eBay Logo

  eBay Logo

  eBay biedt op maat gemaakte webgebaseerde virtuele handelsplatforms. Tegelijkertijd is het geen volwaardige winkel, maar fungeert het enkel als tussenpersoon tussen degenen die een product zoeken en degenen die het willen verkopen. Het heeft geen geografische of taalbarrières: gebruikers van overal ter wereld kunnen veilingen organiseren en eraan deelnemen.

  Betekenis en geschiedenis

  eBay Logo Geschiedenis

  Wat is eBay?

  Dit is zowel een Amerikaans bedrijf als een eigen handelsvloer. De kernactiviteit van eBay is online veilingen.

  De logo’s van EBay weerspiegelen de evolutie van een eigenzinnige startup naar een succesvolle online marktplaats. Het begon allemaal in 1995 toen AuctionWeb verscheen – een add-on op de persoonlijke website van Pierre Morad Omidyar. De veiling met het oorspronkelijke bedrijfsmodel groeide snel totdat het evolueerde van een rommelmarkt naar een direct verkoopplatform. De visuele identiteit veranderde na elke rebranding, maar de laatste twee emblemen bleken het meest memorabel.

  1995 – 1997

  AuctionWeb Logo 1995-1997

  AuctionWeb werd geboren aan het begin van online handel, slechts vier jaar na de oprichting van het World Wide Web. Het is duidelijk dat haar eerste logo naar de huidige maatstaven primitief was: het leek op één grote horizontale rechthoek verdeeld in twee kleine. Aan de linkerkant (wit) was het zwarte woord “Veiling”, en aan de rechterkant (zwart) was het witte “Web”. Pixelafbeeldingen werden gebruikt voor de inscriptie: de afzonderlijke punten waaruit de letters bestonden, waren duidelijk zichtbaar.

  1997 – 1999

  eBay Logo 1997-1999

  In 1997 veranderde de AuctionWeb-marktplaats zijn naam in eBay, dus moest het logo worden bijgewerkt. Ontwerpers hebben niets beters bedacht dan het zwarte woord “EBAY” op een witte achtergrond te schrijven. Om dit te doen, gebruikten ze het meest voorkomende lettertype Times New Roman. Alle letters waren in hoofdletters, maar de “B” viel duidelijk op.

  1999 – 2012

  eBay Logo 1999-2012

  Rond de millenniumwisseling wendde het bedrijf zich tot het in Californië gevestigde reclamebureau CKS Partners om meer bezoekers te trekken. De belangrijkste marketingtool was de verandering van het imago, waarbij het logo werd bijgewerkt. Het herontwerp werd toevertrouwd aan een nieuw aangeworven Elissa Davis-medewerker. Dit was haar eerste baan bij CKS Partners.

  Elissa gaf later toe dat ze geïnspireerd was door twee dingen die niets met elkaar te maken hadden: de Twister-game en het Apple-logo. Vanaf de eerste nam ze mobiliteit aan, en vanaf de tweede – een vurig palet. Het resultaat was een stuiterende ebay-belettering met elke letter in een andere kleur. De rode “e”, blauwe “b”, gele “a” en groene “y” werden afwisselend over elkaar heen gelegd om een ​​gevoel van gemeenschap te symboliseren.

  2012 – heden

  eBay Logo 2012-vandaag

  Het iconische eBay-merk duurde 17 jaar totdat een nieuw ontwerp werd gemaakt door het merkbedrijf Lippincott. Ze behielden de letters en het kleurenschema, maar hebben het lettertype volledig opnieuw ontworpen om een ​​balans te behouden tussen de geschiedenis van eBay en moderniteit. Het logo als geheel is overzichtelijker geworden, wat de ontwikkelaars wilden. Het is in gebruik sinds half oktober 2012.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo eBay

  Het logo van het bedrijf weerspiegelt de naam, die in 1997 werd aangenomen. Toen Pierre Morad Omidyar de EchoBay-website wilde maken, werd de domeinnaam gebruikt en was de verkorte versie van eBay gratis. De ontwerpers speelden met dit woord en presenteerden het in de vorm van een veelkleurige inscriptie. Nu zijn de letters niet zo willekeurig gerangschikt als vroeger, maar ze raken elkaar nog steeds. Hun band symboliseert de ondeelbare eBay-gemeenschap.

  Ontwerper Dianna McDougall heeft enkele feiten over het logo belicht. Ze zei dat de wereldwijde online marktplaats heeft gekozen voor het traditionele Univers Extended-lettertype – hetzelfde lettertype dat Microsoft gebruikte voor zijn nieuwe tekstmarkering. Hierdoor lijkt de inscriptie eenvoudig en solide.

  Na het herontwerp is het kleurenschema hetzelfde gebleven. Voor de eerste letter gebruikte ik Deep Carmine Pink (# E53238), een donkere tint rood. Voor de tweede – True Blue (# 0064D3), voor de derde – American Yellow (# F5AF02), en voor de vierde – Dark Lemon Lime (# 86B817).