DeviantArt Logo

  DeviantArt Logo

  DeviantArt is een gespecialiseerde website voor illustratoren, fotografen, kunstenaars, schrijvers en vele andere getalenteerde mensen om hun werk te presenteren. De organisatoren van de website zijn een team van Angelo Sotira, Matthew Stephens, Scott Jarkoff. De online community is in augustus 2000 gelanceerd. De locatie van het bedrijf dat hem vertegenwoordigt, is de stad Los Angeles, Californië (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  DeviantArt Logo Geschiedenis

  Aanvankelijk was het een service binnen een service, omdat het grootste netwerk van muziekgeoriënteerde webbronnen, Dmusic Network genaamd, het lanceerplatform werd. Daarom wordt het jaar van DeviantArt-oorsprong beschouwd als 2000, en de datum van officiële registratie is 2001. Naast het logo (en dat zijn er elf) had hij ook zijn eigen mascotte: een robotimp, bijgenaamd Fella. Hij was de hoofdpersoon tot 2014.

  2000

  DeviantArt Logo 2000

  Het rechthoekige embleem bevat een fragment van een gestreept doelwit. In het midden staat de letter “a” van de laatste lettergreep “deviantart”, die deel uitmaakt van het “.com” -domein. Alle karakters zijn verschillend in hoogte, formaat, stijl en grootte, maar ze kunnen met succes worden toegevoegd aan de naam van de dienst. Hiermee benadrukten de oprichters de eigenheid van de gemeenschapsleden die in staat zijn om iets persoonlijks, maar harmonieus te creëren.

  2000 – 2001

  DeviantArt Logo 2000-2001

  Tegelijkertijd was er een ander bord – op dezelfde donkere stoffige schaal, maar smaller, met een enkele inscriptie. Dankzij het unieke beletteringontwerp maakte hij de bron herkenbaar. De symbolen waren “robotachtig”, geometrisch, hoekig, wat ze, paradoxaal genoeg, originaliteit gaf. De slogan van de website “Where art meets application” stond ook op de dunne strook.

  2001 – 2002

  DeviantArt Logo 2001-2002

  In het midden van 2001 is de afkorting “da” toegevoegd aan de bestaande versie van het logo – een afkorting voor de volledige naam “DeviantArt”. De letters werden voorgesteld als een grafisch teken. Ze zijn gemaakt in één lijn, gebogen in de vorm van twee verbonden symbolen.

  2002 – 2003

  DeviantArt Logo 2002-2003

  Tijdens deze periode kwam de uitgebreide naam van de webresource, geschreven in dezelfde stijl, naar voren. De ontwerpers hebben de merknaam verkleind, verkleurd, doorschijnend gemaakt en naar de rechterbovenhoek verplaatst.

  2003 – 2005

  DeviantArt Logo 2003-2005

  Als reactie op de uitbreiding heeft de community het logo opnieuw ontworpen met een schoner lettertype. Dunne langwerpige letters zijn totaal anders gepositioneerd dan voorheen: het eerste deel (deviant) is kleine letters, het tweede (ART) is hoofdletters. Het stoffige grijze kleurenpalet blijft behouden.

  2005 – 2006

  DeviantArt Logo 2005-2006

  De bron kreeg een gecorrigeerd logo met een vergrote naam. Er is bijna geen spatie tussen de tekens, dus de letters worden samengevoegd. Het originele “da” -symbool dient als een semi-transparante achtergrond.

  2006 – 2008

  DeviantArt Logo 2006-2008

  In 2006 heeft de administratie een andere versie van het eenvoudige grijze embleem aangenomen. Ze benadrukte de tekst door het woord “deviantART” in het midden te plaatsen. En zodat het meteen in het oog springt, wit opnieuw geverfd.

  2008 – 2010

  DeviantArt Logo 2008-2010

  Aan de bestaande elementen hebben de ontwerpers een duidelijk zichtbaar grafisch bord “da” toegevoegd, dat voor het eerst verscheen in 2001. Het unieke element is in één onbreekbare slag gemaakt en staat diagonaal onder een hoek van circa 45 graden. De hoofdkleur is wit, passend bij de inscriptie eronder.

  2010 – 2014

  DeviantArt Logo 2010-2014

  Deze versie van het logo kan als revolutionair worden beschouwd, omdat het de stijl volledig heeft veranderd. Het “da” -pictogram is een op zichzelf staand vierkant pictogram geworden met neongroene randen. Rechts ervan is de naam van de webgemeenschap, opgebouwd uit verschillende soorten lettertypen: het eerste deel van het woord “deviantart” bestaat uit dunne en smalle letters, het tweede uit gedrongen en dikke letters.

  2014 – 2019

  DeviantArt Logo 2014-2019

  In december 2014 stelde de Moving Brands studio een embleem voor met een radicaal nieuw design. Ze verwijderde het 13-jarige insigne en verving het door een abstract symbool bestaande uit twee ontroerende zevens, waarvan er één omgekeerd is. De inscriptie is gemaakt in dezelfde afgeschuinde stijl. De ontwikkelaars herschikten het in twee regels en maakten letters van dezelfde breedte. Bij “D” en “T” snijden ze de zijkanten schuin af.

  2019 – heden

  DeviantArt Logo 2019-vandaag

  Het huidige logo is identiek aan het vorige, behalve de kleur van het grafische bord: in plaats van het klassieke groen is het geschilderd in aquamarijn.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo DeviantArt

  Tot 2010 was de huisstijl een grijze rechthoek. Daarna veranderde hij de configuratie en in 2014 kreeg hij een totaal andere stijl. Het monogram “da” verdween en er verscheen een abstract icoon in de plaats.

  Na jaren van transformatie is het woord “deviantart” geschreven in een aangepaste versie van Calibre door Klim Type Foundry. De letters zijn gedeeltelijk afgesneden – precies onder een hoek van 62 graden. De bedrijfskleur van het embleem is een combinatie van zwart en groen (aquamarijn).