Dam heeft een nieuwe verpakking en identiteit gekregen

Dam Logo

Moderne trends hebben een enorme impact op de vorming van voorstellen op verschillende productiegebieden. Dit geldt met name in de voedingsindustrie, waar steeds meer vraag is naar een gezond plantaardig alternatief voor dierlijke vetten. De Canadese onderneming Dam, opgericht in 2020 en vandaag de dag haar visuele identiteit vernieuwt, is zo’n bedrijf. Het presenteert plantaardige melk in een geconcentreerde vorm, hoeft alleen te worden verdund met water en geniet onmiddellijk van de unieke smaak zonder gevaar voor uw eigen gezondheid. Het merk ziet als belangrijkste doel de strijd tegen de vorming van overtollige producten, milieuvervuiling door de vorming van een grote hoeveelheid gebruikte verpakkingen en afval.

Dam Nieuw Logo

Dit wordt bereikt door middel van kleine zakjes waarin kleine hoeveelheden concentraten kunnen worden verpakt, die, mits goed verdund met water, worden omgezet in literporties. De verpakking wordt ook vertegenwoordigd door milieuvriendelijke herbruikbare glazen containers. Alle nieuwe ontwikkelingen en voordelen, evenals veranderingen in de ontwikkelingsperspectieven en strategie van het bedrijf, werden weerspiegeld in de nieuwe identiteit die onlangs aan de consument werd gepresenteerd.

Logo Dam

De visuele identiteit van Dam is ontwikkeld met strikte naleving van de principes van duurzame en succesvolle ontwikkeling. Tegelijkertijd heeft het nieuwe uiterlijk verfijning en enige elegantie gekregen, met zijn verplichte bruikbaarheid voor de consument. Elk identiteitselement — of het nu een foto of tekstuele informatie is, het ontwerp brengt alle belangrijke waarden op een eenvoudige en begrijpelijke manier over, waardoor het elegant en origineel is. Door deze demonstratie heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat zijn product aantrekkelijk is voor diegenen die op zoek zijn naar een smakelijk en veilig alternatief voor traditionele zuivelproducten. Omdat het een vaste stof is die met behulp van water in een vloeistof verandert, inspireerde ze met dit effect de creatie van een woordmerk in haar logo. Het bord werd een weerspiegeling van de eenheid van vaste en vloeibare elementen met zijn harde en vloeiende lijnen, wat werd weerspiegeld in een moderne minimalistische stijl die een symbool is geworden van het afvalvrije denken van het bedrijf.

Dam Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Door slechts drie letters in hun tekstmodule te gebruiken, konden de ontwerpers elk van hen hun eigen specifieke persoonlijkheid geven, waarbij alleen de breedte hetzelfde was. Zo’n eigenaardigheid is ongemakkelijk, maar dat is wat echt werkt, vooral in typografische afbeeldingen in Zwitserse stijl, waarvan het belangrijkste kenmerk het vermogen is om dingen die volledig onverenigbaar zijn goed in evenwicht te brengen. Tegelijkertijd geeft de nieuwe visualisatie de kijker inzicht in het belangrijkste voordeel van het merk: het gebruik van 100% utilitaire verpakkingen, wat tegenwoordig vooral relevant is.