Dr Pepper Logo

  Dr Pepper Logo

  De Dr Pepper-drank wordt bereid volgens een geheim familierecept dat miljoenen dollars aan inkomsten genereert voor de eigenaren. De smaakformule bevat 23 componenten en wordt nooit op het etiket vermeld. Niemand weet waar deze frisdrank eigenlijk uit bestaat, behalve de medewerkers van het bedrijf zelf. We weten alleen dat daar veel suiker, zoetstoffen en cafeïne aan wordt toegevoegd. Vertegenwoordigers van het merk Dr Pepper hebben slechts één keer de sluier van geheimhouding geopend en beweerden dat hun product is gemaakt van een mengsel van kunstmatige en natuurlijke smaken.

  Betekenis en geschiedenis

  Dr Pepper Logo Geschiedenis

  Wat is dokter Pepper?

  Dr Pepper is een frisdrank die water, zoetstoffen en smaakstoffen bevat. Er zit geen alcohol in.

  Wat er ook gemaakt werd van de allereerste Dr Pepper, al deze ingrediënten bevonden zich ooit in de Morrison’s Old Corner-apotheek. In 1885 begon een nieuwe apotheker, Charles Courtice Alderton, daar te werken. Hij experimenteerde graag met verschillende fruitextracten en zoetstoffen en mixte op basis daarvan frisdranken. Frisdrank werd verkocht in de fontein en was snel uitverkocht, maar één compositie raakte het snelst op. Klanten hielden vooral van de Waco-drank, die in de toekomst bekend werd als Dr Pepper. Deze naam werd hem gegeven door Wade Morrison, de eigenaar van de apotheek.

  Waarom Dr Pepper? Er is nog steeds geen definitief antwoord op deze vraag. Iemand probeert de merknaam te verbinden met echte persoonlijkheden: bijvoorbeeld met de beroemde chirurg Charles T. Pepper of met een zekere Dr. William Alexander Reed Pepper, van wie wordt aangenomen dat hij naast Morrison heeft gewoond.

  Volgens een andere versie werd het woord “Dr” gebruikt zonder verwijzing naar het beroep. Sceptici geloven dat het alleen is toegevoegd om het vertrouwen van de consument te wekken. De vermelding van een arts wordt immers geassocieerd met een genezende werking, dat wil zeggen, de drank wordt automatisch gelijkgesteld aan een nuttig medicijn.

  Er zijn hele legendes achter deze veronderstellingen, maar geen van hen heeft echt bewijs. Het is alleen bekend dat Wade Morrison het handelsmerk Dr Pepper noemde nadat Charles Courtice Alderton hem het Waco-recept overhandigde. Er was veel vraag naar de drank, dus de eigenaar van de apotheek moest de productie uitbreiden. Nu behoort het bekende merk tot de Dr Pepper Snapple Group. Zijn museum heeft oude logo’s bewaard die model hebben gestaan ​​voor modern design.

  1885 – 1911

  Dr. Pepper Logo 1885-1911

  De basis voor massaproductie werd gelegd in de jaren 1890 toen Wade Morrison het Waco-frisdrankrecept ontving en het omdoopte tot Dr. Peper. Tegelijkertijd begon een van de eerste emblemen te worden gebruikt: de naam van het handelsmerk, geschreven in een vintage lettertype met krullen. Alle letters waren rood en met elkaar verbonden in een doorlopende ketting. Een brede, ongelijke lijn strekte zich uit vanaf de laatste “r”, die naar links boog. Het was lang genoeg om het motto van THE YEAR ROUND te herbergen.

  1911 – 1934

  Dr. Pepper Logo 1911-1934

  Later vereenvoudigden ontwerpers de belettering door de spiraalelementen te verwijderen. Het woord “Drinken” verscheen in de rechterbovenhoek. Onderaan werd de zin “HANDELSMERK” toegevoegd, verdeeld in twee delen door lange benen “pp”. De slogan is veranderd in “KING OF DRANKEN”. Tegelijkertijd was de officiële versie van het logo zwart-wit.

  1934 – 1954

  Dr. Pepper Logo 1934-1954

  Het middelste lettertype is nauwkeuriger geworden. De achtergrond leek op een oranje bakstenen muur. Het superscript “HANDELSMERK” verdween en het woord “DRINK” werd in hoofdletters geplaatst. In de horizontale strook stond de nieuwe slogan van het merk: “GOOD FOR LIFE!” zwarte kleur. De belangrijkste tekstelementen zijn opnieuw wit geverfd.

  1954 – 1958

  Dr Pepper Logo 1954-1958

  Midden jaren vijftig. er stond een woordmerk zonder punt na “Dr”. Ten eerste hielp het de fabrikant om juridische problemen te voorkomen, omdat de kopers er zeker van waren dat de afkorting voor het woord “dokter” de geneeskrachtige eigenschappen van de drank aangeeft. Ten tweede maakte het vereenvoudigen van het logo de afbeelding minder rommelig dan vroeger. De rode letters “DR PEPPER” waren eenvoudig en duidelijk, en zelfs vet cursief maakte de zaken niet erger. Maar we kunnen niet zeggen dat de punt helemaal verdwenen is: ter nagedachtenis hebben de ontwerpers beide letters “r” bovenaan versierd met kleine cirkels.

