Cummins Logo

  Cummins Logo

  Cummins is tegenwoordig een multinationale Amerikaanse onderneming die zich bezighoudt met energieopwekkende producten zoals brandstofsystemen, filtratieapparatuur, elektrische motoren en meer.

  Werkend voor de export met 190 landen, met 600 onafhankelijke distributeurs met een zakelijk aandeel en 600 dealers, kan het bedrijf zich als marktleider positioneren en zich luid uitspreken, zij het met een laconiek logo.

  Betekenis en geschiedenis

  Cummins Logo Geschiedenis

  Zelfs een ervaren brandingexpert kan niet zeggen hoeveel een logo in zijn hele lange bestaan ​​door één bedrijf kan worden veranderd. Waarschijnlijk hangt het aantal visuele transformaties af van trends in de visuele cultuur en veranderingen in de managementstrategie van het bedrijf.

  In de loop van de geschiedenis van het merk Cummins hebben er talloze logowijzigingen plaatsgevonden. Hoe het ook zij, desalniettemin ontstond het merk in de eerste helft van de 20e eeuw, of beter gezegd, in 1919 werden zowel het merk als het bijbehorende eerste logo geboren.

  Het is niet mogelijk om de gedachtegang te volgen van managers die verantwoordelijkheid nemen voor het organiseren van branding. Eerst was het één economische benadering, toen kwamen er mensen van een andere tijd en mentaliteit, daarom brachten ze een nieuwe trend van die tijd, en daarmee nieuwe ideeën voor visualisatie.

  1919 – 1944

  Cummins Logo 1919-1944

  Het logo werd voor het eerst geïntroduceerd met een cirkelvormig O-vormig middenframe tussen de twee woorden Cummins en “oliemotor”. Dit centrum blijkt een symbool van Venus te zijn, een vrouwelijk symbool van kracht. Direct daaronder wordt de naam van het bedrijf nogmaals onderstreept, de geografische gegevens van de plaatsing zijn toegevoegd. Een korte regel leest “gedaan” tussen de geelgouden woorden. Ziet eruit als een gegraveerde plaquette. Dit benadrukt de stijl van het bedrijf van die tijd. De tablet zelf heeft de kleur van rijpe kers, die is aangeraakt door de zon. Het logo zelf lijkt, gezien vanaf de voorkant, op het vooraanzicht van de auto.

  1944 – 1952

  Cummins Logo 1944-1952

  Een scherpe wijziging in het logo – en een nieuwe fase in de ontwikkeling van het bedrijf. Nu een rode heldere cirkel, waarvoor een zwarte rechthoek is, met een witte schaduwrand met de tekst Cummins Diesel (in wit) en Dependable (in rood versierd lettertype). We wilden het belang en de historische betekenis van het uiterlijk van het merk – 1919, benadrukken. Het is merkwaardig dat de inscriptie “sinds 1919” op het gestileerde lint zich in het midden bevindt en aan de linkerkant de zwarte omtrek van een man die met zijn rechterhand naar deze inscriptie wijst. Het lijkt erop dat het logo oververzadigd is met symbolen, lettertypen, inscripties, maar over het algemeen ziet het er laconiek uit door de combinatie van kleuren. Van de minnen van het logo, als je ernaar kijkt, lijkt het alsof de nadruk van de afbeeldingen naar links is verschoven, omdat er zich een grote rode ellips bevindt op de kruising van de vlakken van het “visitekaartje” en “lint “.

  1952 – 1965

  Cummins Logo 1952-1965

  Het is duidelijk dat de les is geleerd en de fouten zijn gemaakt in de context van logo-ontwerp en kleurafstemming. Als de vorige op sommige plaatsen op de vlag van Japan leek, lijkt het nu op een kruis, waar een gele rechthoek verticaal is geplaatst, en een in de lengterichting horizontale zwarte lijn, waarin “Cummins” bescheiden in witte letters is geschreven. Het lettertype is schreefloos, eenvoudiger en meer langwerpig geworden. Het is moeilijk te begrijpen wat de auteurs van dit logo wilden zeggen, omdat er geen visuele associatie is met het merk. De belangrijkste taak was blijkbaar om zich te ontdoen van fantasievolle figuratieve details en grafische elementen.

  1965 – 1976

  Cummins Logo 1965-1976

  In deze periode vond opnieuw een ingrijpende wijziging in het logo plaats. Het lettertype van het logo is duidelijk en leesbaar gemaakt. De achtergrond is verwijderd. De plaats van de gele streep is nu gemaakt met een grote eerste letter getekend met een omtreklijn.

  1976 – heden

  Cummins Logo 1976-vandaag

  Dit jaar is er een nieuw logo veranderd. Dit keer is het logo eenvoudig, duidelijk, netjes en conservatief, zij het met een twist.

  In het middelpunt van de belangstelling staat de letter C, waarin diagonaal de naam van het bedrijf is ingeschreven. Aangezien de laatste letter verder gaat dan C, wordt de illusie gewekt van de voortzetting van de inscriptie. Logo-maker Paul Rand, die visuals heeft gemaakt voor bedrijven zoals IBM, ABC, Westinghouse en UPS, kon het zich veroorloven om wat wonderen aan het logo toe te voegen, waardoor het enorm werd opgefrist. Als er een eenvoudige diagonale inscriptie was. Trouwens, kleur C ligt dichter bij lichtblauw en de letters van de volledige naam zijn wit voor contrast.

  In 2006 werd de kleur C veranderd – deze keer concentreert de zwarte kleur zich op de volledige naam van het merk. Visueel lijkt het erop dat C aan het verdwijnen is, maar dit is gewoon zo’n artistieke truc.

  Logo lettertype en kleuren

  Cummins Logo

  Een geschikt en bescheiden lettertype, Helvetica Neue 95 Black past perfect in de algehele look van het logo. Interessant is dat de letter C individuele vormen heeft aangenomen, omdat deze speciaal voor het logo grafisch is aangepast, waarbij het traditionele Helvetica-lettertype wordt omzeild.

  Logo Cummins

  Veel voorkomende kleuren – rood, zwart, blauw en wit – geven elk van de logo’s op hun eigen manier weer. We moeten hulde brengen, het eigenlijke logo is gemakkelijk genoeg te onthouden, wat betekent dat het merk zijn doelgroep volledig heeft veroverd.