Epic Systems Logo

Epic Systems Logo

Het moderne gezondheidszorgsysteem maakt uitgebreid gebruik van de nieuwste wetenschappelijke en technische ontwikkelingen, waardoor de efficiëntie aanzienlijk wordt verhoogd. Het proces van alomtegenwoordige automatisering heeft geleid tot de noodzaak om speciale software te gebruiken, waarbij onder meer het Amerikaanse privébedrijf Epic Systems Corporation betrokken is, in 1979 opgericht door de Amerikaanse miljardair Judith R. Faulkner. Het belangrijkste profiel ligt op het gebied van informatietechnologie en medische informatica. Op basis van statistieken uit 2015 bood Epic-software bruikbaarheid voor 54% van alle geregistreerde patiënten in de VS en voor 2,5% wereldwijd.

Zoals elk modern bedrijf, des te meer gespecialiseerd op het gebied van moderne computertechnologieën, besteedt Epic Systems Corporation de grootste aandacht aan zijn eigen imago en de promotie van producten. Dit komt tot uiting in de kwaliteit van de ontwikkeling van de merknaam van het merk, het logo van het bedrijf, een ontwikkelingsproces dat het resultaat was van een lang marktonderzoek van de markt en rekening houdend met de meningen van medewerkers.

Betekenis en geschiedenis

Logo Epic Systems

Doordat het bedrijf zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van speciale software, stelt het bedrijf u in staat om medische dossiers van patiënten in elektronische vorm aan te maken, te onderhouden en op te slaan, waardoor het tijdrovende onderhoud van papieren documenten en de noodzaak om enorme gebieden voor archieven te gebruiken, wordt geëlimineerd. Zo wordt het werk van medisch personeel vergemakkelijkt en worden de kosten geminimaliseerd.

Tegelijkertijd biedt het bedrijf ondersteuning, licenties en verkoop van zijn product, dat is gebouwd op het Chronicles-systeem. De voorgestelde Epic EMR-toepassing is ontwikkeld rekening houdend met de specifieke kenmerken van het medische kantoor, het bijhouden van gegevens en vereisten voor het overeenkomstige type gebruikte documentatie. Het ondersteunt alle noodzakelijke functies — registratie en planning van bezoeken, uitvoeren van procedures voor patiënten; een kliniek voor ziekenhuis- en ambulanceverpleegkundigen; organisatie en distributie voor laboratoria en hun onderzoek; verschillende gebieden voor farmaceutica en radiologie; systemen voor verzekeraars en nog veel meer. Tegelijkertijd is het mogelijk om alle richtingen met betrekking tot een specifieke patiënt en zijn behandelend arts te combineren. Cloudhosting wordt ook ondersteund, zodat u opslag van derden kunt creëren.

De mogelijkheden van gebruikers zijn ook verbeterd door een nieuwe functie uit 2017 — Overal delen, waarmee u uw elektronische kaart op internet kunt bekijken, ongeacht wie de aanbieder van deze diensten is.

Het proces van het gebruik van de software van het bedrijf omvat noodzakelijkerwijs de mogelijkheid van optimalisaties op korte termijn en overleg door specialisten van een dochteronderneming van Boost, Inc.

Bij de oprichting investeerde de maker $ 70.000 in het bedrijf, wat tegen de huidige economische wisselkoers $ 250.000 is. Het hoofdkantoor van het bedrijf was gevestigd in Madison, Wisconsin. Tijdens de ontwikkeling voelde het bedrijf een directe behoefte om de werkruimte te vergroten. De vraag naar producten en hun winstgevendheid zorgden ervoor dat we in 2005 konden verhuizen naar een nieuwe locatie in de buurt van Verona, waar een grote campus was die een aanzienlijk gebied in beslag nam. Er was een gebouw dat leek op een magisch kasteel, alsof het afstamde van de pagina’s van de Harry Potter-boeken, en een eetkamer waarvan het ontwerp werd gekopieerd door het treinstation. In 2015 vond de vijfde uitbreiding van het bedrijf plaats. Het complex is uitgebreid met nog eens 5 woningen van elk 100.000 vierkante meter.

