Craigslist Logo

  Craigslist Logo

  Craigslist is een Amerikaanse webservice die op verschillende manieren geclassificeerde advertenties aanbiedt, waaronder verkoop, werkgelegenheid, huurwoningen, maatschappelijke dienstverlening, privédiensten, discussieforums en meer. Het verscheen in 1995 op initiatief van Craig Newmark, een relatieve nieuwkomer in San Francisco, zeer geïnteresseerd om de stad en haar mensen in detail te leren kennen. Ooit begonnen als een kleine lokale dienst, dekt de advertentiesite nu 70 landen van de wereld.

  Betekenis en geschiedenis

  Craigslist Logo Geschiedenis

  De auteur van een thematische bron, waar je alles en over alles kunt vinden, begon met mailinglijsten die hij voor zijn vrienden en kennissen introduceerde. De oprichter stuurde hen een e-mail met lijsten met aankomende evenementen en aankomende evenementen die iedereen die bij softwareontwikkeling en internet betrokken is, zou interesseren. De nieuwsbrief behandelde ook feiten met betrekking tot het sociale leven in de regio, omdat deze niet centraal werd beheerd en elke abonnee enkele berichten, nieuws en aanbiedingen van zichzelf toevoegde.

  Dit is hoe de lijst aan populariteit won – het had een dramatische toename van het aantal advertenties en abonnees. In hetzelfde jaar werden de categorieën uitgebreid, dus in 1996 veranderde Craigslist van een mailingservice naar een website – een bron van nuttige en interessante informatie. Er kwamen ook geheime aanwijzingen in voor. Dus ging hij geleidelijk verder dan de stad San Francisco en begon hij de naburige nederzettingen van de Verenigde Staten en Canada te bestrijken.

  Van het najaar van 1998 tot het voorjaar van 1999 heette de site Stichting List. Maar de virtuele dienst moest deze naam verlaten, omdat er, zo bleek, andere organisaties met dezelfde naam waren. Toen kwam de huidige versie van Craigslist, die stond voor een particuliere commerciële entiteit. Tegelijkertijd besefte de oprichter hoe snel zijn service zich ontwikkelde en hoeveel aandacht deze vereiste, dus nam hij ontslag uit de functie van ingenieur en nam hij de nieuw gecreëerde bron volledig in beslag.

  In het voorjaar van 2000 had Craig Newmark al 9 medewerkers. Ze werkten allemaal in zijn appartement. In hetzelfde jaar voegde Jim Buckmaster zich bij het team, dat geleidelijk de hoofdprogrammeur en technisch directeur van de website werd. Hij speelde een grote rol in haar activiteiten: hij introduceerde persoonlijke categorieën, veranderde het ontwerp, verbeterde het proces van zelfpublicerende advertenties, voegde een markeringssysteem en zoekfilters toe en introduceerde de architectuur van verschillende steden.

  In december 2019 ontving Craiglist een volledig iOS-platform en een testversie voor Android. Daarom is het logo van de advertentiewebsite nu bekend bij gebruikers in veel landen over de hele wereld. En het bedrijf heeft er maar één en is sinds de oprichting niet veranderd.

  Logo lettertype en kleuren

  Craigslist Logo

  Een bescheiden teken verbergt een enorm, uitgebreid netwerk met een massa advertenties over verschillende onderwerpen, waaronder gewetensvolle onderwerpen die schandalen in de samenleving veroorzaakten. Maar ondanks de hoge promotie van het platform, willen gebruikers het niet anders zien, en eisen ze het minimalistische ontwerp te behouden. En het is echt laconiek – alleen de naam staat op het logo, hoewel het traditionele teken van pacifisten enige tijd in gebruik was. De inscriptie is in kleine letters en is paars gekleurd.

  Ondanks de klassieke spelling heeft het embleem individuele kenmerken. Allereerst raken ze de druppelvormige punten bij “c”, “r”, “a” aan. Hoewel “g” niets van dien aard heeft, zou er volgens de regels van kalligrafie een punt op de bovenste uitstekende streep moeten staan. Bovendien heeft het woord “craigslist” verschillende gekrulde schreven die dun en scherp zijn.

  Logo Craigslist

  De schrijfstijl en het lettertype voor de naam verschenen vanzelf – niemand heeft ze specifiek uitgevonden. Het is gewoon dat stadsbewoners in het begin zelf advertenties toevoegden, met behulp van een standaardtool die voorhanden was: tekst in Microsoft Word-indeling. En het document is standaard ingesteld op Times New Roman. Als gevolg hiervan bleef dit lettertype het belangrijkste, wat het webplatform dichter bij de gebruikers brengt waarop het zich richt.

  Het palet van het embleem is ook niet origineel. Het Craigslist-logo-tekstteken kan een van de twee tinten zijn: paars of blauw. De eerste is de kleur van open en bezochte links in de resultaten van zoekmachines. De tweede is de standaardkleur van internetlinks die op verzoek worden ontvangen. Dat wil zeggen, het prikbord is gericht op eenvoud en maximaal begrip voor alle bezoekers.