Disturbed Logo

    Disturbed Logo

    Disturbed is een Amerikaanse metalband. Opgericht in 1994 in de stad Chicago, Illinois.

    Betekenis en geschiedenis

    Disturbed Logo Geschiedenis

    Wat is verstoord?

    Dit is een muzikale metal-rockband uit de Verenigde Staten, opgericht in 1994 in Chicago, Illinois. Aanvankelijk heette het Brawl en slechts twee jaar later werd het omgedoopt tot Disturbed.

    Het team had verschillende logo’s, maar de meest legendarische staat op de albumhoes genaamd Believe. Het verscheen in 2002. Vóór hem hadden de vertegenwoordigers van de alternatieve metal nog verschillende iconische opties.

    2000 – 2002

    Disturbed Logo 2000-2002

    Voor het logo van die tijd gebruikte de band de afbeelding van The Guy. Dit is de talisman van de muzikanten, die de aartsengel Gabriël vertegenwoordigt, die in wezen een vernietiger is. Het embleem verscheen voor het eerst op het album The Sickness. Er was geen gezicht op haar, alleen lege oogkassen, opgetrokken wenkbrauwen en een grijnzende glimlach.

    Vijf jaar later stond het op Ten Thousand Fists. Daar verscheen The Guy als een jonge man in een gescheurde mantel met capuchon. In de volgende reeks werd hij afgebeeld in vuur, geketend en naar het beeld van de Dark Messiah.

    2002 – 2005

    Disturbed Logo 2002-2005

    In die periode ontstond een andere legendarische versie. Het bestaat uit twee delen: verbaal en grafisch. Voor het label kozen de muzikanten een kabbalistisch teken in een cirkel. In feite zijn dit 4 religieuze symbolen gecombineerd in één embleem: de islamitische halve maan, de heidense vijfhoek, het christelijke kruis, de joodse davidster. Zijn idee ligt in de eenheid van religies. Hierboven staat de naam van de band van metalrockers.

    Tegelijkertijd verscheen er een andere goed herkende versie. Het is afgewerkt in een metallic zilveren kleur met een 3D-effect en is geplaatst tegen een dieprode achtergrond. De naam van de band is goud, de naam van het album is zwart.

    2008 – 2010

    Disturbed Logo 2008-2010

    Op dat moment besloten de muzikanten om de merknaam te veranderen, waardoor alleen de inscriptie overbleef. De letters zijn donkergrijs, hoofdletters. Aangevuld met schreven en hoogtepunten.

    2010 – 2015

    Disturbed Logo 2010-2015

    De ontwerpers plaatsten het woord Disturbed in een zwarte rechthoek, waardoor de letters dunner werden. We hebben ze duidelijk, leesbaar en groot gemaakt.

    2015 – 2018

    Disturbed Logo 2015-2018

    De huidige versie ziet eruit als een doorgestreepte naam van een muziekgroep. Het kleurenschema is licht metallic op een witte achtergrond. Er zijn langwerpige schaduwen boven elk bord, alsof ze van achteren zijn verlicht.

    2018 – heden

    Disturbed Logo 2018-vandaag

    Het huidige logo verscheen op de hoes van het Evolution-album, uitgebracht in 2018. En dit is weer tekst zonder icoon, waarvan de letters zijn omgezet in grafische elementen. Deze keer zien ze er blanco uit omdat ze bestaan ​​uit een dunne zwarte rand op een witte achtergrond. De symbolen zijn breed, geometrisch, zelfs, glad. Scherpe en afgeronde hoeken zijn verdeeld over vijftig-vijftig – zo heeft “D” twee scherpe hoeken en twee afgeronde hoeken. En zo met alle andere tekens. Elke letter staat apart, op gemiddelde afstand van elkaar, en ze raken elkaar helemaal niet.

    Logo lettertype en kleuren

    Disturbed Logo

    Terwijl de eerste logo’s afbeeldingen bevatten, deden de laatste dat niet. De rol van de grafische afbeelding is overgebracht naar de tekst, waarbij elke letter een afzonderlijk getekend teken is. Sinds 2008 wordt het woord “Disturbed” op verschillende manieren gespeeld: gekruld, serif, vet, doorgestreept, dun. Bovendien is het ontwerp van complex naar eenvoudig verplaatst: in de moderne versie zijn er geen gekrulde elementen – het is extreem laconiek.

    Logo Disturbed

    Het lettertype is in elk geval individueel, ontwikkeld op basis van een ander lettertype, maar met hoofdveranderingen. Er zijn dus opties met spikes, serifs, met het effect van “chippen”, langwerpige benen en met holtes.

    De kleurencombinatie is stabieler: het is altijd monochroom gebleven. De meeste albums hebben het embleem in zwart-wit. De uitzondering is het logo 2015-2018, toen beige en grijs werden gebruikt in het ontwerp.