De ontwikkeling van Globus vereiste een visuele verandering

Globus Logo

De Globus-keten van Duitse supermarkt-hypermarkten dateert uit 1828, toen Franz Bruch een kleine supermarkt opende in St. Wendel. Tegenwoordig is het al een handelsnetwerk dat niet alleen Duitsland bestrijkt, maar ook Tsjechië en Rusland. In de loop van zijn bestaan ​​heeft het merk zijn specialisatie uitgebreid. Nu omvat het netwerk gespecialiseerde winkels van bouwmaterialen en consumentenelektronica. Het succes en de ontwikkeling van het merk wordt al bevorderd door de 5e generatie van de Bruch-dynastie, vertegenwoordigd door Franz Bruch, die besloot om het bedrijf te rebranden. De taak die moest worden opgelost, was ervoor te zorgen dat de visualisatie voldoet aan de moderne eisen, om alle recente veranderingen weer te geven, met de nadruk op de belangrijkste voordelen en zorg voor elke klant.

Globus Nieuw Logo

De herziening van de merkidentiteit omvatte de ontwikkeling van een nieuw logo dat beknopter, eenvoudiger en gemakkelijker te onthouden was. Het was gebaseerd op een gestileerd beeld van een wereldbol met open sectoren, die symbool staat voor de wens van het merk om niet alleen de verkoopmarkt uit te breiden, maar ook om open te staan ​​voor nieuwe prestaties en veranderingen. Om zijn toewijding aan zijn rijke geschiedenis van meer dan anderhalve eeuw te weerspiegelen, heeft het merk het hoofdassortiment behouden met slechts een paar veranderingen in tinten, waardoor ze meer verzadigd en helder zijn dankzij het gebruik van moderne digitale technologieën. Dit heeft hun zichtbaarheid in digitale diensten en bij het printen met de nieuwste digitale technologieën aanzienlijk vergroot. Het oorspronkelijk uitgevoerde dynamische wereldbolteken is een symbool geworden van de dynamiek en transparantie van het merk zelf. De kleur werd gekozen om dieper en meer verzadigd te zijn, wat de aantrekkelijkheid van het bord verhoogde.

Logo Globus

Onder de wereldbol bevindt zich het beroemde tekstblok, de volledige naam van het merk, gemaakt met een lettertype zoals Pani Sans Black van Alessio Laiso Type. Daarin kreeg de letter «B» de ronding van zijn scherpe hoeken, wat de visuele degelijkheid en stabiliteit van het merk waarborgde, waardoor de aantrekkelijkheid van de hele compositie werd verbeterd. Uitgevoerd in een verzadigde heldere signaaloranje tint, ziet de tekst er contrasterend uit tegen de groene achtergrond van het bord. Deze combinatie van kleuren heeft een sterke impact op de kijker en creëert een aantrekkelijke en uitnodigende sfeer.

Globus Voor en Na Logo (Geschiedenis)