Dauntless Logo

  Dauntless Logo

  Dauntless is een gratis te spelen rollenspel. Het is ontwikkeld door de Canadese studio Phoenix Labs uit Vancouver. De uitgever en distributeur is Epic Games, een Amerikaans bedrijf gevestigd in Cary, North Carolina. Het wordt aangeboden voor meerdere platforms, waarvoor het op verschillende tijdstippen is uitgebracht. In eerste instantie was er een aanpassing voor Microsoft Windows (in 2018). Toen kwam de versie voor Xbox One en PlayStation 4 (mei en september 2019). In de finale is een Nintendo Switch-versie gemaakt (december 2019). Bovendien is de game zo succesvol dat hij werd genomineerd voor de National Academy of Video Game Trade Reviewers Awards.

  Betekenis en geschiedenis

  Dauntless Logo

  Aan het logo te zien, hebben we het over fantasiegebeurtenissen. Tragische acties splitsen het fictieve universum in delen, waardoor monsters genaamd Behemoths uitbarsten. Ze jagen op mensen en ze vernietigen ze op hun beurt. Spelers kruipen in de huid van Slayers, doden vijanden en verzamelen buit die is ontworpen om oude wapens te upgraden en nieuwe te maken om tegen krachtigere wezens te vechten. Dit alles komt tot uiting in het embleem.

  In feite is een videogame een actiegame van een derde persoon waarin je alleen of in teamverband kunt optreden (in groepen van niet meer dan vier gamers). De duur van elke jacht duurt maximaal 20 minuten. Om aan te vallen, gebruiken spelers het combo-systeem en moeten ze hun gezondheid en uithoudingsvermogen in de gaten houden.

  Als we een beperkter kader nemen met betrekking tot de auteurs, dan zijn de echte makers van de strijd voormalige werknemers van Riot Games. Dit zijn Robin Mayne, Sean Bender en Jesse Houston. Bovendien was Dauntless hun eerste gezamenlijke release. De videogame is geïnspireerd door Monster Hunter en is ontworpen zoals Tangled en andere Disney-animatiefilms. Deze keuze was nodig om hyperrealisme te voorkomen.

  Interessant is dat vertegenwoordigers van de Phoenix Labs-studio vanaf de allereerste release van de game de perceptie door gamers volgen en niet via officiële kanalen met hen communiceren. Ze volgen hun reacties op bronnen en forums van derden, bestuderen informatie, repareren bugs en implementeren de nieuwste technieken. Deze feedback helpt ontwikkelaars om direct te reageren op opmerkingen van het doelklantsegment.

  Het embleem geeft geen klachten en is goed herkenbaar. Het bestaat sinds de debuutlancering van de game en is nooit veranderd, zelfs niet als we rekening houden met de aanpassing aan andere platforms. Voor alle versies wordt hetzelfde logo gebruikt. Maar het brengt geen deel van de verhaallijn over, maar het beeld van de hoofdpersoon – het monster Behemoth.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Dauntless

  Om de visuele identiteit van de videogame te markeren, kozen de auteurs voor een laconieke stijl. Ze kozen voor een variant die uit twee traditionele elementen bestond: een titel en een icoon.

  Het grafische gedeelte bevat een gestileerde kop van een mythisch wezen. Behemoth staat vol gezicht met open mond en norse ogen. De blik is hard en direct, hoewel alleen lege oogkassen zichtbaar zijn. De schedel is samengesteld uit vier losse fragmenten. Het onderste deel is de kin, de zijdelen zijn twee jukbeenderen, het bovenste deel is de schedel (qua verhoudingen is dit de grootste). Elementen worden afgebeeld met gebroken strepen en scherpe geometrische vormen om een ​​gevoel van gevaar voor de vijand te creëren.

  Hieronder staat de tekst. Dit is de naam van een videogame, gemaakt in een origineel lettertype zonder analogen. Elke letter wordt afzonderlijk uitgewerkt en bevat een lading interne spanning. Deze toestand komt tot uiting in hoekige lijnen, uitstekende inkepingen, scherpe slagen en puntige schreven.

  De enige gestroomlijnde karakters zijn de twee “S” aan het einde van het woord “Dauntless”. Hoewel het in hoofdletters staat, zijn de eerste en laatste letters groter dan alle andere. Bijzondere nadruk wordt gelegd op de centrale “T”. Het hoofd van een monster hangt eroverheen, dus de horizontale slag wordt afgebeeld met een hoekverlaging die overeenkomt met het onderste deel van de kin van de draak. De poot van de brief is gemaakt in de vorm van een zwaard of een handvat met een scherpe punt aan de onderkant.

  Het logo heeft een eigen typografie – elk teken in het woord “Dauntless” heeft zijn eigen spelling, dus het lettertype behoort niet tot welk type lettertype dan ook. Het zakelijke kleurengamma is ingetogen en bestaat uit een monochrome combinatie van zwart en wit.