Converse Logo

  Converse Logo

  Converse is een cultmerk van casual- en sportschoenen, evenals de naam van een productiebedrijf dat in 1908 werd opgericht in Boston (VS). Ze is momenteel een dochteronderneming van Nike Corporation. Haar sneakers en sneakers in verschillende tinten zijn over de hele wereld in trek.

  Betekenis en geschiedenis

  Converse Logo Geschiedenis

  Het bedrijf, opgericht door de ondernemer Marcus Mills Converse, is naar hem vernoemd, wat terugkomt in het logo. Nu kan het merk bogen op een van de meest herkenbare elementen van visuele identificatie, die in 1963 verscheen.

  Over het algemeen heeft het merk zes verschillende logo-opties, hoewel het aan het begin van zijn carrière geen permanent label had. In plaats daarvan gebruikte de fabrikant de inscriptie in verschillende stijlen, totdat hij in 1932 een schoenenlijn lanceerde genaamd All-Star. Ze werd ongelooflijk populair, dus schakelde het bedrijf over naar het sterrenbeeld. In 1962 besloot het bedrijf om een ​​permanent logo op basis van de ster te creëren.

  1963 – 1977

  Converse Logo 1963-1977

  Het debuutlogo ziet er bescheiden en minimalistisch uit. Het is gewoon een rechthoek met het woord ‘Converse’ in kleine letters. Voor haar staat een miniatuur vijfpuntige ster van zwarte kleur – een teken van uitmuntendheid en producten van de hoogste kwaliteit. De achtergrond is lichtgrijs, de letters zijn donker, even groot.

  1977 – 2003

  Converse Logo 1977-2003

  Gedurende deze periode werd het embleem gebruikt, waarin de ster de overhand heeft. Ontwerpers hebben het vergroot en in het midden van een vierkant met afgeronde hoeken geplaatst. Het is helemaal wit, dus het valt op tegen een zwarte achtergrond. Daaronder plaatsten de ontwikkelaars het tekstgedeelte van het logo – de naam van het bedrijf. Het woord is vetgedrukt zonder hoofdletters – met uitzondering van de letter “n”, die kleine letters bevat. Een variatie op het lettertype is het Sans-Serif-lettertype, dat lijkt op de scherpe randen en verdikte lijnen van Display Pump.

  2003 – 2007

  Converse Logo 2003-2007

  Het jaar 2007 werd gekenmerkt door het verschijnen van een nieuw handelsmerk. Nu werd een zwarte vijfpuntige ster in een cirkel met een witte achtergrond geplaatst. Bovendien is het centrale element klein gemaakt, waardoor de indruk ontstaat dat er veel vrije ruimte in de buurt is en erin zweeft. Onder het grafische gedeelte staat het opschrift “Converse”. Ontwerpers lieten de letter “n” nog steeds kleine letters achter, en de overige letters in hoofdletters. Alleen het lettertype is veranderd: het woord wordt nu weergegeven in een dun lettertype dat identiek is aan de Zoria Bold. De letterruimte is vergroot.

  2007 – 2011

  Converse Logo 2007-2011

  In 2007 heeft het bedrijf het logo opnieuw ontworpen. Ze koos voor visuele identificatie de versie gemaakt door de kunstenaar Jim Labadini in de jaren zeventig. Het nieuwe label is een klassieke zwarte ster die naast de chevron is geplaatst in de vorm van een open driehoek met twee brede strepen. Het bijzondere van deze optie is dat het centrale element zijwaarts ligt, dus het lijkt erop dat de ster op één balk “staat”. De naam van de fabrikant staat, zoals gewoonlijk, onderaan. De stijl van letters is identiek aan eerdere versies.

  2011 – 2017

  Converse Logo 2011-2017

  Deze periode wordt gekenmerkt door het verschijnen van een meer vooruitstrevend logo dat voldoet aan modetrends en bruikbaarheid. Het combineert compact grafische en tekstuele delen: een vijfpuntige ster is sierlijk gegraveerd in de letter “O”. Deze combinatie kwam uit extra versies en werd wereldwijd herkenbaar. Zij was het die van een eenvoudig label een cultmerk maakte. De naam van het bedrijf, de kunstenaars vergroot en op een witte achtergrond geplaatst.

  2017 – heden

  Converse Logo 2017-vandaag

  Het herontwerp gaf het logo uit de jaren 70 terug, wat de belangrijkste markering was in de jaren 2010. De veranderingen zijn volkomen onbeduidend: de chevron en de ster werden verkleind, waardoor hun kleur tot koolzwart werd. Daarnaast gebruikten ontwerpers een ander lettertype. Nu komt het dicht bij de klassieke versie van Typold Extended Black, waarin alle letters in hetzelfde geval staan ​​(in dit geval in hoofdletters). Deze versie is praktisch omdat hij er even goed uitziet in reclameboekjes, op stoffen labels en soortgelijke tags.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Converse

  Een vijfpuntige ster staat centraal in het merklogo van Converse. Het is in elke versie van het handelsmerk aanwezig – als aanduiding van premiumgoederen. In eerste instantie stond dit symbool links van de naam. Toen bevonden zich twee opeenvolgende periodes boven hem – hij was in een vierkant met afgeronde hoeken of in een cirkel. In de versie 2011-2017 werd de ster uitgelijnd met de “O” en werd deze gebruikt in plaats van de opening in de letter. In het huidige embleem, dat in 2007 debuteerde, kantelt de ster iets naar rechts en staat op één balk.

  Converse Logo

  De merknaam is geschreven in een eenvoudig schreefloos lettertype. De kleurencombinatie is monochroom: zwart symboliseert integriteit, elegantie en perfectie en wit symboliseert charme en puurheid.