen we een uniek logo, bestaande uit een inscriptie die geen analogen heeft, omdat elk symbool erin origineel is. Vervorming van personages is gemaakt in de stijl van screensavers voor horrorfilms – met “bevende” tekst. Bovendien kun je er geen twee identieke letters in vinden – elk wordt op zijn eigen manier gespeeld. De eerste “L” is bijvoorbeeld veel korter dan de tweede, het been “A” steekt naar rechts uit, het onderste deel van de “U” is naar links teruggetrokken en beide “O” zijn verlengd en afgeplat aan de zijkanten.

  Logo lettertype en kleuren

  Fall Out Boy Logo

  Dit keer kozen de muzikanten voor een gedurfd schreefloos lettertype met vervormde letters. Daarom ziet de inscriptie er “bevend” uit, alsof het golven zijn die zich door het water verspreiden. Maar ze bleven trouw aan het oude kleurenpalet: monochroom overheerst nog steeds in het embleem.

  Logo Fall Out Boy