Dove Logo

  Dove Logo

  Dove is een wereldberoemd merk van gezichts-, lichaams- en haarverzorgingsproducten. Ze houdt zich bezig met de productie van cosmetische en hygiëneproducten van een breed scala – van zeep tot deodorants. De lijst bevat de dameslijn (hoofd), heren (Dove Men + Care) en kinderen (Baby Dove). Het merk werd in 1955 in de VS opgericht en is een dochteronderneming van Unilever Corporation. Tegenwoordig behoren zijn producten tot de goedkoopste ter wereld en zijn ze gericht op een breed scala aan consumenten.

  Betekenis en geschiedenis

  Dove Logo Geschiedenis

  Het merklogo van toilettassen is altijd gekenmerkt door subtiele elegantie. Het bestaat uit twee delen: afbeelding en tekst. De eerste is de naam cursief gedrukt, de tweede is de afbeelding van een langwerpige duif uit de Columbidae-familie. De belangrijkste elementen van het logo zijn ontwikkeld in het jaar dat het bedrijf werd opgericht en zijn tot op de dag van vandaag vrijwel ongewijzigd gebleven. Ze hebben de stijl, het kleurenschema, het persoonlijke teken en het originele idee behouden. In totaal heeft het logo in de loop der jaren drie kleine herontwerpen ondergaan.

  Het blauw-witte en gouden palet is een symbool van tederheid en luxe dat het merk met zorg aan de consument wil overbrengen. Het beeld van een duif spreekt over hetzelfde – de personificatie van vrede, toewijding en liefde. Het is gemaakt door kunstenaar Ian Brignell, een gerenommeerde ontwikkelaar, specialist in lettertypen, branding en belettering. Hij heeft gewerkt aan de logo’s voor bedrijven als Budweiser, Smirnoff, Coors Banquet, Western en vele anderen.

  1955 – 1969

  Dove Logo 1955-1969

  Dove’s debuutlogo verscheen in 1955. Het gebruikt een uitgebalanceerde blauwe achtergrond met de titel cursief in wit. De bovenste helft is goud geverfd, in de rechterhoek van het veld staat een gestileerde duif. De vogel kijkt naar links en wordt getekend alsof hij op dat moment met zijn vleugels klapt. Deze versie is 15 jaar in gebruik en vormt de basis voor het huidige embleem, dat over de hele wereld herkenbaar is geworden.

  1969 – 2004

  Dove Logo 1969-2004

  In 1969 werd het handelsmerk opnieuw ontworpen. De ontwikkelaars hebben zijn stemming, stijl en elegantie behouden. Ze behielden ook het kleurenschema door simpelweg de tinten te verwisselen: het woord “Dove” werd blauw gemaakt en de duif – goud. De letters werden vervangen door brede letters en de verbindingslus werd verwijderd uit de kleine letter “v”.

  We hebben de achtergrond veranderd in minimalistisch wit om de elementen er pakkend en helder uit te laten zien. Bovendien schilderden de kunstenaars de vogel gracieuzer en draaiden ze hem radicaal om: nu lijkt hij naar rechts. Het lettertype werd hetzelfde gehouden, waarbij de omtrek enigszins werd gecorrigeerd, aangezien de nadruk nu vooral ligt op de rijkdom aan kleuren. In deze versie duurde het logo 35 jaar.

  2004 – 2012

  Dove Logo 2004-2012

  De volgende wijziging van het logo vond plaats in 2004, vóór de belangrijke verjaardag van het handelsmerk. De ontwerpwijziging is doorgevoerd om te laten zien dat het merk constant in ontwikkeling is, wordt bijgewerkt en verbeterd. Hiervoor verlieten de bedrijfsvertegenwoordigers het vorige kleurenschema, maar corrigeerden ze hun tonaliteit. Als gevolg hiervan verscheen een duif in een verloopversie met een toonovergang, wat een driedimensionaal effect creëerde. Bovendien voegden ze wit toe aan het goud, waardoor de helderheid en dynamiek van het patroon werd vergroot.

  De locatie van de vogel is ook veranderd: sinds die tijd staat hij niet boven de naam, maar eronder – precies in het midden. De transformaties, hoewel onbeduidend, hadden ook invloed op de inscriptie. Het woord “Duif” is geschreven in een dun lettertype in kleine letters, behalve de eerste letter, die volgens grammaticaregels een hoofdletter is. De lijnen werden glad, met strakke uniforme contouren. De ontwerpers moderniseerden de letter “v”: ze voegden er een gladde hoek aan toe en verwijderden de bovenste verbindingslus volledig.

  2012 – heden

  Dove Logo 2012-vandaag

  Het eigenlijke logo van het cosmeticamerk verscheen in 2012. Het is gebaseerd op de vorige versie, dus de gemaakte aanpassingen waren minimaal. De ontwikkelaars hebben de “D” enigszins uitgebreid, waardoor de naam er subtieler uitziet, en de “E” is vloeiender gemaakt. De duif werd van kleur veranderd, waardoor de overtollige staalglans werd verwijderd, waardoor de gouden een aantal tonen donkerder werd waargenomen.

  Logo lettertype en kleuren

  Dove Logo

  Het belangrijkste element van het logo is een duif. Het past perfect in het concept van het merk, omdat het puurheid, schoonheid en lichtheid belichaamt. Maar als het eerst een vrij zware vogel was, is het nu alsof het gewichtloos is. De kleur evolueerde mee en veranderde van standaard wit naar beige-goud met een heldere schittering. Elke variant bevat ook de merknaam.

  Logo Dove

  Ondanks de schijnbare identiteit van alle variaties van het woord “Dove”, worden in de emblemen verschillende lettertypen gebruikt. De gelijkenis van de hoofdletter “D” met Rigaer Tango, en “ove” – ​​met Atlantic Sans Italic is duidelijk terug te vinden. Maar bovenal heeft de inscriptie iets gemeen met het lettertype Civita Light Italic, dat is ontwikkeld door Dieter Hofrichter. Van de gratis is de optie TribunADFStd-Italic dichterbij. Het kleurenschema bestaat uit een mix van oceaanblauw (letters), beige goud (vogel) en wit (achtergrond).