Dunkin Donuts Logo

  Dunkin' Logo

  Dunkin Donuts is een Amerikaanse foodserviceketen die een verscheidenheid aan donuts en koffie serveert. Ze verscheen in 1950 in de stad Quincy, Massachusetts. Opgericht door ondernemer William Rosenberg. Tegenwoordig maakt het deel uit van de Dunkin ‘Brands Corporation.

  Betekenis en geschiedenis

  Dunkin Donuts Logo Geschiedenis

  Wat is Dunkin Donuts?

  Dunkin Donuts is een Amerikaans bedrijf dat zijn eigen koffie en donuts verkoopt. Hiervoor heeft ze een hele keten van restaurants: meer dan 12.800 locaties over de hele wereld. Op het menu staan ​​ook frisdranken en verschillende soorten sandwiches.

  Het eerste donutlogo in de cafetaria dateert uit de jaren 50, aangezien het werd aangenomen op het moment dat het bedrijf werd opgericht. Het heeft in de loop der jaren verschillende keren grote veranderingen ondergaan.

  1950 – 1960

  Dunkin Donuts Logo 1950-1960

  Het debuutembleem is een handgeschreven letters. De uitdrukking “Dunkin Donuts” is cursief gedrukt en staat diagonaal. De stijl is officieel. De letters zijn bruinrood. Beide “D” zijn hoofdletters. De balk bij “t” is langwerpig, past over “u” en “s”, waarvan de staart sierlijk gebogen is.

  1960 – 1976

  Dunkin Donuts Logo 1960-1976

  Tijdens deze periode verscheen de oorspronkelijke roze tint – snoep in poedervorm, nog steeds gebruikt in de merknaam. Het centrale element van het logo is een beker. Dit is een aanwijzing dat het bedrijf koffie verkoopt. En van zijn naam wordt een donut gemaakt en bovenaan het grafische symbool geplaatst.

  1976 – 2002

  Dunkin Donuts Logo 1976-2002

  In 1976 werd het logo opnieuw ontworpen: de beker en de donut werden vervangen door de felgekleurde “Dunkin Donuts” -opschriften in de kolom. Het bovenste woord is poederachtig oranje gekleurd, het onderste woord is snoeproze.

  2002 – 2007

  Dunkin Donuts Logo 2002-2007

  Ontwerpers voegden een plastic beker toe aan de vorige versie zodat bezoekers het meteen begrepen: hier kun je koffie met donuts kopen. Binnenin zie je een drankje naar de top worden gegoten, waarover stoomwolken krullen. Dit is een bevestiging dat het altijd vers en warm is. De auteurs plaatsten het grafische embleem links van de naam.

  2007 – 2019

  Dunkin Donuts Logo 2007-2019

  In 2007 is geprobeerd de huidige versie te verbeteren. Hiervoor hebben de ontwikkelaars enkele elementen enigszins aangepast. Ze maakten de achtergrond van de beker gekleurd: de bovenkant was roze en de onderkant was opnieuw oranje geverfd. De drank die van binnen werd gezien, was ook veranderd: nu is hij bruin geworden, evenals de omtrek van het wegwerpservies, dat gemonogrammeerd was met “DD”.

  2019 – heden

  Dunkin Logo 2019-vandaag

  De ontwerpers verwijderden één woord uit de titel, waardoor “Dunkin” overbleef. We hebben hem groter en aantrekkelijker gemaakt zodat hij meteen in het oog springt. En de apostrof bovenaan kreeg de kleur van frambozensorbet.

  Logo lettertype en kleuren

  Dunkin Logo

  De foodserviceketen die donuts en koffie verkoopt, probeerde het bereik en de focus van het werk grafisch uit te lichten. Daarom koos ze snoeproze en poedergeel als officiële kleuren. De eerste symboliseert helderheid, vrolijke sfeer en een goed humeur, de tweede – een vers gebakken donut. Zijn taak is om eetlust op te wekken.

  Om de smaak van het product over te brengen, gebruikten de kunstenaars een leuk lettertype dat deed denken aan Frankfurter en Debussy, waardoor de letters “mollig” werden. Bovendien geeft de tekstversie van 2007 duidelijk het assortiment aan: koffie en donuts. En de huidige versie benadrukt alleen de aanwezigheid van donuts, die wordt geassocieerd met de uitbreiding van de selectie van moderne dranken.