Evanescence Logo

  Evanescence Logo

  Evanescence is een rockband uit Amerika. Het bestaat sinds 1995. Gemaakt door Amy Lee (zanger) en Ben Moody (gitarist). Ze kreeg tweemaal een Grammy, en van een van haar albums zijn bijna 20 miljoen exemplaren verkocht.

  Betekenis en geschiedenis

  Evanescence Logo Geschiedenis

  Wat is Evanescentie?

  Evanescence is een metal- en rockmuziekgroep uit de VS. Het werd in 1995 opgericht door Amy Lee (zanger) en Ben Moody (gitaar). Een daverend succes kwam haar in 2003, toen de compilatie Fallen uitkwam.

  Het logo van de musici is gebaseerd op het Latijnse woord ‘evanescence’. In vertaling betekent het “kortstondig”, “verdwijning”, “verdwijnen”. De lichtheid en gewichtloosheid die eraan inherent zijn, probeerden de ontwerpers grafisch over te brengen. Daarom ziet de merknaam er niet-standaard uit.

  Het tekstgedeelte bevat de naam van de groep en wordt uitgevoerd in hoofdletters met vergrote “E” en “S”. Het lettertype is vergelijkbaar met Aeryn’s Evanescent. Het is elegant, ingrijpend, verfijnd en roept een gevoel van vrede en rust op. Boven de eerste helft van het woord staat een dun kruis, dat doet denken aan het stralende licht van een ster die verloren is gegaan in de ruimte. Aan het einde wordt een onderbroken cirkel getekend die de letters “C” en “E” omsluit.

  Het grafische deel van het Evanescence-logo is een open cirkel met scherpe uiteinden, tegen een achtergrond van vele subtiele wervelingen. Dit is een zandloper-stilering. Ze personifiëren de tijd, die continu in beweging is en geen moment stopt. Deze interpretatie van het logo geeft perfect het concept, de filosofie en de waarden van de muziekgroep weer.

  Logo lettertype en kleuren

  Evanescence Logo

  Voor hun logo kozen de muzikanten voor een aangepast lettertype dat doet denken aan Aeryns Evanescent. Het is een verzamelbaar lettertype met een filosofisch-gotische stijl, omdat het de taak heeft om de harmonieuze balans van de beweging van het leven door tijd en ruimte over te brengen. Fantasieletters met scherpe schreven en doornen, gemaakt met draadachtige lijnen. Bovendien hebben alle borden verschillende hoogtes. De kleur van het embleem is klassiek zwart en wit: donkere letters steken mooi af tegen een lichte achtergrond.

  Logo Evanescence

  De kleur van het embleem is monochroom. De combinatie van zwart en wit belichaamt precies de harmonie van het idee en de realisatie van het idee.