Ethereum Logo

  Ethereum Logo

  Ethereum is een merk dat officieel werd gelanceerd door ontwikkelaars Vitalik Buterin en Gavin Wood in 2015, hoewel het in 2013 werd opgericht. Biedt een platform voor op blockchain gebaseerde internetbronnen. Het is een enkel gedecentraliseerd virtueel netwerk. Geeft zowel de service als de valuta aan.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Ethereum

  Wat is Ethereum?

  Dit is een soort digitale valuta en een gelijknamig platform, dat oorspronkelijk bedoeld was als basis voor de introductie van blockchain in online diensten.

  Het debuutsymbool van het online platform werd ontwikkeld vóór de lancering – letterlijk op het laatste moment. Daarvoor was er geen voorbereidende voorbereiding en zelfs geen indicatieve ideeën. Een van de oprichters van de service heeft het net zelf getekend in het Texture-programma.

  De originele versie bestond uit twee karakters ∑ (de som van een cijferreeks) 45 graden gedraaid aan elke kant. Als gevolg hiervan leek de figuur op een diamant. Ze was in gebruik in de vroege stadia van het project en presenteerde het alleen tijdens de implementatie van het product. Vervolgens vond er een speciale wedstrijd plaats, volgens de resultaten waarvan de eigenaren de winnaar kozen. Het was een gemoderniseerde versie van het debuutlogo.

  De branding is gebaseerd op een octaëder, een ruitvormige geometrische figuur. Het bestaat uit zes driehoeken, waarvan er vier bovenaan en twee onderaan staan. Vanwege de strikte configuratie en het kleurenspel dat de schaduwen vormt, ziet het logo er driedimensionaal uit en lijkt het op een piramide met vier randen en vlakken in verschillende tinten.

  De onderste helft van het merkteken ziet eruit als een identieke herhaling van de bovenste helft met twee verborgen randen. Er is een vrije ruimte tussen de cijfers, aangegeven door een gelijkmatige witte lijn. Er is geen officieel idee om een ​​dergelijk idee uit te leggen, maar er wordt aangenomen dat dit een veelvlak is dat vele mogelijkheden laat zien – zelfs als ze lijken te ontbreken.

  Logo lettertype en kleuren

  Ethereum Logo

  Het woordsymbool is in het neo-groteske Roboto sans-serif-lettertype. Het is gemaakt door Google voor Android-systeem. Hoewel deze variatie vergelijkbaar is met klassieke symbologie, heeft het een beperkt gebruik en is het alleen voor toepassingen.

  Ethereum heeft verschillende andere logo’s die speciaal zijn ontworpen voor regionale services. Afhankelijk van het land zijn ze geverfd in de kleuren van de nationale vlaggen. Maar er zijn ook alternatieve versies die de algemene culturele banden weerspiegelen.

  Ondanks deze variëteit zijn de basiskleuren wit, grijs en zwart met verschillende transparantieniveaus. De middelste rechter driehoek is de donkerste, de linker is iets lichter en dichter bij donkergrijs. Nog twee figuren zijn lichtgrijs. Dankzij dit schaduwspel ontstaat een duidelijk visueel beeld van twee kegels met een gemeenschappelijk wit platform, waarvan er één omgekeerd (lager) is.

  Voor het woordmerk gebruiken ontwerpers een donkergrijze kleur. Ook in gebruik is de gouden die wordt gebruikt op de Powered by Ethereum-branding.