DirecTV Logo

  DirecTV Logo

  DirecTV is een internationale televisie- en radio-omroeporganisatie. Het is afkomstig van het defensie- en ruimtevaartbedrijf Hughes Aircraft, dat ooit eigendom was van de onderzoeksinstelling HHMI. Howard Hughes registreerde Hughes Aircraft als een liefdadigheidsinstelling om belasting te vermijden. Na zijn dood verkochten de curatoren het defensiebedrijf aan autofabrikant General Motors. De nieuwe eigenaar fuseerde zijn overname met Delco Electronics, waardoor de divisie Hughes Electronics Corporation werd opgericht. In de daaropvolgende jaren was het in delen uitverkocht: in 2003 werden de overblijfselen gekocht door de transnationale News Corporation onder de naam DirecTV Group.

  Betekenis en geschiedenis

  DirecTV Logo Geschiedenis

  Wat is DirecTV?

  Het is een bedrijf dat satellietomroepdiensten levert in de Verenigde Staten en andere landen in Amerika. Het werd medio 1994 gelanceerd onder de huidige naam. Zijn voorganger is de Hughes Electronics Corporation.

  Het bedrijf dat de basis werd voor de satellietservice, produceerde ooit raketten, vliegtuigen en helikopters. Wat nu overblijft van Hughes Electronics vertegenwoordigt de omroepindustrie en concurreert met aanbieders van kabeltelevisie.

  Zo’n scherpe verandering in prioriteiten en een groot aantal rebranding hadden natuurlijk invloed op de visuele identiteit. Een andere factor die de identiteit beïnvloedde, was de overdracht van DirecTV aan het internationale conglomeraat AT&T medio 2015.

  1985 – 1990

  Hughes Electronics Logo 1985-1990

  De eerste voorloper van DirecTV wordt beschouwd als de Hughes Electronics-divisie, die in 1985 werd opgericht op basis van General Motors. Het logo was vrijwel hetzelfde als dat van het moederbedrijf: een blauwe rechthoek met witte letters erin. Alleen het dochtermerk gebruikte een afgeronde rechthoek, aangevuld met een grijze streep onderaan. Het woord “HUGHES” werd in witte letters op een blauwe achtergrond geschreven en “ELECTRONICS” in zwart op grijs.

  1990 – 1993

  DirecTV Logo 1990-1993

  Begin jaren negentig. Hughes Electronics heeft satellietomroepdiensten gelanceerd onder het merk DirecTV. In het begin had de zender een eenvoudig zwart-witlogo, bestaande uit één belettering. Het lettertype was niets bijzonders: de gebruikelijke schuine schreefloze letters met een kleine letterafstand.

  1993 – 2004

  DirecTV Logo 1993-2004

  In 1993 verscheen de eerste versie van het beroemde swirl-embleem, dat leek op de letter “D”. De ontwerpers combineerden een blauwe rechthoek, geleend van Hughes Electronics, en een gebogen witte lijn die bovenaan breder wordt in de vorm van een trechter. De afbeelding werd gevolgd door een zwarte schreefloze “DIRECTV”.

  2004 – 2008

  DirecTV Logo 2004-2008

  De volgende rebranding werd uitgevoerd door News Corporation. Het kocht de restanten van Hughes Electronics onder het merk DirecTV en noemde ze DirecTV Group. Maar dit had bijna geen invloed op het logo: de nieuwe eigenaar rondde alleen de zijkanten van de rechthoek af, schilderde de linkerkant van de figuur opnieuw in blauw en maakte de inscriptie blauw. De lettertypewijzigingen waren klein en hadden alleen betrekking op letterhoogtes.

  2008 – 2011

  DirecTV Logo 2008-2011

  Toen de mode voor Photoshop-effecten opkwam, voegden de ontwerpers schaduwen, hooglichten en verlopen toe aan het embleem. Hierdoor heeft de afbeelding een driedimensionaal aanzien gekregen. De inscriptie had ook kleurovergangen, maar bleef vlak, omdat de letters geen goed gedefinieerde randen hadden.

