De oudste universiteit van Duitsland FAU heeft een nieuwe visie op haar eigen missie aangekondigd

FAU Logo

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg is de oudste en grootste Duitse onderzoeks- en onderwijsinstelling voor hoger onderwijs, opgericht in 1743. Vandaag studeren meer dan 39.000 studenten van over de hele wereld aan de 5 faculteiten. De universiteit biedt kennis in alle moderne academische disciplines. Hier studeren ze geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, theologie en geneeskunde, recht en economie, natuur- en technische wetenschappen. Als instelling op hoog niveau besteedt de universiteit speciale aandacht aan haar eigen imago en streeft ze ernaar altijd in de trend te zijn. Het merk voerde een diepgaande studie uit van de huidige situatie, voerde een onderzoek uit onder alle partijen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de situatie — docenten, onderzoekers, ontwikkelaars, externe partners, die alle gebieden van hun activiteiten bestrijken.

FAU Nieuw Logo

Als gevolg hiervan werd een nieuwe visie op de taken ontwikkeld, werden doelen en de belangrijkste missie gedefinieerd, werden belangrijke waarden geïdentificeerd, werd het motto geformuleerd — Moving Knowledge, dat een oriëntatie geeft op een veelbelovende toekomst. De kenmerken van het merk werden weerspiegeld in de visuele prestaties van het woordmerk, dat multidimensionaal en interdisciplinair werd gecreëerd, wat kenmerkend is voor de veelverbindende FAU. Dit werd bereikt door het visuele effect te creëren van een dubbele verandering van hoeken in elke letter, wat dynamiek toevoegde aan de algehele perceptie van de karakters. Met zijn hulp wordt visualisatie van openheid, beweging, eigenheid en diversiteit van het merk voorzien. Alle beschikbare kansen en mogelijkheden worden benadrukt door de meest vitale kleuren te selecteren die veel in de media worden gebruikt.

Logo FAU

Het zegel is gemaakt volgens het historische project van 1832, dat het mogelijk maakte om niet alleen de geest van de universiteit, maar ook het uiterlijk van Friedrich en Alexander zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De visuele weergave van de naam en de oprichtingsdatum zijn opnieuw ontworpen. De woordmerken zijn gemaakt in een familie van lettertypen, waarvan de belangrijkste de elegante FAU Sans is, gemaakt in opdracht van het merk. Het bevat alle moderne ontwerpparafernalia en biedt veelzijdigheid voor typografische en digitale toepassingen. Een uitgesproken individualiteit is de basis geworden van de aantrekkelijkheid van het tekstblok. Alle andere typen lettertypen hebben een belangrijk kenmerk — de afwezigheid van beperkingen op uitvoeringsopties, aangezien ze in ieder geval gemakkelijk te lezen zijn — in lange tekstkopieën of in de vorm van grote koppen.

FAU Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het kleurenschema omvat lichte, subtiel elegante tinten en gedurfd — heerszuchtig. Alle 5 faculteiten hebben een gemeenschappelijke weergavestijl, die elk een tekenset gebruiken die de meeste talen van Midden- en Oost-Europa ondersteunt, inclusief Grieks voor het weergeven van wiskundige formules. Alle woordmerken zijn duidelijk in hun uitvoering en goed leesbaar in elk formaat.