Dragon Ball Logo

  Dragon Ball Logo

  De multimedia-franchise Dragon Ball is vernoemd naar de Japanse mangaserie met dezelfde naam, die werd gepubliceerd in 1984-1995. Het geïllustreerde verhaal werd de basis voor twee anime-series. En om hen heen heeft zich al een mediafranchise gevormd, vertegenwoordigd door computerspellen, theatrale films, verzamelfiguren en andere populaire producten. Bovendien heeft Dragon Ball artiesten geïnspireerd om niet-originele manga te maken: Bleach, Naruto en One Piece.

  Betekenis en geschiedenis

  Dragon Ball Logo Geschiedenis

  Wat is Dragonball?

  Dragon Ball is een Japanse mediafranchise gebaseerd op de gelijknamige manga. Het werd gebruikt voor het filmen van anime-series, tekenfilms en full-length cinematografische werken. De manga-plot werd ook de inspiratie voor de videogameserie.

  Elke Dragon Ball-aanpassing en elke videogame heeft zijn eigen logo en de ontwikkelaars zijn erin geslaagd ze uniek te maken. Een gemeenschappelijk kenmerk van alle afbeeldingen is hun opvallende ontwerp. Het ontwerp is speels omdat het een lichte en ontspannen sfeer van entertainmentinhoud uitstraalt.

  1986 – 1989

  Dragon Ball Logo 1986-1989

  Het is een van de eerste logo’s van videogames gebaseerd op het verhaal van de originele manga en bevat een tweeregelige “DRAGON BALL” -inscriptie. De letters overlappen elkaar en werpen zwarte schaduwen. Het blauwe woord “DRAGON” staat bovenaan. Onderaan, links uitgelijnd, staat het tweede deel van de titel. De ontwerpers maakten het rood en voegden zeven gele cirkels toe met hiërogliefen.

  1996 – 1998

  Dragon Ball Logo 1996-1998

  Een van de vele logo’s die aan de Japanse mediafranchise zijn gekoppeld, is de afbeelding van een Chinese draak. In deze versie wikkelt de maanslang zich rond de oranje inscriptie “DRAGON BALL” en bijt “O” met een rode ster in het midden.

  1996 – heden

  Dragon Ball Logo 1996-vandaag

  Een van de meest populaire emblemen is van de videogames Dragon Ball Z. In deze versie wordt de titel van de serie gepresenteerd op een witte achtergrond. De eerste twee woorden worden samen geschreven en gescheiden met behulp van een kleurenpalet: de gele helft bevindt zich aan de linkerkant en de rode helft aan de rechterkant. De hoogte van de letters is ook ongelijk.

  2012 – heden

  Dragon Ball Logo 2012-vandaag

  In 2012 verscheen nog een Dragon Ball Z-logo, dat niet alleen verschilt van het vorige door een zwarte achtergrond, maar ook door tien gele cirkels met hiërogliefen, die onder het opschrift staan ​​opgesteld.

  Dragon Ball-spellen, films en andere mediaproducten zijn te herkennen aan hun kenmerkende emblemen. De meeste ontwerpers volgden een speelse stijl om een ​​potentieel publiek aan te trekken. En dat is gelukt, gezien de enorme populariteit van de multimediafranchise, niet alleen in hun thuisland, in Japan, maar over de hele wereld.

  Logo lettertype en kleuren

  Dragon Ball Logo

  Typisch, Dragon Ball-logo-ontwerpers kozen aangepaste lettertypen met scherpe of rechte hoeken. De letters in veel inscripties sprongen en varieerden in hoogte. Dit ontwerp voegde dynamiek toe aan de afbeeldingen die de sfeer van de fictieve wereld belichamen en corresponderen met het actief ontwikkelende plot.

  Logo Dragon Ball

  Kleuren zijn altijd helder en kleurrijk: het kunnen verschillende tinten rood, geel en oranje zijn. Helemaal aan het begin (op het embleem van 1986) was het woord “DRAGON” lichtblauw. Zwart wordt gebruikt voor contouren of achtergronden, en wit wordt alleen voor achtergronden gebruikt. De nieuwste versies hebben een verloop. Het laat de letters er driedimensionaal uitzien en creëert het effect van diepte.