Deutsche Telekom toont nieuwe functies en identiteit

Deutsche Telekom Logo

Onder de wereldleiders die geïntegreerde telecommunicatiediensten aanbieden, is het Duitse Deutsche Telekom een ​​van de leidende. Het bedrijf, opgericht in 1995 en met hoofdkantoor in Bonn, heeft nu meer dan 242 miljoen mobiele abonnees met 27 miljoen vaste lijnen en 2,2 miljoen breedbandabonnees. In de loop der jaren van zijn bestaan ​​heeft het merk zijn mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid en bestrijkt het meer dan 50 landen met zijn diensten, waar het zijn volledige assortiment aanbiedt, van mobiele communicatie tot internet en consumenten-IPTV. Onder de voorstellen van het bedrijf is vooral vraag naar oplossingen voor zakelijke en zakelijke klanten. Tegelijkertijd is het merk eigenaar van een aanzienlijk belang in de activiteiten van veel telecommunicatiebedrijven in Europa.

Deutsche Telekom Nieuw Logo

Deze informatie wordt ook weerspiegeld in het merklogo zelf, waar in het tekstblok staat dat T-Mobile alleen al in de VS een belang van 64,78% heeft. In navolging van moderne trends heeft het bedrijf zijn externe identiteit volledig afgestemd en weerspiegelt het zijn belangrijkste strategie — de wens om zijn invloed op de digitale telecommunicatiemarkt verder uit te breiden en zijn invloed als een merk van internationaal belang te versterken. Vandaag wil T-Mobile de duurzaamheid van haar operaties en sociale cohesie benadrukken, wat tot uiting komt in de nieuwe internationale architectuur, die de centrale plaats van de letter T vormt. Deze letter symboliseert de wens om het centrum van communicatie te worden, terwijl het verenigen van onder zijn merknaam al degenen die onder zijn auspiciën werken.

Logo Deutsche Telekom

Op basis van enkele wijzigingen in de strategie van het bedrijf, dat zijn beleid als één merk herziet, zal het nieuwe logo in alle nationale divisies worden toegepast. De vorm van het nieuwe teken wordt weergegeven in het display cijfer-letter-cijfer — 1-T-1. Het bord en het gehele logo vormen de basis van een doordachte en goed uitgevoerde architectuur. Het logo is gemaakt in een minimalistische stijl die het compacte visuele ontwerp van de brief ondersteunt. Om dit doel te bereiken, werden de grafische prestaties geoptimaliseerd. Alle rondingen zijn glad en gedefinieerd, terwijl de basis, het lichaam en de bovenkant zijn versterkt. Al deze veranderingen zorgden voor een krachtigere visuele impact op de kijker. De nieuwe visualisatie heeft de algehele toepassing van de volledige identiteit sterk vereenvoudigd en de communicatie van belangrijke informatie over de aanwezigheid van alle digitale en fysieke touchpoints verbeterd.

Deutsche Telekom Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Wijzigingen die hebben plaatsgevonden in de visualisatie hebben kleine wijzigingen ondergaan. Ze waren echter van groot belang voor zo’n grote structuur. Het verwijderen van de vierkanten en de vorming van een ultradunne grafische weergave van de letter T maakte het logo dominant en aantrekkelijker. De paarse kleur die eerder als bedrijfskleur werd gekozen, blijft de belangrijkste kleur in het nieuwe logo, wat zorgt voor merkherkenning en een duidelijke identificatie.