Desigual Logo

  Desigual Logo

  Desigual is een Spaans modemerk voor kleding, schoenen, tassen en andere accessoires. Een onderscheidend kenmerk van producten onder dit merk zijn heldere en rijke kleuren, het gebruik van borduurwerk, applicaties, etnische motieven. Het woord Desigual is uit het Spaans vertaald als “niet zoals iedereen”, “uniek”, “speciaal”.

  Betekenis en geschiedenis

  Desigual Logo

  Wat is Desigual?

  Dit is een vertegenwoordiger van het modebedrijf, een fabrikant van schoenen, kleding en accessoires. Het is gevestigd in Barcelona en heeft verschillende logistieke centra in het buitenland.

  In 1984, toen het merk werd opgericht, was de oprichter van de modeontwerper Thomas Meyer, oorspronkelijk uit Zwitserland, slechts 20 jaar oud. Hij woonde in Barcelona en was gefascineerd door de levendige kleuren van de natuur en steden in Spanje. Dit was voor Meyer aanleiding om een ​​al even kleurrijke kledingcollectie voor jongeren te creëren.

  Tot 2011 ging het goed, maar niet zo snel. En dat jaar nam het management een ongekende en schokkende stap: er werd gemeld dat de eerste 100 bezoekers van de Desigual-winkel, die alleen in ondergoed komen, van top tot teen gekleed zullen zijn. De truc was dat het kerstvakantie was en de temperatuur buiten niet boven de +4 graden kwam. Toch kwamen er bijna 200 mensen. Ze waren allemaal verkleed en het bedrijf kreeg een grote en luide advertentie. De producten waren meteen uitverkocht en ik moest een nieuwe collectie maken.

  In hetzelfde jaar werd de beroemde couturier Christian Lacroix uitgenodigd als de belangrijkste modeontwerper, die een nieuwe stroom bracht in het ontwerp van heldere modellen.

  In 2013 betrad Desigual de Amerikaanse markt, waar zijn lichte kleding en comfortabele schoenen enorm populair werden. Nu heeft het merk meer dan 200 merkboetieks over de hele wereld, met behoud van betaalbare jeugdprijzen.

  Helder en sappig, zoals de kleding van het merk, werd het logo in 1984 gecreëerd door de modeontwerper Thomas Meyer zelf. Hij nam als basis een wit vel papier en plaatste er willekeurig lichtpuntjes op met transparante aquarellen. Desigual’s naam en ® zijn in het midden wit geschreven. De letter “s” in het woord wordt gespiegeld. Zo’n embleem weerspiegelde, als niets anders, met succes de essentie van de collecties onder dit teken.

  In 2019 is een grote audit uitgevoerd op de activiteiten van het bedrijf in verband met een daling van omzet en inkomsten. Deskundigen ontdekten dat de gemiddelde leeftijdscategorie van kopers is gegroeid tot 35-40, terwijl jongeren minder geïnteresseerd zijn in hun producten.

  Er werd besloten om de benadering van meer modieuze modellen onder de jeugd te veranderen en ook het logo volledig te veranderen met een focus op de selfie-rage. Het embleem is nu een zwarte of donkerblauwe plaquette met de naam in witte letters, maar het woord is achterstevoren geschreven. Op de foto’s blijkt het gewoon goed te zijn, in tegenstelling tot andere handelsmerken. De letter “s” bleef in de spiegelopslag.

  Deze onconventionele aanpak trok meteen de aandacht van het merk. Desigual is vandaag een levendig voorbeeld van hoe een bedrijf met een klassieke geschiedenis tijdig reageert op nieuwe realiteiten en zichzelf vernieuwt. Daarnaast zijn voor 2020 voor het eerst zwart, wit en zwart-wit modellen, die erg populair zijn bij jongeren, in de collectie verschenen.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Desigual

  Omdat Desigual het vertrouwde saai vindt, kozen ze een standaardlettertype en plaatsten het op een ongebruikelijke manier. De eerste “eigenaardigheid” zijn de omgekeerde “s” in correct getypte tekst. Het tweede is het tegenovergestelde woord dat van rechts naar links wordt gelezen. In beide gevallen wordt het strakke, groteske lettertype Helvetica Neue gebruikt met individuele elementen.

  Het kleurenschema van het officiële logo is monochroom en bevat zwarte letters op een witte of grijze ondergrond. Afhankelijk van het ontwerp kan de inscriptie vergezeld gaan van heldere achtergrondkleuren.