Columbia Logo

  Columbia Logo

  Columbia is een van de vier outdoormerken die eigendom zijn van de Columbia Sportswear Company. Het verscheen in 1938 in de VS. Het produceert sportkleding en schoenen, kampeeruitrusting, hoeden, accessoires en nog veel meer.

  Betekenis en geschiedenis

  Columbia Logo Geschiedenis

  Wat is Colombia?

  Het is een Amerikaans handelsmerk, waarvan de volledige naam Columbia Sportswear Company is. Het werd opgericht in 1938 en houdt zich bezig met de productie van kleding en accessoires voor buitenactiviteiten.

  Columbia waardeert zijn geschiedenis en daarom gebruikt het al jaren hetzelfde logo. Het is ontstaan ​​in dezelfde tijd als het bedrijf en heeft altijd zijn sportkleding en schoenen versierd. Maar voordat de ruit werd goedgekeurd in de structuur van het embleem, markeerde de fabrikant de goederen alleen met zijn eigen naam. Pas na 1978 schakelde hij over op een gecombineerde versie, die in de loop van de evolutie van de visuele identiteit van het merk kleine aanpassingen onderging.

  1990 – 2011

  Columbia Logo 1990-2011

  Alle merkproducten zijn versierd met het bedrijfslogo van Columbia Sportswear, dat in 1978 werd aangenomen. Het bestaat uit acht blauwe ovale rechthoeken. Geometrische vormen zijn in paren opgemaakt in de vorm van een diamant. Het gerucht gaat dat de ontwikkelde figuur op een swastika lijkt. Maar dat is toeval, want de oprichters van het bedrijf zijn joden die nazi-Duitsland zijn ontvlucht.

  In feite geeft de merknaam, genaamd “Bug”, de vervlechting van textieldraden weer. Hij zegt dat het merk zelfs op de kleinste details let en alles onder grote vergroting bekijkt. Het is ook een eerbetoon aan de weefindustrie.

  Naast het grafische symbool heeft het logo een inscriptie “Columbia”. 1990 tot 2011 het werd aangevuld met de zin “Sportswear Company”, maar toen verwijderden de ontwerpers de tweede regel en lieten alleen het hoofdwoord achter. Op de eerste versie van het embleem bevonden de letters zich heel dicht bij elkaar, hoewel hun lijnen dun waren.

  2011 – heden

  Columbia Logo 2011-vandaag

  Na het herontwerp bleef de compositie vrijwel intact – de veranderingen waren minimaal. De ontwikkelaars hebben de onderste inscriptie “Sportswear Company” verwijderd, het grafische bord verkleind en het woord “Columbia” vetgedrukt gemaakt. Ze verkortten ook de staart bij “a”, maakten de “C” los van de “o” en sneden een kant van de onderste schreven af ​​zodat ze nu alleen naar rechts wijzen. Als gevolg hiervan heeft de huidige versie een balans tussen afbeeldingen en tekst. Het icoon bestaat nog steeds uit een diamant met acht miniatuurrechthoeken.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Columbia

  Columbia’s prioriteitskleurenpalet is een combinatie van wit en helderblauw. Bovendien kunnen de tinten veranderen afhankelijk van de visuele context. Bovendien staat de copyrighthouder het gebruik van andere monochromatische combinaties toe. Vooral de klassieke zwart-witversie is welkom.

  Het lettertype in het bijgewerkte logo is niet gewijzigd. Het lijkt nog steeds op ITC Galliard Roman van Matthew Carter. De logo-ontwerpers hebben de originele typografie echter verfijnd om het een persoonlijk tintje te geven.