Expedia Logo

Expedia LogoDe reiswebsite van Expedia is eigendom van de Expedia Group, samen met negen andere internetplatforms in dezelfde richting. Het bedrijf dat het bezit, is halverwege de jaren negentig opgericht. en werkte tot 1999 met Microsoft.

Het multinationale computertechnologiebedrijf was niet van plan om een ​​online reserveringssysteem voor rondleidingen, hotels en diensten aan te schaffen. Ze wilde de gids gewoon op cd uitbrengen. Maar Richard Barton stelde voor om een ​​hele reiseenheid te creëren, zodat mensen gemakkelijk contact kunnen opnemen met reisbureaus. Bill Gates zegende het project zelf, dus Expedia had een geweldige start en een veelbelovende toekomst.

Betekenis en geschiedenis

Expedia Logo Geschiedenis

De logo’s van het online reisbureau en zijn vlaggenschipwebsite verschilden aanvankelijk niet. Ze hadden een gemeenschappelijk symbool: een vliegtuig dat om de wereld cirkelde. Dat veranderde allemaal in 2018 toen Pentagram Expedia Group, Inc. nieuwe visuele identiteit. Dus het moederbedrijf begon een blauw-wit embleem te gebruiken met een kleine “e”, en het internetmerk bleef bij het oude pictogram dat in 2012 was gemaakt. Door dit onderscheid kon een lijn worden getrokken tussen de groep en de webbron om aan te tonen dat het is niet hetzelfde.

1996 – 2007

Expedia werd opgericht in 1996. Tegelijkertijd had het een website met dezelfde naam met het domein “.com”, waar iedereen een vliegticket kon bestellen, een ticket kon boeken, een cruise, een hotel of een auto kon huren. Het logo van die tijd zag er grappig en cartoonachtig uit: de kunstenaars schilderden de wereldbol af als een blauwe luchtbel waar een vliegtuig omheen vloog. De cirkelvormige beweging werd aangegeven door lange lijnen die zich uitstrekken vanaf de staart en de bal aan de linkerkant omhullen. Aan de rechterkant was de zwarte inscriptie “Expedia.com”.

2007 – 2010

In 2007 werd beslist om het domein “.com” te verwijderen, zodat er niet alleen aan een webbron gebonden zou zijn. Dit komt door het feit dat de eigenaren van het bedrijf zijn globaliteit wilden laten zien, aangezien het gelokaliseerde sites voor een dozijn landen verwierf. De logokleuren zijn kleurrijker geworden en de lijnen die de staart van het vliegtuig vervangen, zijn verdwenen.

2010

Toen Expedia opnieuw zijn logo herontworpen, behoorden de luchtbel en het cartoonvliegtuig tot het verleden. Het was een poging om de klassieke identiteit te moderniseren zonder af te wijken van het oude concept. Het maakte deel uit van een grote rebranding door Martin Agency.

Het nieuwe logo bestaat ook uit een wereldbol, een vliegtuig en een belettering. Maar de ontwerpers verwijderden de schittering die de wereldbol in een luchtbel veranderde en voegden een radiaal verloop toe om het volume te laten zien. Het vliegtuig is niet langer geel en cartoonachtig – het is wit en ziet er minimalistisch uit. Het woord “Expedia” is niet zwart, maar blauw, en is geschreven in een ongebruikelijk lettertype.

2010 – 2012

Een paar maanden na de wereldwijde transformatie van het embleem bracht het bedrijf het gele vliegtuig terug en schilderde de ballon opnieuw in turkoois. De letters werden iets donkerder, maar dit had geen invloed op de stijl van de letters.

2012 – heden

In 2012 hebben de ontwerpers het verloop verwijderd, waardoor de wereldbol zijn driedimensionaliteit verloor. Ze hebben ook het kleurenschema opnieuw bijgewerkt. Nu zijn zowel de ballon als de bedrijfsnaam in dezelfde kleur blauw geverfd en is het vliegtuig in donkergeel. Een ander detail dat de meest oplettende Expedia-gebruikers zullen opmerken, is de vervanging van de TM-badge door ®.

Logo lettertype en kleuren

Het embleem vertegenwoordigt het belangrijkste aspect van het merk. Het vliegtuig dat rond de wereld vliegt, houdt rechtstreeks verband met de toeristische focus van het project. Het moederbedrijf realiseerde zich dat dit merkteken de website van Expedia herkenbaar maakt en heeft deze nooit gewijzigd. Ze besloot alleen tot een klein herontwerp om de cartoonstijl te verwijderen en het kleurenschema bij te werken.

De elegante letters bestaan ​​uit letters die vaag lijken op de Geometric 415 Std Medium letters. Sommige lijnen zijn diagonaal gesneden, waardoor ze aan de uiteinden schreven lijken te hebben. Afgeronde vormen gecombineerd met scherpe hoeken zien er contrasterend uit.

Een logopalet is veel eenvoudiger dan een lettertype. Het bevat slechts twee kleuren: Deep Lemon (# EEC218) voor het vliegtuig en Dark Midnight Blue (# 00355F) voor de bedrijfsnaam en de wereldbol.