DC Shoes Logo

  DC Shoes Logo

  DC Shoes is een gerenommeerd merk skateboard- en snowboardschoenen. Het werd in 1993 gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Droors Clothing, maar toen hield het op te bestaan ​​en werd het succesvolle handelsmerk gekocht door de Quiksilver Corporation. Dat gebeurde in het voorjaar van 2004. Nu wordt onder het label Dc Shoes een breed scala aan producten geproduceerd, waaronder kleding, accessoires, snowboards, tassen en nog veel meer.

  Betekenis en geschiedenis

  DC Shoes Logo Geschiedenis

  Wat is DC Shoes?

  Het is een dochteronderneming van Quiksilver, Inc. Onder het merk DC Shoes worden niet alleen sportschoenen geproduceerd, maar ook een breed scala aan kleding, maar ook hoeden, tassen en accessoires.

  De nieuwe merkeigenaar heeft een unieke marketingstrategie bedacht. Een van de verplichte punten was de modernisering van het logo, die in 2011 heeft plaatsgevonden. Alan Green, de oprichter van Quiksilver, nam zelf deel aan de ontwikkeling van de visuele identiteit. Hij is persoonlijk betrokken bij het maken van emblemen voor zijn TM.

  Het merk bestaat uit twee delen. De eerste is het “DC” -monogram. Binnenin is het een zevenpuntige ster. Dit is een van de handelsmerken van DC Shoes. Het wordt met reliëfdruk op verschillende kanten van de schoen aangebracht. Het tweede onderdeel van het logo is de inscriptie “DCSHOECOUSA”. Het bevat nuttige informatie over de fabrikant:

  • DC – merknaam;
  • SCHOEN – belangrijkste producten;
  • ECO – certificaat van milieuvriendelijkheid;
  • VS – land van fabricage.

  Zoals Alan Green bekende, werd dit originele idee geïnspireerd door een prent van de Japanse illustrator Katsushika Hokusai.

  De “DC” -belettering die in het logo werd gebruikt, was oorspronkelijk een afkorting van de bedrijfsnaam van Droors Clothing. Maar nu bestaat dit bedrijf niet en behoort het merk tot de Quiksilver Corporation. In verband met dergelijke grootschalige veranderingen maakten de leiders bekend dat de namen van de eerste atleten die het gezicht van het bedrijf werden, versleuteld waren in DC: Danny en Colin.

  Het monogram ziet er buitengewoon ongewoon uit. De letters kruisen elkaar in het midden, zoals de twee C’s op het bekende logo van het Franse modehuis Chanel. De voor de hand liggende visuele connectie lijkt geen toeval te zijn. Misschien hebben de eigenaren van DC Shoes besloten om de hoge status van het merk, het succes en het elitarisme ervan te benadrukken.

  Aan de rechterkant van het embleem is een zwarte ster met zeven stralen. Het laat zien dat het bedrijf samenwerkt met bekende atleten en beroemdheden uit de showbusiness.

  Vanwege het ongebruikelijke lettertype lijken de met elkaar verweven “D” en “C” erg op elkaar. Beide symbolen zijn halfrond, open einde, met dezelfde curven en rechte hoeken. Het lijkt alsof het een en dezelfde letter is: het origineel en de gespiegelde kopie. Maar de symmetrie is niet perfect omdat de opening op de verticale lijn bij “D” niet breed genoeg is. Dit is met opzet gedaan zodat het kan worden onderscheiden van “C”.

  Logo lettertype en kleuren

  DC Shoes Logo

  Het lettertype van de letters, dat zich onder het grafische symbool bevindt, lijkt op Nimbus Sans Black. Het is een schreefloos, ontwikkeld door URW Type Foundry GmbH op basis van het lettertype Helvetica. De letters staan ​​op dezelfde regel en zijn niet onderverdeeld in woorden. Alleen “DC” en “USA” zijn vetgedrukt om de aandacht van de doelgroep te vestigen op de merknaam en het land van herkomst.

  Het kleurenpalet van het logo is zo eenvoudig mogelijk. Het wordt gevormd door de traditionele combinatie van zwart en wit. Dit is een veelzijdige optie die in de meeste gevallen voorkomt. Maar er zijn ook kleurrijke versies van het handelsmerk. Ze worden gebruikt op verschillende soorten merkproducten en passen zich aan veranderende achtergrondtinten aan.