Ecurie Bertelli en zijn nieuwe logo in de huidige geschiedenis van Aston Martin

Ecurie Bertelli Logo

Wereldberoemde sportwagens van het merk Aston Martin trekken nog steeds de aandacht van verzamelaars en echte liefhebbers van de geschiedenis van de autoproductie. Deze interesse leidde meer dan 45 jaar geleden tot de oprichting in Buckinghamshire door Nick Mason, de drummer van Pink Floyd en een fervent liefhebber van klassieke auto’s, Morntane Engineering, om exclusieve pre-WWII-modellen te herbouwen en te produceren. Op zoek naar hulp van een bekende specialist in vooroorlogse Astons, vooral 1-1,5-liter Bertelli auto’s, Derrick Edwards, om zijn eerste Aston Martin International te restaureren, slaagde Nick erin om «verliefd te worden» op de laatste met zijn idee. Als resultaat deed Edwards er alles aan om Morntane Engineering te creëren.

Ecurie Bertelli Nieuw Logo

In 1976 verscheen er een nieuwe op basis van het bedrijf — Ecurie Bertelli, genoemd naar de leidende motorontwerpingenieur — de Italiaan August Bertelli, wiens krachtcentrales werden gebruikt op de vooroorlogse Aston Martin. Haar taak was om de gehele vintage van het vooroorlogse wagenpark van Aston, dat in handen is van echte verzamelaars, te herstellen en in werkende staat te houden.

In 2002 werd de originele A3 door Ecurie Bertelli in de fabriek opgeknapt en verkocht aan de Aston Martin Heritage Trust voor presentatie tijdens het 100-jarig jubileum toen het model de fabriek in Abingdon Road verliet.

Logo Ecurie Bertelli

Op 23 juni 2021 kondigde Ecurie Bertelli de volgende mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf aan: het creëren van een nieuw imago en ontwerp voor het bedrijf. Logo, huisstijl, nieuw algemeen ontwerp — alles is gericht op het demonstreren van een effectieve combinatie van techniek, traditionele technologieën uit het verleden en moderne apparatuur, de nieuwste prestaties op het gebied van auto-industrie.

Rebranding laat lang op zich wachten. En het tegenwoordig uitvoeren ervan is volledig in overeenstemming met de betekenis van zo’n uniek bedrijf — de onovertroffen service van de vooroorlogse Aston Martin. Bij de ontwikkeling van het logo werd rekening gehouden met de noodzaak om alle gebieden van de activiteiten van het bedrijf te demonstreren — van zoeken, acquisitie, verkoop tot onderhoud, restauratie en, indien nodig, de conservatie / re-entry van de vooroorlogse Aston Martin.

Ecurie Bertelli Before and After Logo (geschiedenis)

De ontwikkeling werd toevertrouwd aan het Ignition Collective uit Oxfordshire, dat in staat was om de historiciteit van de bedrijfsidentiteit en moderne trends te combineren in het ontwerp van het nieuwe logo, met behoud van de filosofie van dit bedrijf. Tegenwoordig is Ecurie Bertelli een kans om echt het plezier te ervaren dat een verzamelaar kan krijgen van het bezit van een unieke vintage auto met een lange geschiedenis.