Evernote Logo

  Evernote Logo

  Evernote is een app voor het verhogen van de productiviteit en ook het bedrijf met dezelfde naam dat het heeft gemaakt. Het programma is bedoeld voor het bijhouden van records, het beheren van taken, het organiseren van processen en voor het archiveren van notities. In dit geval kunnen notities niet alleen uit tekst bestaan, maar ook in de vorm van geluidsbestanden, tekeningen, foto’s of zelfs inhoud die van internet is opgeslagen. Dit alles is gegroepeerd in speciale notitieboeken en kan worden bewerkt, gemarkeerd, geëxporteerd, geannoteerd en gevonden. Het ontwikkelingsbedrijf werd in 2000 opgericht door een ondernemer van Azerbeidzjaanse afkomst – Stepan Alexandrovich Pachikov. En haar softwareproduct werd uitgebracht in 2008. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sunnyvale, Californië.

  Betekenis en geschiedenis

  Evernote Logo Geschiedenis

  Wat is Evernote?

  Het is een dienst voor het opslaan van notities in de vorm van gedrukte tekst, audio, afbeeldingen, webpagina’s of manuscripten. De kantoortoepassing bestaat al sinds 2008 en heeft verschillende accounttypen – van het uitgeklede Evernote Basic tot het veelzijdige Evernote Business.

  De eerste keer na de lancering had de naam van het Evernote-bedrijf een andere spelling – met de hoofdletter “E” en “N”. Dit werd gedaan om de woorden in een tweedelige naam te benadrukken en om het doel van het voorgestelde product te benadrukken. Maar later verloor het zijn oude spelling, gegeven door de oprichter van het bedrijf, en werd het programma eenvoudiger aan te duiden. In feite is het een platformonafhankelijke applicatie voor de meeste populaire systemen, waaronder Windows, macOS, iOS, Android. Bovendien bestaat het hulpprogramma in drie versies: een gratis versie met maandelijkse beperkingen, een betaalde versie met geannuleerde beperkingen en een meer geavanceerde versie.

  Het bedrijf dat het heeft gemaakt, was van computerzakenman Stepan Pachikov, die zich richtte op het ontwikkelen van hulpprogramma’s voor desktop- en tablet-pc’s en draagbare apparaten. Dit waren ritePen (een hulpmiddel voor handschriftherkenning) en EverNote (een product voor webschrapen en notities maken). Er is ook een Windows-versie die aantekeningen opslaat op een “eindeloze rol papier”.

  Na de verandering van leiderschap en de komst van Phil Libin verlegde het bedrijf de focus en voegde het internet, Apple Mac en smartphones toe aan zijn zakelijke belangen. Speciaal voor hen heeft ze de applicatie in 2008 aangepast. Tegelijkertijd werd de spelling van de naam Evernote gewijzigd in kleine letters.

  De open bètaversie werd gelanceerd in de zomer van 2008 en in de zomer van 2011 bedroeg het aantal gebruikers 11 miljoen. Het meest recente programma (in versie 10) is een revisie van de desktopclients. In de loop van de vele jaren van zijn bestaan ​​heeft de applicatie het logo dat eraan is gegeven in de fase van de testlancering slechts één keer gewijzigd. Over het algemeen heeft hij twee emblemen.

  2008 – 2018

  Evernote Logo 2008-2018

  De debuutrelease van het programma vereiste een pictogram dat het als een origineel product zou vertegenwoordigen. De auteurs kozen een olifant om hun persoonlijke identiteit uit te drukken. Een grote grijze kop is op een witte achtergrond geplaatst om een ​​optimaal contrast te creëren om het oog en de deken om de nek te laten zien. Het voorste deel van het hoofd is recht, de oren zijn groot, de blik is neergelaten, de romp is geometrisch gedraaid en lijkt op fragmenten van een vierkant.

  Aan de rechterkant van het pictogram staat de naam van de applicatie en het bedrijf dat deze heeft uitgebracht. Het woord “Evernote” is geschreven in hoofdletters met schreef. Alle symbolen zijn dun en staan ​​bijna dicht bij elkaar – op een minimale afstand van elkaar. De tekst is gekleurd met een mooie tint groen – neon, maar lichtjes gedempt.

  2018 – heden

  Evernote Logo 2018-vandaag

  Gedurende de tien jaar van zijn bestaan ​​hebben de ontwikkelaars het voor het eerst gecorrigeerd. Ze veranderden de vorm van de romp, maakten de bochten soepeler en meer afgerond, lijnden de onderste lijn van het oog uit, beeldden deze uit in de vorm van een heldere halve cirkel en vergrootten het deel met de deken. Daarnaast hebben de ontwerpers de typografie veranderd. In plaats van het oude lettertype gebruikten ze klassiek vet in kleine letters (behalve de eerste letter – deze bleef in hoofdletters). Er is nog een verandering in de kleur aangebracht – nu is de kop van de olifant groen en de inscriptie is zwart.

  Logo lettertype en kleuren

  Evernote Logo

  Het is in dit geval niet nodig om over serieuze wijzigingen te praten, omdat de structuur van het logo, net als de elementen, hetzelfde is gebleven: de olifantenkop aan de linkerkant, de merknaam aan de rechterkant. De fixes hadden alleen betrekking op kleine details die geen invloed hadden op het algehele concept. De belangrijkste taak van de ontwerpwijzigingen was tenslotte de wens om de identiteit te moderniseren, aan te passen aan verschillende media, wat werd bereikt.

  In het debuutlogo lijkt het lettertype op Sanchez Niu Bold – een geometrisch plat lettertype met brede schreven in de vorm van miniatuurrechthoeken. In het tweede is het lettertype bijna Utopia Std Bold – een commercieel lettertype van Adobe. Het heeft ook schreven, maar klein en scherp. De belangrijkste verschillen tussen hen zijn in de meer gebogen verdieping aan de bovenkant van de letter “t” en in het dichterbij gelegen druppelvormige element “r”. De rest is bijna identiek.

  Logo Evernote

  Het bedrijfspalet is in beide gevallen monochroom. In het huidige logo bestaat het uit een combinatie van twee kleuren: zwart en felgroen # 00aa29. De eerste versie gebruikte donkergrijs # 858585 en gedempt groen # 29bf60.