Coach Logo

    Coach Logo

    Coach staat synoniem voor kwaliteit vermenigvuldigd met een lange traditie. De luxe handtassen, sieraden, horloges, portefeuilles, sjaals, zonnebrillen en andere accessoires die onder dit merk op de markt worden gebracht, worden beschouwd als de maatstaf voor New Yorkse mode. Aromatische producten zijn niet minder beroemd: parfums, douchegels, lotions en crèmes. En sinds 2017 maakt de fabrikant luxe schoenen en merkkleding. Toevallig veranderde de Coach-holding in datzelfde jaar haar naam in Tapestry, Inc. Maar ze heeft nog steeds het handelsmerk Coach New York – een herinnering aan een glorieuze geschiedenis die begon met een kleine werkplaats in Manhattan.

    Betekenis en geschiedenis

    Coach Logo Geschiedenis

    In 1941 werkte een familie van ambachtslieden samen om handgemaakte lederwaren te maken. De ambachtslieden noemden hun mini-onderneming Manhattan Leather Bags en hielden zich lange tijd alleen bezig met portemonnees. Na verloop van tijd breidden ze het bedrijf uit omdat nieuwe manieren om leer te verwerken hen in staat stelden hun assortiment uit te breiden. De verkoopvolumes groeiden snel en de producten werden overzee gedistribueerd. Tegen de tijd dat het merk een keten van eigen boetieks had, was het al bekend onder de naam Coach.

    Het logo is over de hele wereld beroemd geworden en is een bewijs van hoge kwaliteit en elitisme. De eerste versie van het logo is ontwikkeld door Bonnie Cashin. Ze kwam in 1961 bij het bedrijf en was lange tijd creatief directeur.

    1941 – 2013

    Coach New York Logo 1941-2013

    Als gevolg van de rebranding kreeg de organisatie niet alleen de nieuwe naam Coach, maar ook het bijbehorende logo. Dit is een bekende afbeelding van een koets, koetsier en twee getuigde paarden, die klaar staan ​​om de weg op te gaan. Het ene paard schuift ongeduldig van voet naar voet en het andere staat stil, wachtend op het bevel. Er zit ook een dynamiek in het beeld van de koetsier – hij houdt een zweep in de hand.

    Het tweede element van de compositie is een rechthoekige plaquette met uitgesneden hoeken. De naam van het merk is erin geschreven, waarvoor de ontwerpers een lettertype hebben gebruikt dat lijkt op het stencil. De letters zijn half zwart, half wit. Op dezelfde plaat, maar iets lager, staat het jaar waarin Coach werd opgericht. Het wordt gepresenteerd in een verkorte vorm: “EST. 1941″.

    Het derde deel van het logo is de naam van de stad waar voorheen de werkplaats was gevestigd en waar nu het modeconcern is gevestigd. De ontwerpers hebben de woordcombinatie “NEW YORK” in het midden uitgelijnd, net als de rest van de letters. Het lettertype is vergelijkbaar met een schreefloos lettertype.

    2013 – heden

    Coach New York Logo 2013-vandaag

    Het koetsembleem is in 2013 geëvolueerd. Bij nadere bestudering valt op dat de vorm van de koets, de detaillering van de paarden en het uiterlijk van de koetsier zijn veranderd. De zweep hangt niet meer vrij naar beneden, maar buigt in een lus, waardoor het effect van beweging ontstaat. Maar over het algemeen blijft het design hetzelfde als voorheen: het grafische element is volledig zwart en bevat kleine spetters wit.

    Daaronder staat de naam van het merk – dit keer zonder het jaar van oprichting. Het is geschreven in eenkleurige letters met contrasterende strepen en langwerpige schreven. Het veelhoekige frame is verdwenen, evenals de vermelding van de stad waar Coach is gevestigd. Maar de plaat staat op het tweede logo. Binnenin staat de naam van het bedrijf, waarvoor de ontwerpers een iets ander lettertype hebben gekozen. In feite is dit een moderne interpretatie van het oude woordmerk.

    Logo lettertype en kleuren

    Coach Logo

    Coach gebruikt nog steeds het iconische klassieke embleem. Een koetsier, een koets en twee paarden zijn het meest herkenbare symbool van het merk, dus niemand heeft haast om een ​​wereldwijd herontwerp uit te voeren. Het logo heeft zich goed bewezen en heeft de tand des tijds doorstaan. Nu siert hij absoluut alle modieuze goederen die de New Yorkse fabrikant produceert.

    Het oude Coach-lettertype is vergelijkbaar met AZ Placid Regular of Ecuyer Dax, al zijn de verschillen erg opvallend. Ze worden verenigd door de aanwezigheid van lange schreven aan de uiteinden en een dubbele kleur: donkere contouren worden gecombineerd met de innerlijke leegte. In de nieuwe versie is het opschrift volledig zwart. Blijkbaar hebben de ontwerpers de gaten overschilderd en de lijnen uitgelijnd om ze er modern uit te laten zien. Op het logo in de lijst zijn de lettervormen niet zo duidelijk, en bij beide “C” ontbreekt de onderste schreef.

    Logo Coach

    De primaire kleur was en blijft zwart en de secundaire kleur is wit. Zo’n ogenschijnlijk simpele combinatie symboliseert prestige, superioriteit, elitisme en een hoog niveau van het merk.