  1958 – 1960

  Dr Pepper Logo 1958-1960

  De merknaam stond in een wit ovaal. De rode letters zijn geschreven in een even schreefloos lettertype. Iets lager stonden drie cijfers in veelkleurige cirkels: een donkerrode “10”, een roze “2” en een witte “4”. De borrelende bubbels symboliseerden de verfrissende frisdrank en matchten de kleur met de hoofdachtergrond omdat het logo werd afgebeeld op donkere blikken met gele en rode verticale strepen.

  De mysterieuze cijfers moesten worden opgevat als tijd: 10:00, 14:00 en 16:00 uur. Uit het onderzoek van Dr. Pepper blijkt dat mensen tijdens deze uren een daling van de bloedsuikerspiegel ervaren. Het bedrijf gebruikte het ontdekte feit voor reclamedoeleinden en bood aan om het glucosetekort te compenseren met iets zoets, bijvoorbeeld een frisdrank.

  1960 – 1963

  Dr Pepper Logo 1960-1963

  De hoofdkleur van het blik veranderde in wit. Hetzelfde gold voor het opschrift “DR PEPPER”. Tegelijkertijd werd het ovaal met de merknaam rood en kreeg een glanzende gouden rand. De tien, twee en vier werden verwijderd omdat het bedrijf besloot zijn benadering van adverteren te veranderen.

  1963 – 1967

  Dr Pepper Logo 1963-1967

  Toen de verticale lijnen uit de blikken verdwenen, verdween het ovale logo van de gouden omtrek. In plaats daarvan verscheen er een gele “pijl” onder, bestaande uit twee driehoeken en naar beneden gericht.

  1967 – 1971

  Dr Pepper Logo 1967-1971

  Eind jaren zestig. de ontwerpers veranderden het kleurenschema. Ze maakten het ovale bordeauxrood en omringden het met een zilveren streep. De belettering bleef wit. Dezelfde kleurencombinatie werd gebruikt om het blik te versieren.

  1971 – 1984

  Dr Pepper Logo 1971-1984

  In 1971 verscheen het logo in vet cursief. Het ovaal werd elliptisch en werd helderrood.

  1984 – 1990

  Dr Pepper Logo 1984-1990

  In de linker bovenhoek is een ovaal embleem geplaatst. In het midden was nog een inscriptie “DR PEPPER”. De ontwerpers maakten het diagonaal en benadrukten het met een onderbroken rode streep. De achtergrond was bordeaux.

  1990 – 1997

  Dr Pepper Logo 1990-1997

  In 1990 verdween het ovaal. Tegelijkertijd is het lettertype niet veranderd.

  1997 – 2005

  Dr Pepper Logo 1997-2005

  De letters zijn duidelijker met scherpe hoeken en zwarte schaduwen. De onderstreping daarentegen was wazig. De ontwerpers hebben het opnieuw oranje geverfd en rond de hele omtrek vlekken van dezelfde kleur toegevoegd.

  2005 – 2015

  Dr Pepper Logo 2005-2015

  In 2005 was de inscriptie opnieuw in het rode ovaal, maar deze keer was het ongelijk en ongelijk gekleurd. Gebogen lijnen rond de randen wekten de illusie van een cyclus. Het jaar van zijn verschijning stond onder de naam van het merk: “Est. 1885″.

  2015 – heden

  Dr Pepper Logo 2015-vandaag

  De ontwerpers hebben het logo vereenvoudigd en het ovaal verwijderd. Er is een bordeauxrode inscriptie onder een hoek. Vanaf de eerste P in Pepper wordt een lange, gebogen lijn getrokken. Het vormt een semi-ovale ring rond de tekst.

  Logo lettertype en kleuren

  Dr Pepper Logo

  Het woordmerk oogt dynamisch, alsof het verwijst naar de verfrissende eigenschappen van de drank. Dit is de meest waarschijnlijke versie, omdat de “Pepper” in de merknaam de verkwikkende werking van cafeïne in de frisdrank kan symboliseren. Hoewel complottheoretici suggereren dat “pep” verwijst naar pepsine, een spijsverteringsenzym dat zogenaamd deel uitmaakt van de geheime formule van het product.

  Logo Dr Pepper

  Er is een unieke typografie speciaal voor het logo ontworpen. Voor degenen die de stijl van de belettering willen repliceren, is er het Dr Pepper-lettertype. Het is gemaakt door High-Logic – Erwin Denissen. De kleurstelling is eentonig: het woordmerk is volledig bordeauxrood en de achtergrond is wit.