  2011 – 2015

  DirecTV Logo 2011-2015

  In 2011 vond nog een transformatie plaats, waardoor de vorm van de D-vormige vortex binnen de rechthoek veranderde. Over het algemeen werd het logo volumineuzer, omdat de ontwikkelaars een beetje experimenteerden met de rangschikking van kleuren, de randen donkerder maakten en het verloop verhoogden.

  2015 – 2016

  DirecTV Logo 2015-2016

  Medio 2015 verwierf het telecommunicatieconglomeraat AT&T DirecTV van zijn voormalige eigenaar om zijn contentaanbod uit te breiden. Qua identiteit was het een overgangsperiode tussen de klassieke blauwe en witte letter “D” en het nieuwe ontwerp dat in 2016 verscheen. Het merk gebruikte de letters van het oude logo en liet de klassieke werveling in de rechthoek achterwege.

  2016 – 2021

  DirecTV Logo 2016-2021

  Een paar maanden na de aankoop schonk AT&T zijn wereldbolvormige merknaam aan DirecTV. De wijzigingen werden van kracht op 1 januari 2016 De gestreepte wereldbol symboliseert het wereldwijde karakter van de omroep. Het bevindt zich links van het bijschrift, dat hetzelfde blijft, behalve het verdwijnen van het verloop. Nu is het woord helemaal zwart.

  Het klassieke DirecTV-embleem lijkt op de letter “D” maar is eigenlijk een mini-tornado. Misschien wilden de ontwerpers dat de tekening expansie symboliseerde, of gebeurde het per ongeluk vanwege de gelijkenis met “D”. Hoe het ook zij, het iconische icoon hield op te bestaan ​​- het werd vervangen door een even abstracte wereldbol. Een wit lint wikkelt zich over de hele wereld, wat staat voor wereldwijde telecommunicatie. Precies hetzelfde element, onofficieel “Death Star” genoemd, wordt afgebeeld op het AT & T-logo. Het werd in 1982 uitgevonden door de kunstenaar Soul Bass.

  De belettering is gebaseerd op het DIN Pro Bold-lettertype, ontwikkeld door Albert-Jan Pool in 2005 en eigendom van FontShop International GmbH. Kenmerkende kenmerken zijn vetgedrukte letters, uniforme lijndikte, geen schreven en een groot aantal hoeken. Dit lettertype is gekozen vanwege zijn leesbaarheid en leesbaarheid.

  Naast de zwarte inscriptie staat een witte en blauwe wereldbol. Het is duidelijk dat blauw de hoofdkleur is, en wit is er alleen maar een aanvulling op. Het huidige moederbedrijf van DirecTV, AT&T, gebruikt hetzelfde palet.

  2021 – heden

  DirecTV Logo 2021-vandaag

  Na de voltooiing van het contract heeft de omroep het visuele identiteitsmerk opnieuw ontworpen. Ze verwijderde de AT&T-wereldbol van het logo en vergroot het tekstgedeelte. De ontwikkelaars hebben hetzelfde lettertype behouden, maar de inscriptie gestileerd. Nu is de naam “DIRECTV” kleurgescheiden: de afkorting “TV” is volledig blauw gekleurd en het woord “DIREC” is blauw en zwart gekleurd. Dit effect werd gevormd door de overdracht van de lijn van de wereldbol, die eerder op het embleem aanwezig was: het had vergelijkbare taps toelopende strepen. De update heeft het logo eenvoudig en gemakkelijk gemaakt.

  Logo lettertype en kleuren

  DirecTV Logo

  Het herontwerp van het embleem had op geen enkele manier invloed op de headset: het bleef hetzelfde. Het enige dat is veranderd, is het uiterlijk van de inscriptie, die een gebogen lijn heeft gekregen die lijkt op een halve boog in vorm. Een smaller wordende witte streep verdeelt de letters in twee delen: blauw (onder) en zwart (boven).

  Logo DirecTV