Daewoo Logo

  Daewoo Logo

  Daewoo is het grootste Zuid-Koreaanse conglomeraat, dat de meeste gebieden van de nationale economie heeft bestreken. De Daewoo Group bestond uit een twintigtal divisies met dezelfde naam. Het moederbedrijf verscheen in 1967. De oprichter was Kim Woo Choong, de zoon van het hoofd van het provinciale bestuur van Daegu. In 1999 werd de industriële reus failliet verklaard met een schuld van 50 miljard dollar, hoewel hij in 1997 als de meest succesvolle werd beschouwd en de op één na grootste in Zuid-Korea was. Verkeerd overheidsbeleid heeft bijgedragen aan de vernietiging ervan. Sommige takken wisten te overleven en werden onafhankelijke producenten, hoewel ze nog steeds dezelfde naam hebben.

  Betekenis en geschiedenis

  Daewoo Logo Geschiedenis

  Daewoo Motor Co., Ltd. verscheen als onderdeel van de Daewoo Group in 1978, toen het conglomeraat Saehan Motor kocht. Maar pas in 1983 werd het een juridisch zelfstandige eenheid. Later, wegens financiële moeilijkheden, werd deze divisie overgenomen door General Motors, dat het in 2001 kocht. Tot 2011 was het originele Daewoo-embleem nog in gebruik in sommige landen, zoals Vietnam en Zuid-Korea. Nu produceren de fabrieken van dit bedrijf alleen auto’s voor Aziatische consumenten. En de dochteronderneming, die zich bezighoudt met de productie van bedrijfsvoertuigen, ging over naar het Indiase bedrijf Tata Motors.

  Tegelijkertijd werden veel Daewoo-modellen hernoemd. In 2004 kondigde General Motors aan dat het ze onder het merk Chevrolet aan Europa zou leveren. Ze worden onder dezelfde naam verkocht in het Midden-Oosten, Thailand en Zuid-Afrika. In Nieuw-Zeeland en Australië voeren ze het Holden-label. In Zuid-Korea werden de auto’s van het merk Daewoo voor het eerst omgedoopt tot GM Korea (in 2011), en later ook tot Chevrolet (in 2015). Bovendien worden sommige producten nu vervaardigd als Ravon (GM Oezbekistan). Daardoor wordt het originele Daewoo Motor-embleem een ​​zeldzaamheid. In totaal zijn er vijf versies van het ontwerp bekend.

  1967 – 1974

  Daewoo Logo 1967-1974

  Het debuutlogo bestaat uit twee “D”‘s, naast elkaar. De letters zijn uitgelijnd met de platte kant en verbonden aan de bovenkant. De bolle helft wordt weergegeven in de vorm van een beugel of een naar de zijkant gedraaide boog. De kleur van de elementen is zwart, de achtergrond is wit.

  1974 – 1978

  Daewoo Logo 1974-1978

  De ontwerpers veranderden de stijl van het embleem, waardoor het de vorm kreeg van stromende strepen. Ze zijn in verschillende kleuren geschilderd en wisselen elkaar af: zes paarse lijnen en zeven witte. Rechts en links daarvan zijn kleine ovalen met puntige uiteinden. Hieronder staat de merknaam. Het woord “Daewoo” is geschreven in schreefloze hoofdletters. Het lettertype is vetgedrukt, gedrukt.

  1978 – 1994

  Daewoo Logo 1978-1994

  De ontwikkelaars hebben het aantal strepen verminderd en de kleur vervangen, dus deze versie toont vijf blauwe lijnen en zes witte lijnen. De laterale ovalen zijn vergroot. De inscriptie heeft nu een ander lettertype – dun, half verbonden, met het origineel gespeeld op de letters “A” (de lat wordt door een derde gesneden) en “W” (het centrale deel is kruis gemaakt).

  1994 – 2002

  Daewoo Logo 1994-2002

  Het embleem heeft zijn vorm radicaal veranderd: nu is het een afgeplat ovaal met twee korte trapeziumvormige strepen. Uiterlijk lijkt de figuur op een vlinder. De kleur van het logo is blauw, zoals onderstaande belettering.

  2002 – 2016

  Daewoo Logo 2002-2016

  Dit is de nieuwste versie van het logo die in sommige landen nog steeds wordt gebruikt. Toen hield het automerk op te bestaan. Deze versie heeft iets gemeen met het vorige bord. Het verschil tussen hen zit in de stijl van decoratie, want hier is het driedimensionaal en metaalachtig, vergelijkbaar met een carnavalsmasker met sleuven voor de ogen. Onder het icoon staat de naam van het bedrijf in groteske blauwe letters.

  Logo lettertype en kleuren

  Daewoo Logo

  Daewoo heeft altijd een abstract logo gehad. Het was een gespiegelde structuur waarbij de rechter- en linkerkant identiek waren.

  Sommige versies gebruikten een afgerond lettertype met vloeiende lijnen. In het eerste en laatste logo is het lettertype scherphoekig, recht, met even hoeken. Het enige dat ze gemeen hadden, was het ontbreken van schreven. Het kenmerkende palet bestond uit zwart, paars, blauw en grijs.

  Logo Daewoo