CNN Logo

  CNN Logo

  CNN is een Engelstalig nieuwsnetwerk dat qua populariteit op de tweede plaats komt na Fox News (in de VS) en BBC World News (internationaal). Het Cable News Network zendt 24 uur per dag gecodeerd uit en filmt rapporten in verschillende delen van de wereld.

  Betekenis en geschiedenis

  CNN Logo Geschiedenis

  Wat is CNN?

  CNN is een acroniem voor Cable News Network. Het is een divisie van het Turner Broadcasting System en staat bekend om het pionieren van de overgang naar 24/7-uitzendingen.

  Zelfs degenen die geen tv kijken, kennen het beroemde rood-witte CNN-bord. 40 jaar lang is het praktisch niet veranderd, behalve kleine experimenten met kleur. De ontwikkelaars van het originele logo wilden $ 5.000 krijgen voor hun werk, maar de vertegenwoordigers van het bedrijf werden boos en betaalden de helft minder.

  1980 – 1984

  CNN Logo 1980-1984

  Het eerste logo verscheen samen met de tv-zender. Het kostte iets minder dan twee dagen om het te maken, omdat de eigenaren van CNN het zich op het allerlaatste moment herinnerden. Anthony Guy Bost van Communication Trends, Inc., een reclamebureau, bood verschillende ontwerpen aan om uit te kiezen. De oprichter van het nieuwsnetwerk, Terry McGuirk, keurde slechts één optie goed – een zwarte “CNN” -belettering met een witte kabel die door de brieven liep.

  1984 – 2014

  CNN Logo 1984-2014

  In 1984 werd het logo felrood om het afgekorte Cable News Network op het scherm te laten opvallen.

  2014 – heden

  CNN Logo 2014-vandaag

  In 2014 veranderden de ontwerpers de kleur van de letters opnieuw en kozen ze voor een donkerdere tint rood.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo CNN

  Anthony Guy Bost vertrouwde op minimalisme en vergiste zich niet: vertegenwoordigers van CNN hielden niet van de opties met complexe vormen. Maar ondanks al zijn eenvoud heeft het logo een verborgen betekenis. De witte lijn, die onafscheidelijk door de drie letters loopt, symboliseert de televisiekabel.

  De ontwikkelaar van het logo bedacht zelf het ontwerp, waardoor de inscriptie solide en flexibel is. Opmerkelijk is dat noch de C, noch de twee NN’s hoeken of schreven hebben. In het origineel was de afkorting zwart, maar nu wordt een geheel andere kleur gebruikt: Boston University Red (# CC0000).