Disney World Logo

  Walt Disney World Logo

  Als Roy Disney er niet was geweest, had de site van het grandioze complex Disney World mijnbouw kunnen zijn. Maar de oudere broer van de beroemde cartoonist kocht verschillende percelen grond in de staat Florida en zelfs de gebruiksrechten voor de ondergrond, zodat Tufts University in de toekomst niet vereiste dat gebouwen moesten worden verwijderd. En dit alles om de droom van Walt Disney te vervullen, die er tijdens zijn leven niet in slaagde om een ​​resort te bouwen met hotels, waterparken, winkelcentra, thematische recreatiegebieden en andere uitgaansgelegenheden.

  Betekenis en geschiedenis

  Disney World Logo Geschiedenis

  Wat is Disneywereld?

  Dit is de afgekorte naam van het Walt Disney World Resort-complex uit de Verenigde Staten. Het is gelegen in de buurt van Orlando, Florida. Het omvat hotels, parken, restaurants, cafés, winkels, waterparken, uitgaansgelegenheden die ongeveer 100 vierkante meter beslaan. kilometer.

  Het sprookjesachtige universum van Disney World is gevuld met locaties en personages uit animatiefilms en het handelsmerk is vergelijkbaar met dat van The Walt Disney Company. De ontwerpers hebben goed werk geleverd aan de merkcomponent, zodat alle delen van het media-imperium verbonden zijn met gemeenschappelijke symbolen.

  1971 – 1996

  Walt Disney World Logo 1971-1996

  Het amusementscomplex werd geopend in 1971. Tegen die tijd was Roy Disney al overleden, maar hij was het die erop stond dat deze plek naar zijn broer werd vernoemd. Dit is hoe de inscriptie “Walt Disney World” op het embleem verscheen. Toegegeven, de eerste versie gebruikte een gestroomlijnd schreefloos lettertype – helemaal niet het lettertype dat moderne tv-kijkers gewend zijn.

  De “D” zag eruit als een vierkant met twee afgeronde hoeken, en binnenin zat een wereldbol met Mickey Mouse-oren. De ontwerpers kozen voor dit personage omdat hij werd beschouwd als een van de meest populaire personages in Disney-tekenfilms. De wereldbol moest de mondiale aard van het resort en zijn wereldwijde bekendheid aangeven.

  1996 – 2005

  Walt Disney World Logo 1996-2005

  In 1996 werd het logo met de volledige naam van het complex gebruikt: “Walt Disney World RESORT”. De eerste twee woorden waren geschreven in een bedrijfslettertype dat de persoonlijke handtekening van Walt Disney imiteerde. De derde was rechts van hen, en de vierde was onderaan, rechts uitgelijnd. Alle letters in het woord “RESORT” werden met een hoofdletter geschreven.

  Boven de lichtblauwe letters hebben de ontwerpers een grote vallende ster afgebeeld en vele kleine sterren eromheen. In deze context symboliseert de nachtelijke hemel een droom, want kijkend naar de sporen van meteorieten die in de atmosfeer branden, doen mensen meestal een wens.

  2005 – heden

  Walt Disney World Logo 1996-vandaag

  Na de update is het logo compacter en minimalistischer geworden. Ten eerste verwijderden de ontwikkelaars de sterren en het woord “RESORT”, waardoor alleen het grootste deel van de naam van het resort overbleef. Ten tweede veranderden ze de kleur in een donkerdere tint blauw – bijna zwart. Deze vereenvoudigde versie is nog steeds in gebruik en vertegenwoordigt Disney World als een divisie van The Walt Disney Company.

  Het uitgaanscentrum heeft alleen een tekstmerk, maar de eerste twee woorden kunnen een apart embleem worden genoemd dat wordt geassocieerd met alle Disney-merken. Het prototype verscheen lang geleden – in de tijd dat de beroemde Amerikaanse ondernemer een animatiestudio opende en op zoek ging naar zijn eigen herkenbare stijl.

  Logo lettertype en kleuren

  Disney World Logo

  Het logo van het recreatiegebied van het resort gebruikt twee lettertypen. Ze zien er contrasterend uit omdat een van hen rond en sierlijk is, en de andere glad is, met scherpe schreven. Op het eerste gezicht lijkt de uitdrukking “Walt Disney” met de hand geschreven. Hier zit enige waarheid in, want beide woorden zijn een aanpassing van de persoonlijke handtekening van de animator.

  Ooit bedacht Walt, net als veel andere cartoonisten, een ongebruikelijke printhandtekening. Hij verfijnde en verbeterde het voortdurend en maakte vervolgens het onderscheidende teken van het bedrijf. Na zijn dood besloten de nieuwe leiders van het multimedia-imperium om de oude traditie nieuw leven in te blazen en opnieuw de signatuur van Walt Disney te verbeteren, maar met de betrokkenheid van ontwerpers.

  Logo Disney World

  De experts gebruikten handgeschreven voorbeelden van de grootste Amerikaanse ondernemer en voegden enkele details toe. Het was in deze vorm dat de inscriptie op het Disney World-logo verscheen. Het is opmerkelijk dat het woord “World” in een standaard schreeflettertype staat en er vrij conservatief uitziet.

  Het kleurenschema is ook niet erg feestelijk. Het is strikt en minimalistisch omdat het maar twee kleuren bevat: zwart met een tint blauw (voor de naam van het entertainmentcomplex) en wit (voor de achtergrond).