Comcast Logo

  Comcast Logo

  Comcast Corporation is een Amerikaanse telecommunicatiegigant. In termen van inkomen is het de op een na grootste kabeltelevisiekanaal ter wereld, de meest gevraagde aanbieder van betaaltelevisie en de grootste internetprovider voor thuisgebruik in de Verenigde Staten. Bovendien houdt het bedrijf zich bezig met de productie van originele televisieprogramma’s en speelfilms. Het werd in de zomer van 1963 opgericht door Ralph J. Roberts. Het hoofdkantoor is gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  Comcast Logo Geschiedenis

  Wat is Comcast?

  Comcast is een Amerikaans telecommunicatiebedrijf met drie mediadivisies: Sky, NBCUniversal en Comcast Cable. Het verscheen in 1963 en is gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania.

  In de beginjaren had de omroep een heel andere naam: ze werd opgericht als American Cable Systems en bleef tot 1969 in deze status bestaan. Daarna kreeg het de naam Comcast Holdings (officieel in 2001) en werd het Comcast Corporation. Bovendien was het aanbod van haar diensten oorspronkelijk zodanig en eenvoudigweg uitgebreid, waardoor ze vaak haar rechtspositie veranderde.

  De actieve promotie van het bedrijf begon na de aankoop van NBCUniversal van General Electric. In 2011 ontving ze 51 procent van de aandelen en een jaar later de resterende 49. Nadat ze de volledige eigenaar was geworden, begon Comcast met reorganiseren. Elke ontwikkelingsfase ging gepaard met een herontwerp van persoonlijke attributen. In totaal zijn er vier logo’s in zijn geschiedenis.

  1969 – 2000

  Comcast Logo 1969-2000

  Het debuutembleem bevat de bedrijfsnaam die uit twee stelen bestaat. Het woord “Comcast” omvat de begrippen “communicatie” en “broadcas”: het begin is vanaf het eerste, het einde vanaf het tweede. De tekst is geschreven in een klassiek schreefloos lettertype: letters zijn gelijkmatig, gedrongen, breed, bestaande uit verdikte lijnen. Interne storing is minimaal, dus de borden staan ​​dicht bij elkaar. Links staat een icoon dat anderhalf keer zo groot is als het opschrift. Het toont de eerste letter van de titel. Het heeft een dubbel gezicht en ziet eruit als een karakter binnen een karakter – een kleine “C” in een grote. De achtergrond is een ongelijke zwarte rechthoek.

  2000 – 2007

  Comcast Logo 2000-2007

  In december 1999 werd een nieuw voorbeeld van de visuele identiteit van het bedrijf gepresenteerd en in 2000 officieel goedgekeurd. Qua structuur en inhoud verschilt het niet van de vorige versie, maar uiterlijk heeft het aanzienlijke veranderingen ondergaan. De ontwerpers hebben het lettertype vervangen door langwerpige kleine letters. Ze maakten van het laatste teken “t” een belangrijk kenmerk. Het onderste uitsteeksel van het been is schuin afgesneden, waardoor het lijkt op een puntig kort element. Ook het icoon onderging een transformatie: van zwaar en complex werd het licht en simpel. Het bord ziet eruit als een halve maan rond de eerste letter van het woord “Comcast”.

  2007 – 2012

  Comcast Logo 2007-2012

  Gedurende deze periode zijn alleen de laatste twee letters gewijzigd. De “s” heeft brede interne openingen en bij de “t” is het afgeknipte segment aan de onderkant verdwenen, dus het symbool ziet er standaard uit.

  2012 – heden

  Comcast Logo 2012-vandaag

  In 2011, na het verwerven van een meerderheidsbelang in NBCUniversal, concentreerde het bedrijf zich op zijn eigen heropleving. Het eerste wat ze deed, was de dunne rode halve cirkel bij de eerste letter van de titel verwijderen. Als gevolg hiervan heeft Comcast in december 2012 het NBC-logo aangenomen – in de vorm van een “pauwenstaart” met een regenboogpalet (tijd van zijn verschijning – 1986e jaar).

  Logo lettertype en kleuren

  Comcast Logo

  Het bedrijfslogo is te allen tijde in verband gebracht met de naam van een telecommunicatiebedrijf. Het woord “Comcast” is in verschillende variaties gespeeld en aangevuld met iconen. Ten eerste – een onregelmatige rechthoek met een dubbele “C”. Dan een dunne rode halve maan, die ook de beginletter herhaalt. Aan het einde – een regenboog “waaier” met een druppelvorm, gelegen in het midden boven de tekst.

  Het moderne embleem gebruikt een lettertype dat het meest lijkt op twee soorten lettertypen uit de Comfortaa-familie: Light en Regular (met verschillende gewichten). Het belangrijkste verschil met de logoversie is dat alle uiteinden zijn afgerond, niet alleen het begin. En de hoek bij “M” is meer lineair, niet gebogen. Na het wijzigen van het pictogram werd het logopalet veel diverser. Naast zwart verschenen er geel, oranje, rood, paars, blauw en groen in.