Dockers Logo

  Dockers Logo

  Dockers is een Amerikaans kleding- en schoenenmerk, opgericht in 1986. Het produceert zakelijke en casual garderobe-items voor mannen. Het is van het oude bedrijf Levi Strauss & Co., dat bestaat sinds 1853.

  Betekenis en geschiedenis

  Dockers Logo

  Het debuutembleem van Dockers verscheen gelijktijdig met de eerste collectie. De kaki werkbroek was versierd met een origineel vleugel- en ankerlabel. Het sjabloon voor de tekening is gemaakt door de New Yorkse kunstenaar Milton Glaser, een van de auteurs van de beroemde rebus-letters “I Love NY”.

  De nautische motieven waren bedoeld om het erfgoed van de westkust te benadrukken. Tegelijkertijd pasten ze perfect in de stijl, omdat de kleding leek op het uniform van havenarbeiders, havenarbeiders uit het VK. Dit logo is 14 jaar in gebruik. In 2000 hebben de ontwerpers het vereenvoudigd en het anker achtergelaten met vier strepen en de merknaam. Het nieuwe merk duurde bijna 18 jaar.

  In 2018 heeft Levi Strauss & Co. kondigde de terugkeer aan van het legendarische Dockers-embleem uit 1986. Zo verscheen een gemoderniseerde versie van het eerste label op kleding, schoenen en accessoires. Ze versierde ook de verpakkingen, het marketingmateriaal en de winkels van de fabrikant.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Dockers

  Het logo van het merk siert nog steeds het anker en de vleugels, voorgesteld door Milton Glaser aan het begin van de carrière van het merk. Hij was het die de basis ontwikkelde in de vorm van een sjabloon: een anker verstrengeld met een touw en getrapte vleugels met vier veren aan elke kant. Hieronder staat een brede balk met tanden die het jaar aangeven waarin het bedrijf is opgericht. Aan de rechterkant is een grote inscriptie – de naam van het modehuis. Het is gemaakt in hoofdletters, die qua stijl vergelijkbaar zijn met de borden op zeecontainers. Door zijn ontwerp komt zo’n embleem zo dicht mogelijk bij de kleding die wordt geproduceerd voor het speciale uniform van Britse havenarbeiders.

  In het logo gebruikte de bedrijfsleiding een lettertype dat precies lijkt op stencilbelettering. Dit wordt aangegeven door de gladheid van de letters, de eenvoudige stijl en de onderbroken lijnen. Als resultaat ziet het woord “Dockers” eruit als een combinatie van afzonderlijke fragmenten. Het kleurenpalet is monochroom, inclusief wit (achtergrond) en zwart (sleutelelementen).