Coors Light Logo

  Coors Light Logo

  Het merk Coors Light behoort tot de Coors Brewing Company, opgericht in 1873. De eerste alcoholische dranken van dit merk verschenen in de jaren 40, maar de productie ervan werd stopgezet vanwege de Tweede Wereldoorlog. De productie werd bijna 30 jaar later hervat. Nu staat dit bier op de tweede plaats in de verkoop in het land. De doelgroep zijn jongeren die openstaan ​​voor nieuwe ervaringen. Alle flesjes en blikjes hebben een verfrissend design, wat een soort oproep is om even te ontsnappen aan de stress van alledag.

  Betekenis en geschiedenis

  Coors Light Logo Geschiedenis

  Het meest bekende kenmerk van Coors Light is het label, dat van kleur verandert van wit naar blauw als de temperatuur daalt. Het is versierd met bergtoppen en weerspiegelt het bijgewerkte logo van het merk. Wat betreft de pakjes en dozen, ze verbeelden valleien met naaldbomen en blauwe luchten. Marketeers hebben zo’n visueel ontwerp ontwikkeld om de “koude smaak” van het bier te benadrukken. Trouwens, het embleem bevatte niet altijd bergen: eerder was het een inscriptie met een ongewone vorm van letters.

  1978 – 1980

  Coors Light Logo 1978-1980

  Helemaal aan het begin waren de blikjes en flessen voorzien van het label “Coors Light”. De ontwerpers gebruikten twee versies van het handgeschreven lettertype: vet en dunner. Het eerste woord stond bovenaan en het tweede woord er direct onder, en de lijn met “Licht” was ongelijk, bijna diagonaal. De opdeling van het logo in twee kleurblokken (donkerrood en zwart) maakte het mogelijk om op de productnaam te focussen.

  1980 – 1994

  Coors Light Logo 1980-1994

  Na het herontwerp is het woord “Coors” zwart geworden. Het lettertype is gewijzigd in “Light”: de ontwikkelaars hebben gekozen voor een vette serif-type serif, waardoor de hoofdletters op Romeinse kolommen lijken.

  1994 – 1999

  Coors Light Logo 1994-1999

  Aan het einde van de 20e eeuw stapte het merk over op een gekleurd embleem, waarbij de eerste helft van de naam rood was met een witte omlijning en de tweede helft wit was met een zwarte rand. Door de streep en schaduwen is de letterafstand in het woord “Licht” zo ver afgenomen dat de letters elkaar gaan raken.

  1999 – 2005

  Coors Light Logo 1999-2005

  Marketeers waren van mening dat het nieuwe millennium moderne ontwerpoplossingen vereist, dus maakten ze de inscriptie gebogen. Het woord “Coors” zag eruit alsof het door het “Licht” rolde, wat associaties opriep met een vallende druppel. Het tweede deel heeft extra grijze schaduwen, terwijl alle letters in de titel een zwarte basis hebben gekregen.

  2005 – 2012

  Coors Light Logo 2005-2012

  In 2005 is de tekst aangepast. Het woord “Licht” werd cursief en verloor zijn iconische schreven. Op de achtergrond waren met sneeuw bedekte witte en grijze bergen. Er was ook een gebogen versie zonder bergen.

  2012 – 2015

  Coors Light Logo 2012-2015

  Voor het eerst hebben de logo-ontwerpers de inscriptie op één regel geplaatst. Om dit te doen, moesten ze het berglandschap oprekken zodat de achtergrond niet leeg was. Maar het lettertype is nauwelijks veranderd.

  2015 – heden

  Coors Light Logo 2015-vandaag

  In 2015 kreeg het brouwerijmerk een nieuwe visuele identiteit. Nu wordt de stijl gedomineerd door minimalisme: de bergen in het Coors Light-logo zien eruit als twee grijze driehoeken die samengesmolten zijn. Het eerste woord van de merknaam is over het grafische pictogram geschreven en gaat er gedeeltelijk overheen, en het tweede staat ernaast, in dezelfde regel. Tegelijkertijd wordt voor “LIGHT” een recht donkergrijs lettertype gebruikt met afgesneden uiteinden van de letters “L”, “G” en “T”. De ontwikkelaar van dit ontwerp is Turner Duckworth. Ook maakte hij het ontwerp voor de verpakking van een alcoholische drank.

  Logo lettertype en kleuren

  Coors Light Logo

  Het belangrijkste symbool van Coors Light zijn de bergen. Waarschijnlijk verbeeldt het logo een “2D-model” van de Colorado Rockies, dat zoveel mogelijk is vereenvoudigd. Vanwege de combinatie van bergtoppen en rode letters is het merk herhaaldelijk bekritiseerd omdat het logo lijkt op het patroon op Evian-mineraalwaterflessen. Desondanks heeft het bedrijf geen haast om de badge te veranderen, omdat het wordt geassocieerd met netheid, koelte en frisheid.

  Logo Coors Light

  Het woord “Coors” gebruikt een wervelend lettertype dat handgeschreven tekst nabootst. Het lettertype voor “LIGHT” is individueel, schreefloos. L, G en T hebben gedeeltelijk uitgesneden randen om de letters een onderscheidende stijl te geven. Het kleurenschema is ingetogen: de ontwerpers combineerden rood (# D31245), grijs (# 717073) en zilver (# D1D3D4) om het logo nobel te maken.