ESPN Logo

  ESPN Logo

  ESPN is de grootste Amerikaanse mediagroep. Bezit verschillende soorten sportuitzendingen: satelliet-tv, kabelkanalen, radionetwerk, internetsite. Gelegen in Bristol, Connecticut. Opgericht in juli 1978 door Scott en Bill Rasmussen. Nu eigendom van Disney Media Networks.

  Betekenis en geschiedenis

  ESPN Logo Geschiedenis

  Wat is ESPN?

  Het is een Amerikaans televisienetwerk dat gespecialiseerd is in sport. ESPN staat voor Entertainment and Sports Programming Network.

  Gedurende zijn bestaan ​​heeft dit bedrijf slechts twee logo’s gehad: debuut en actueel. Ze verschillen radicaal van elkaar, aangezien de ontwerpers zowel grafische als tekstelementen hebben gewijzigd.

  1979 – 1985

  ESPN Logo 1979-1985

  Het eerste embleem werd uitgebracht op 14 juli 1978. Een jaar later werd het een volwaardig kenmerk van televisieprogramma’s. Dit gebeurde op 09/07/1979. De originele versie had een eenvoudige inscriptie “ESPN”. De vormgeving van het logo is heel minimalistisch: rode letters op een witte achtergrond, omgeven door een brede lichtoranje ovaal.

  1985 – heden

  ESPN Logo 1985-vandaag

  De huidige versie wordt sinds 1985 gebruikt. Het is uitgevoerd in het Stop-type, dat in 1971 werd ontwikkeld door de ontwerper Aldo Novarese. De auteurs hebben de merknaam opnieuw gemaakt zonder iets uit de vorige versie te halen. Het lettertype is vergroot en iets naar rechts afgeschuind. De rode letters zijn doorgestreept met een brede witte lijn die loopt ter hoogte van de bovenste bocht “S” en de in-letter-opening “P”. Hierdoor kregen ze een compleet nieuw concept.

  Logo lettertype en kleuren

  ESPN Logo

  Beide merkopties zijn gebaseerd op het acroniem voor Entertainment and Sports Programming Network. Bovendien benadrukken zowel het eerste als het tweede logo de eenvoud.

  De huidige versie bevat een verbeterd lettertype dat sterk lijkt op een grafisch teken. Het onderscheidt zich door moderniteit, dynamiek, die wordt overgebracht in de lijn die het woord kruist.

  Het kleurenpalet is een combinatie van rood en wit. De eerste is bijna scharlakenrood en heeft een intense schaduw. Zijn taak is om de aandacht van het publiek te richten op kracht, passie, helderheid en de intensiteit ervan op het hoogtepunt van emoties te houden. Wit daarentegen symboliseert puurheid en perfectie.

  De gedrukte versie maakt ook gebruik van zwart-lichte letters op een donkere achtergrond. Er is een andere versie van het embleem, waarbij de zin “Het totale sportnetwerk” onder de naam staat. Het is in hoofdletters geschreven.