Collective introduceerde een nieuwe visuele identiteit

Collective Logo

Het tijdperk van digitalisering is aangebroken en alle zichzelf respecterende merken met technische specialisatie zijn begonnen hun visuele «gezichten» bij te werken.

Dit is wat Collectief deed. Het is nog niet zo lang geleden opgericht (meer bepaald in 2017), maar tegelijkertijd heeft het al de steun van partners over de hele wereld gekregen, waardoor het nu op een hoog niveau kan staan ​​​​met andere, meer volwassen merken.

Collective Nieuw Logo

De activiteiten van het bedrijf zijn gericht op het creëren van verbindingen, een gemeenschappelijk platform voor organisaties voor het uitwisselen van ideeën, creativiteit en het implementeren van ideeën op basis van verschillende benaderingen en concepten zelf. De in New York gevestigde ontwerpgroep Gretel hielp bij het ontwerpen van de nieuwe visuals van het bedrijf.

Zowel het oude als het nieuwe logo hebben de descriptor “a dei lab”. Dit is nodig om duidelijk te maken dat dit een conglomeraat is van verschillende partnerorganisaties die een soort laboratorium voor creativiteit zijn geworden. Als in het vorige logo O werd gespeeld als een wiel, zijn dit nu haakjes die lijken op codesymbolen. Het wiellogo was een halve boog, een halve boogdescriptor. Nu staat tussen haakjes een volwaardige uitdrukking, zonder staatsgrepen. Bij verschillende publicaties wordt het logo zonder descriptor gebruikt. Maar het merk wordt nog steeds herkenbaar, omdat de beugels die een nieuwe O creëren erg helder zijn.

Logo Collective

Ze namen ook afscheid van het kleurenschema. Van een zachtoranje rijpe sinaasappel, het nieuwe logo is gekleed in een formeel marineblauw. Het lettertype is minder zacht geworden, uitgerekt langs de lijn, puntig.

Dit legt de nadruk op nauwkeurigheid, ernst, zelfs als het merk ook bezig is met «co-creatie». Dit feit getuigt van de serieuze bedoelingen van het bedrijf.

De sprekende naam van het merk, de verbindende helften van de O, waarbinnen de letters van de descriptor, als leden van een mini-gemeenschap, dit alles spreekt van onbewuste eenheid, de continuïteit van gemeenschappelijke ideeën, de wens om één geheel te vormen met anderen. Toch is er een plaats in de armen voor nieuwe partners, wat duidelijk aangeeft dat er open staat voor dialoog met vertegenwoordigers van andere organisaties.

Collective Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)