Een nieuwe duurzame wereld uit het vernieuwde Arkema

Arkema Logo

Duurzaamheid en stabiliteit zijn belangrijke parameters, waarvan het bereiken wordt verzekerd door moderne innovatieve oplossingen. Dit geldt met name op het gebied van materiaalkunde, waar de vraag naar hoogwaardige producten voortdurend groeit. Aan deze eisen wordt volledig voldaan door de producten en activiteiten van Arkema. Haar waardevolle technologische ervaring op het gebied van materiaalkunde en toewijding aan hoge kwaliteit, evenals de verantwoordelijkheid van elk lid van het professionele team, stellen haar in staat een leidende rol op te eisen bij de ontwikkeling van nieuwe technologische oplossingen. Om dit doel in 2004 te bereiken, begon het merk aan een nieuwe strategie, gebaseerd op een unieke positionering die steunt op 3 belangrijke gebieden met een hoog potentieel: lijmtechnologie, de nieuwste materialen en geavanceerde coatings.

Arkema Nieuw Logo

Vorig jaar richtte het merk zich op het versnellen van zijn eigen transformatie. Dit heeft geleid tot een aantal belangrijke vorderingen op belangrijke gebieden: het gebied van de ontwikkeling van groene technologie, waaronder batterijen en elektrische voertuigen, biomaterialen en niet-afvalmaterialen, en kleefstoffen. De overgang van een belangrijke speler in de chemische industrie naar een toonaangevende woordvoerder van speciale materialen heeft een aanzienlijke herschikking en herontwerp van onze identiteit vereist. Er was dringend behoefte aan een nieuw communicatiegebied.

Logo Arkema

Beginnend met het logo en de huisstijlkleuren, heeft het merk de componenten geüpgraded die herkenning en visuele informatie vormen. Het logo werd eigenaar van een tekstelement van ronde en gebogen letters, dat de dubbele overgang symboliseerde. Het gebruik van een gradiëntovergang in de volledige kleurenversie van het logo van blauw naar groen, evenals de soepele evolutie van de letter K naar MA, benadrukten effectief de richtingsverandering in de activiteiten van het merk en zijn toewijding aan het gebruik van innovatieve oplossingen.

Arkema Voor en Na Logo (geschiedenis)

Tegelijkertijd hebben de veranderingen die plaatsvinden in het uiterlijk van Arkema ook geleid tot een heroverweging van de identiteit van haar dochteronderneming Bostik, die haar historische erkenning en sterke visualisatie ongewijzigd zal behouden. Maar tegelijkertijd zijn er aanpassingen gedaan om de vorming van een gemeenschappelijke identiteit te waarborgen, waardoor inzicht wordt verkregen in de diepe integratie van alle elementen van de productiegroep in elkaar, die afhankelijk zijn van de zelfverzekerde en krachtige steun van het hele merk.