CVS Pharmacy Logo

  CVS Pharmacy Logo

  CVS (meer precies CVS Pharmacy of CVS / apotheek) is een in de VS gevestigde apotheekwinkelketen die eigendom is van de medische organisatie CVS Health. Het werd opgericht in 1963 in Lowell, Massachusetts. De oprichters zijn een groep individuen, waaronder Stanley en Sidney Goldstein, Ralph Hoagland, Dipak Dave. De eerste jaren was het bedrijf eigendom van Melville Corporation en daarna werd het opgesplitst in een apart merk (in 1996). Het hoofdkantoor is nu gevestigd in Woonsocket, Rhode Island, en bezit bijna 9.700 eigendommen, waarvan meer dan 1.100 medische klinieken, de rest zijn apotheken en gecombineerde verkooppunten. In 2017 stond CVS op de 7e plaats in de Fortune 500 wat betreft omzet.

  Betekenis en geschiedenis

  CVS Logo Geschiedenis

  Wat is CVS Apotheek?

  Het is een Amerikaans zorg- en retailbedrijf met eigen winkels en klinieken. Het bedrijf werd opgericht in 1963 en heette oorspronkelijk de Consumer Value Store.

  De oorspronkelijke naam van de farmaceutische dienst was Consumer Value Store. Een jaar na zijn verschijning, in 1964, werd een verkorte versie gebruikt. Op dat moment waren er in zijn netwerk al 17 verkooppunten en tegen het begin van de jaren 70 – 100. De eerste winkels in combinatie met apotheken opende het bedrijf in Cumberland en Warwick, Rhode Island. Dit was in 1967. En in 1969 werd het gekocht door de inmiddels ter ziele gegane Melville Corporation, die veel investeerde in de ontwikkeling van CVS.

  Momenteel verkoopt ze niet alleen generieke en voorgeschreven medicijnen, maar ook andere goederen. Het assortiment omvat voedingsproducten, gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten, kleurcosmetica, seizoensproducten en nog veel meer. Bovendien worden ze zowel in het echte leven als online geïmplementeerd, aangezien de organisatie een eigen online winkel heeft. Daarnaast verleent ze gezondheidsdiensten in haar klinieken en diabeteszorgcentra. Ze opereren allemaal onder één logo, dat is de afkorting CVS en het rode hart. In totaal heeft de apotheekketen 4 emblemen, waarvan er twee enige tijd naast elkaar werden gebruikt.

  1963 – 1969

  Consumer Value Stores Logo 1963-1969

  Het debuutlogo bevat de volledige naam van het bedrijf in twee regels. De eerste rij op het bord wordt ingenomen door het woord “Consumer”, de tweede – “Value Store”. Vervolgens is er aan de rechterkant een grafisch teken – een becijferd schild met een brede bovenkant en een puntige onderkant, die toen al visueel op een hart leek. Het bevat drie witte schreefletters – de afkorting “CVS”. De inscriptie bevindt zich diagonaal.

  1969 – 2016

  CVS Logo 1969-2016

  Na het veranderen van de naam van de keten naar CVS Apotheek, koos het bedrijf voor een ander logo. Ze gaf de voorkeur aan eenvoud en minimalisme, zodat niets de visuele waarneming van het bord in de weg stond. Daarom bevat het logo drie rode symbolen – de afgekorte naam van het handelsmerk. Grote letters hebben geen schreven – ze zijn breed, glad, gelijkmatig.

  1996 – 2016

  CVS Pharmacy Logo 1996-2016

  Na vele jaren keurde de directie het logo toch goed, wat de nieuwe naam en de basisspecialisatie van het netwerk weerspiegelt. Het bestaat uit de originele “CVS/apotheek” in karmozijnrode kleur. De twee delen worden gescheiden door een dunne schuine streep. De eerste helft van het logo is in hoofdletters geschreven, de tweede in kleine letters.

  2016 – heden

  CVS Pharmacy Logo 2016-vandaag

  In navolging van de naam van het moederbedrijf kreeg het commerciële en farmaceutische netwerk CVS Health een nieuwe identiteit. Het ontwerp bevat nu een miniatuurhart voor de ‘CVSpharmacy’-keynote, waarvan de ontwikkelaars de schuine lijn hebben verwijderd maar de rode kleur hebben teruggegeven. Het hart heeft een geometrische vorm en onderscheidt zich door hoekige uitsteeksels. Deze versie werd verzorgd door het New Yorkse merkbureau siegel + gale.

  Logo lettertype en kleuren

  CVS Logo

  Aangezien het bord het belangrijkst is voor de verkoopdienst, werd er de hele nadruk op gelegd. Hiervoor kozen de eigenaren voor een eenvoudige belettering met minimale versiering. Eerst was het een klein schild, toen – een diagonale schuine lijn, nu – een hart.

  Tot 2016 werd een lettertype uit de categorie Helvetica Black gebruikt, gemaakt door de studio Eduard Hoffmann & Max Miedinger en voor het eerst gepubliceerd door Linotype. Daarna kreeg elk deel van de naam zijn eigen stijl: een ander werd toegevoegd aan het al bekende lettertype – Lubalin Graph genaamd, dun, met schreven.

  Logo CVS

  Het bedrijfspalet door de geschiedenis van wijzigingen bleef ongewijzigd – het was rood in verschillende tinten. De achtergrond is, zoals eerder, een neutrale witte kleur.