Al in 2019 bedroeg het aantal werknemers van het bedrijf 10.000 duizend mensen. Tegenwoordig is Epic Systems Corporation een netwerk van vertegenwoordigingskantoren en eigen kantoren in verschillende landen van de wereld, waaronder Europa, Azië en Australië.

De praktische ervaring met het gebruik van programma’s, eerst in Groot-Brittannië en vervolgens in Denemarken, toonde echter significante fouten in het systeem bij het laden van grote hoeveelheden databases. Maar de meest destabiliserende en veroorzaakte extreem negatieve beoordelingen over de software waren het gebrek aan aanpassing aan de nationale talen van de gebruikerslanden, evenals de inconsistentie met de eigenaardigheden van de gezondheidsstelsels van deze landen.

Een bijzonder negatieve houding ten opzichte van het bedrijf werd veroorzaakt door de acties van het management tijdens de quarantaineperiode van COVID-19. In een tijd waarin executive Judy Faulkner in haar interview met de media de toewijding deelde van werknemers die gedwongen werden onvermoeibaar op afstand te werken, vocht het bedrijf tegen dit laatste en dwong iedereen om in kantoren te gaan werken onder dreiging van ontslag.

Ondanks de bestaande problemen blijft Epic Systems Corporation echter snel groeien. Tegelijkertijd lost het de problemen op die zijn ontstaan ​​​​volgens de «wereldwijde» aangepaste versie van zijn programma, debugt de opgemerkte tekortkomingen, streeft ernaar om zich aan zijn verplichtingen te houden, naleving van het eerder gemaakte beeld, dat wordt ondersteund door een laconieke en gedenkwaardig logo met een heroïsche betekenis.

Logo lettertype en kleuren

Epic Systems Logo

Door van het eerste woord van zijn volledige naam het belangrijkste en enige element van zijn logo te maken, heeft het bedrijf een belangrijke verantwoordelijkheid op zich genomen om te zorgen voor effectiviteit in de heroïsche strijd voor de menselijke gezondheid. Het bekende logo van vandaag werd aangenomen na het overwegen van vele opties die niet alleen door de eigen ontwerpers van het bedrijf werden gepresenteerd, maar ook door externe ontwikkelaars op een concurrerende basis. Oprichter en CEO Judith R. Faulkner, die het creatieve idee van haar medewerker steunde, kwam met een zwaarwegend woord voor de adoptie van dit specifieke embleem.

Het embleem is gemaakt met strikt laconisme. Er staat niets overbodigs in, behalve het eerste, belangrijkste woord uit de naam van het bedrijf. Het is gemaakt in een lettertype in een heldere scharlakenrode kleur, kenmerkend voor de symboliek die wordt toegepast op alles wat met geneeskunde te maken heeft. De eerste letter is een hoofdletter. De rest is in kleine letters. De tekst naar rechts kantelen symboliseert voorwaarts rijden, evenals snelheid. Dit laatste kan zowel worden gezien als de snelheid van het papierwerk als als een kans om patiënten sneller en efficiënter te helpen door het gebruik van Epic Systems Corporation-software.

De tekst is gemaakt met het creëren van visuele symmetrie, die wordt verzekerd door de harmonieuze waarneming van de schuine lijnen van de letters «E», «p» en «i». Alle letters zijn met elkaar verbonden, wat een visuele perceptie van de tekst in één enkele integriteit creëert, wat de mogelijkheid symboliseert om alleen succes te behalen door de inspanningen van elke medewerker van het bedrijf te combineren. De originele uitvoering — «i» verenigt de cirkel «p» en de open cirkel «c». Dit vormt een teken dat lijkt op «f», waarvan de esoterische betekenis het vuur van het leven is, de basis ervan. Dient om goddelijke energieën aan te trekken en symboliseert de eenheid en balans van lichaam, geest en gedachten.