De studentenstad Leuven is van identiteit veranderd

Leuven Logo
Tien jaar na de laatste rebranding heeft de Belgische stad Leuven haar aandacht weer gericht op haar eigen identiteit. In moderne omstandigheden is 10 jaar een enorme hoeveelheid tijd waarin kardinale veranderingen plaatsvinden, zowel in de omringende wereld als direct met de steden zelf. In een poging om met de tijd mee te gaan, moeten dergelijke evenementen noodzakelijkerwijs worden weerspiegeld in de visuele identiteit, vooral als de stad meer dan 1100 jaar oud is en wereldberoemd is als een universitair centrum met de oudste universiteit van Europa, opgericht door Jean IV van Brabant. Tegenwoordig is het de belangrijkste stad van de provincie Vlaams-Brabant, die veel historische en culturele schatten herbergt, zijnde de centra van historisch belangrijke architectuur, die tijdens de twee wereldoorlogen bijna volledig werd verwoest. Maar in de afgelopen 10 jaar is de stad aanzienlijk veranderd en heeft ze haar groei en ontwikkeling als cultureel, historisch en educatief centrum voortgezet, dat van groot belang is voor de hele wereld. De noodzaak om alle huidige veranderingen te weerspiegelen en ervoor te zorgen dat de visuele weerspiegeling van de essentie van de stad past bij moderne trends, was de reden voor de huidige rebranding.

Leuven Nieuw Logo
De nieuwe stijl van het huis, volledig herontworpen en heroverwogen, geeft heel nauwkeurig en volledig weer wat de stad Leuven vandaag is. Het is een warme en gezellige stad met een bevolking van meer dan 190 nationaliteiten die in vrede en harmonie samenleven en werken. Het gecreëerde beeld van een enkelkleurig canvas, bestaande uit een verscheidenheid aan elementen, patches, gepresenteerd in verschillende vormen en kleuren, symboliseert deze samenhang en integriteit van zo verschillend in één gemeenschappelijk. De nieuwe identiteit geeft een visuele beleving van de openheid en losheid die de stad kenmerkt, haar revolutionaire innovativiteit, waar eindeloze mogelijkheden en grenzeloze perspectieven zich openen. Een belangrijk punt van de nieuwe visualisatie was de weerspiegeling van zijn constante jeugd en frisheid, dynamiek, die wordt geleverd door zijn jonge bewoners — studenten. Leuven is een stad van constante beweging en vernieuwing, die altijd aan de toekomst denkt en haar verleden respecteert.

Logo Leuven
Het nieuwe logo weerspiegelt symbolisch de kaart van de stad in zijn heldere pracht van verschillende kleuren. Tegelijkertijd zijn de geometrische vormen van het logo een weerspiegeling van de juiste ligging van stedelijke gebieden. De uitvoering van het logo lijkt op de structuur van de glas-in-loodramen van oude kathedralen, die de moderne stad sterk verbinden met haar rijke verleden. Tegelijkertijd wordt het logo gezien als een ode aan de kenmerkende diversiteit en creativiteit. De compositie zelf heeft een open vorm, waaruit de bereidheid tot samenwerking en eventuele wijzigingen blijkt. Een kenmerk van het logo trekt de aandacht: sommige elementen hebben schaduw in zwart-wit. Zo communiceren ontwerpers over de onvolledigheid van het verhaal. En de rode tinten komen overeen met de hoofdkleuren van het wapenschild. Ze bezetten het midden van de compositie en vormen de letter L — de eerste letter van de naam van de stad.

Leuven Voor en Na Logo (Geschiedenis)