Decepticon Logo

    Decepticon Logo

    De Decepticons zijn een race van robots uit de Transformers-mediafranchise. Het waren stripfiguren die werden gepubliceerd van 1984 tot 1991. De meeste nummers zijn geschreven door Simon Christopher Francis Furman. Volgens de originele plot werd een animatieserie gefilmd, waarin de Decepticons als de indringers optraden. De oorlogszuchtige schurken wilden volledige controle over de wereld en vernietigden onder leiding van Megatron de Autobot. Bovendien werd in 1984 het Amerikaanse conglomeraat Hasbro, Inc. begonnen met het verkopen van speelgoed van Transformers. Onder hen waren tien Decepticons, in staat om te transformeren in vliegtuigen en wapens.

    Betekenis en geschiedenis

    Decepticon Logo Geschiedenis

    Wat is Decepticon?

    De Decepticon is een vertegenwoordiger van de hoofdpersonen van de Transformers-mediafranchise, een vijand van de Autobots, die in verschillende voertuigen verandert, waaronder vliegende. De naam heeft twee pijlers: “bedrog” en “constructie”.

    Elke factie in het fictieve universum heeft zijn eigen embleem en verschillende subgroepen en zelfs individuele personages kunnen verschillende symbolen hebben. Wat betreft de Decepticons, die een onderras zijn van Cybertronian, gebruiken ze het paarse maskerinsigne. Het logo wordt gepresenteerd in twee versies, maar de tweede is ontwikkeld voor Generatie 2 en ging halverwege de jaren negentig buiten gebruik.

    1984 – heden

    Decepticon Logo 1984-vandaag

    Het huidige embleem verscheen voor het eerst op Hasbro-producten in de jaren tachtig. De ontwerpers hebben het gemaakt op basis van het gestileerde Soundwave-hoofd uit de debuutspeelgoedlijn. Dit is een vereenvoudigde weergave van het gezicht van een personage dat, volgens de plot, de meest loyale soldaat van Megatron was.

    In de animatieserie heeft het Decepticon-pictogram echter een heel andere versie van zijn oorsprong. Het wordt verondersteld te zijn gebaseerd op een wazig “portret” van Fallen. Een andere factie, Autobot, heeft soortgelijke discrepanties in de geschiedenis van het logo.

    Op de eerste speelgoedverpakkingen zag het racesymbool er niet helemaal hetzelfde uit als nu. De ontwerpers maakten het driedimensionaal en gebruikten een metallic effect. Ze versierden ook de bovenkant met een kleine witte driehoek, die de makers van de geanimeerde tv-serie Transformers misleidde en ervoor zorgde dat ze een extra uitsteeksel toevoegden dat niet op het logo zou moeten staan. Dus het hoofdpictogram van Decepticon komt niet overeen met dat in de cartoon.

    Het bestaat uit vele samengevouwen geometrische vormen: meestal polygonen die een “vossengezicht” vormen met bovenaan een soort “kroon” en onderaan twee symmetrische driehoeken.

    1993 – 1995

    Decepticon Logo 1993-1995

    Begin jaren negentig. het G2 Decepticon-logo verscheen, gebaseerd op de vorige versie. Het werd gebruikt door een nieuwe generatie Decepticons. Ze wisten niet dat exact hetzelfde symbool, maar in een andere kleur, lange tijd bestond uit Cybertronian Empire.

    Het tweede insigne bestond ook uit polygonen en zag eruit als een gestileerd robotgezicht. Maar de vorm en locatie van de geometrische vormen waren anders dan voorheen. In het midden was een grote witte driehoek met de scherpe kant naar beneden. De rest van de elementen, op een paar uitzonderingen na, waren paars en bevonden zich in of rond deze driehoek.

    Logo lettertype en kleuren

    Decepticon Logo

    De Decepticons hebben nu hetzelfde symbool dat ze in het begin gebruikten. Het toont het gezicht van een robot, hoewel het moeilijk te raden is vanwege de schetsmatigheid van de tekening. Het embleem ziet eruit als een complex uit meerdere componenten bestaand ornament van geometrische vormen. Maar het heeft een perfecte symmetrie: de rechterkant is precies hetzelfde als de linkerkant.

    Logo Decepticon

    Geen van de Transformers-insignes is gegraveerd en het Decepticons-logo is geen uitzondering. Het is gewoon een gestileerd “portret” van een van de robots, geschilderd in twee kleuren: paars en wit.